MAJOR762 Posted November 27, 2007 Report Posted November 27, 2007 To albo miałeś pecha albo jesteś magik. Ja z M15A4 Carabine z nowej serii przestrzeliłem jakieś 1000 kulek na 9,6v i jakoś żyje do tej pory w stanie świetnym. Quote
helgrind Posted December 9, 2007 Report Posted December 9, 2007 Bo CA to tez loteria ;P Kumplowi w stocku GB zaczął pękać... Quote
Besiek Posted December 9, 2007 Report Posted December 9, 2007 Zgadzam się z TBM, różnie z tym bywa w M4 TM 9,6V (ogniwa "no name") hulała 2 lata i nie było problemu. Zmiana karabinu G3SAS TM no i oczywiście batka 9,6V (ogniwa jakieś kosmicznie wypasione Panasonic), i zębatki lecą jak zęby przy paradontozie. Quote
poldeck Posted December 9, 2007 Report Posted December 9, 2007 (edited) Szybkostrzelność wzrośnie z jednego prostego powodu: WYDAJNOŚĆ prądowa solidnej batki 3000mAh jest duuużo większa niz innych mniejszych baterii. Batka dostarczy silnikowi więcej prądu i ROF wzrośnie. Liczy sie przede wszystkim wydajność prądowa i opór wewnętrzny ogniw (w sumie dość powiązane elementy) jesli bierzemy pod uwagę to samo napięcie. A że duże ogniwa o wysokiej pojemności maja oba parametrzy lepsze to już nie moja wina ;-) . A co do tego co Glasgowigian pisał: BZDURA!!! Tłok nie jest przez koła zębate lapany "w biegu". Koła łapią go zawsze jak juz dotrze na pozycję spoczynkową, gdyby było tak jak Ty mówisz, tłok i rzeczone koła nie wytrzymałyby nawet 2 strzałow. Fakt iż takie zjawisko da się uzyskać ale nie jest ono porządane i prowadzi doo niemal natychmiastowego zniszczenia zębatki tłoka lub kół zębatych. Nazywa się to zwykle "zamknieciem cyklu" (tłoka albo po prostu) i da sie uzyskać jedynie na zębatkach megahiperturbo-high-speed i bardzo słabej sprężynie na naprawde kosmicznej jednostce zasilajacej. Czyli prawie nigdy. edit: Ups... nie zauważyłem, że temat ma też drugą stronę... Edited December 9, 2007 by poldeck Quote
MAJOR762 Posted December 10, 2007 Report Posted December 10, 2007 A co do tego co Glasgowigian pisał: BZDURA!!! Tłok nie jest przez koła zębate lapany "w biegu". Koła łapią go zawsze jak juz dotrze na pozycję spoczynkową, gdyby było tak jak Ty mówisz, tłok i rzeczone koła nie wytrzymałyby nawet 2 strzałow. Czyli jednak miałem rację :) Quote
cubusieq Posted January 30, 2008 Report Posted January 30, 2008 Mam pytanie zwiazane z tym tematem ,a nie chce zakładać nowego. http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=354 Czy tę baterię (8,4 V RC SANYO 2000 mAh :roll: ) mozna uzywac z tą repliką bez jej uszkodzenia? Z góry dzieki za opdowiedz. Quote
DyingFetus Posted January 30, 2008 Report Posted January 30, 2008 dlaczego nie? :lol: ta bateria jest po prostu bardziej wydajna i jest w stanie dostarczyć silnikowi więcej miliampero godzin przez 1 godzinę Quote
Recommended Posts