IKubusI Posted October 10, 2007 Report Posted October 10, 2007 (edited) Witam chlopaki jestem nowym graczem asg i mam takie pytanko. Kiedy zamontowalem celownik optyczny zauwazylem, ze moja bron bije troche w prawo, czy jest to mozliwe do ustawienia w jakis sposob? Czy ewentualnie moglby mi ktos powiedizec jak to zrobic? Karabin AUG A2 [CA] Pozdrawiam Edited October 10, 2007 by IKubusI Quote
0L0 Posted October 10, 2007 Report Posted October 10, 2007 Na celiwniku powinieneś mieć takie dwa wystające okrągłe... niby pokrętła. Odkręcasz je i oczom Twym ukazują się śrubki regulacyjne krzyża/plamki celowniczej. Wkręcasz/wykręcasz zależne od potrzeb aż celownik caczne wskazywać miejsce, w które leci kulka. Tylko rób to na w miarę dlugim dystansie i bezwietrznych waruknach. Quote
IKubusI Posted October 10, 2007 Author Report Posted October 10, 2007 Wiedzialem ze to ktos napisze ;-) niestety gdyby to bylo takie proste to bym nie zawracal glowy ludziom na forum. Karabin bije tak od nowosci, a krecenia tymi srubkami nie daje wystarczajacej korekty Quote
0L0 Posted October 11, 2007 Report Posted October 11, 2007 W takim razie wyjmij lufę i sprawdź czy wewnętrzna siedzi prosto. Czasami zdarza się, że jest lekko przekręcona i trzeba ją przywrócić do właściwej pozycji. Jeżeli tak będzie to odkręcasz 2 śrubki przed komorą HU i wyciągasz ją wraz z lufą, korygujesz i wkładasz na miejsce. Quote
IKubusI Posted October 11, 2007 Author Report Posted October 11, 2007 W takim razie wyjmij lufę i sprawdź czy wewnętrzna siedzi prosto. Czasami zdarza się, że jest lekko przekręcona i trzeba ją przywrócić do właściwej pozycji. Jeżeli tak będzie to odkręcasz 2 śrubki przed komorą HU i wyciągasz ją wraz z lufą, korygujesz i wkładasz na miejsce. dzieki sprobuje ;-) Quote
Recommended Posts