Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Tak myślałem, że to będzie zbyt dużo kombinowania. Dokładnie, jestem leworęczny i na razie trzymam replikę lewą ręką a prawą przeładowuje, co jest średnio wygodne gdy strzela się z innej pozycji niż leżąca. :D

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to spróbuj trzymać prawą za front i przeładować lewą (kolba oparta na lewym ramieniu). Co prawda odsuwasz lewą od spustu i spada szybkostrzelność ale i tak żadko nawala się w tempie maksymalnym.

• 1 month later...
Posted

Macie jakiś sprawdzony patent na ograniczenie skrzypienia body w MB-08. Chodzi mi o wersję ze składaną kolbą. Chciałbym uniknąć sklejania połówek, bo mimo wszystko możliwość demontażu może się przydać.

Zastanawiałem się czy nie zdało by egzaminu połączenie połówek na cienkiej taśmie dwustronnej i oklejenie body gearskinem.

• 2 weeks later...
Posted

myślę o skróceniu luby zewnętrznej o jakieś 15cm i wtedy wewnętrzna ~455mm.

następnie adapter na tłumik i 10 centymetrowy tłumik grubością +3cm = o jakieś 5cm krótsza lufa zewnętrzna.

lub tez opcja druga myślę o skróceniu lufy zewnętrznej o +30cm czyli ciąć jakieś 2-3cm przed bipodem i wiadomo adapter i tłumik no i też lufa ~455mm. bardziej jestem skłonny do opcji drugiej, powinno wyglądać o wiele ciekawiej. Wiadomo zabieg czysto pod wygląd :) tak zobrazowałem o co mi chodzi zapytać chcę o lufę... w replikach tego typu raczej się je wydłuża a nie skraca i tu moje pytanie czy taka lufa ~455mm też będzie dobrze strzelała ? :) no i kwestia komory hop-up czy koniecznie do zmiany czy jakąś lufę się dopasuje ?

Posted

Problem, nie zawsze po naciągnięciu się naciągnie znaczy naciągam po prostu przód tył i tak jakby spust jakiś ten "haczyk" nie złapał za cylinder czy coś tego typu... raz się tak dzieje ciągle pod rząd czasem cały magazynek wystrzelę i nic.... co to może być?

włożony został dwa dni temu zestaw tuningowy na 550 (spust mam metalowy ten za ~100zł, używany)

Posted

Taśmą teflonową na gwint łączący z reciverem + izolka by wypoziomować lufę na samym łożu + mocna guma/sznur na lufę + łoże, by nie latała na boki....

ja właśnie patrzę na śrubę klinującą lufę zewnętrzną w receiverze. Nic nie lata. Takie przyszło ze sklepu. Regulacja imbusem. Ja mam jakąś bogatą wersję, że mnie problemy wymienione w tym temacie nie dotyczą?

Posted (edited)

Po czasie będzie latać. Moja flinta miała z 8 lat. Blackowi po półtora roku lufa się lekko gibała. Warrior ma wadę konstrukcyjną z tą lufą. W vsr lufa jest przykrecana do łoża.

Edited by mikadorus
Posted

polecam izolacją do łoża jest fajnie, o ile za często nie składasz repliki na dwie części :)

moja replika nie jest nowa tylko używana, nie lata ta lufa jakoś bardzo... delikatnie.

Posted

Nie wiem jak to ma latać, gwint wchodzi na oko na 4cm w receiver. Może po prostu trafiła mi się dobrze zrobiona. Rozumiem że od częstego rozkładania może się to wyrobić w końcu, ale do tego jeszcze sporo brakuje.

Posted (edited)

Ruchy o 2-3mm są odczuwalne na 80m.

Luz jest i będzie, bo to jest gówniane połączenie do ponad pół metra lufy.

Gdy mówimy o luzie to nie jest to tak, że go widać gołym okiem. Ja rozumiem, że ktoś ma ten karabin. Ale ja nie miałem jednego warriora. A skladałem ich już "trochę".

Po dobrym ustabilizowaniu lufy Black trafiał z kałaszy 0.4g na trochę ponad 90m, a w pień dużego drzewa kule wchodziły na 106m. Całość modyfikacji u niego to kilka plastrów taśmy pod lufą i mocne dociśniecie lufy do łoża za pomocą sznura. Cały dzień na to straciliśmy.

Edited by mikadorus
Posted

Spoko, dzięki, będę to miał na uwadze. W sumie, to mam inny problem, a właściwie rozkminę. Chciałbym sobie wstawić flathopa, ale pytanie brzmi z jaką gumką to najlepiej działa? I czy będzie działało z dedykowaną?

Posted

Puszek z podwaniem tak już bywa , na jakiś gownach armatechach mi podawalo wszystko , a np. Na specnach 0.4 mi podwójnie podawalo ostatnia i pierwsza kulke.

Co do przeładowania to miałem taki problem i tu masz dwa rozwiązania : nie dokrecac tak zespołu spustu lub spilowac (zaokraglic) sear tłoka . Problem jest taki ze przy przeladowaniu , sear nie zaczepia o tłok gdyż ma za mało miejsca żeby się podnieść do pionu (dlatego jak podniesiesz cylinder to da się przeladowac)

Posted

Co do przeładowania to miałem taki problem i tu masz dwa rozwiązania : nie dokrecac tak zespołu spustu lub spilowac (zaokraglic) sear tłoka . Problem jest taki ze przy przeladowaniu , sear nie zaczepia o tłok gdyż ma za mało miejsca żeby się podnieść do pionu (dlatego jak podniesiesz cylinder to da się przeladowac)

Od tego są podkładki z castoramy lub nawet takie do aeg, tyle, że więcej ich wychodzi, ale lepsza regulacja.

Posted (edited)

i te podkładki należy wrzucić na te śruby którymi się przykręca mechanizm spustowy ?

lub jak wspomniałeś to wcięcie w tłoku? ale jak jak ono jest już "okrągłe"

sear tłoka to jest to co wystaje ze spustowego i zaczepia tłok ? :icon_biggrin:

Edited by puszekxde
Posted

i te podkładki należy wrzucić na te śruby którymi się przykręca mechanizm spustowy ?

lub jak wspomniałeś to wcięcie w tłoku? ale jak jak ono jest już "okrągłe"

sear tłoka to jest to co wystaje ze spustowego i zaczepia tłok ? :icon_biggrin:

Tak

• 5 weeks later...