Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

A co do kulek to zamówiłem BB King 0,4 no i zobaczymy co będzie a mam obawy...

Ja sobie z nich postrzelałem po przebraniu i powiem, że z tych 80m na luzie kogoś utniesz. No i są białe :D.

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak z tymi wadami, zapewne szybko zjedzą mi gumkę ale naprawdę fajnie latają po przebraniu no i są białe.

Oj zdecydowanie sprężyna m140 jest przyjemniejsza w użyciu. Spróbuj kiedyś warriora na laylaxie to zakochasz się ;)

Posted

Może się kiedyś dorobię laylaxa :icon_wink: Jestem ciekaw tych bbkingów... co do bbwarz to jak zamawiałeś i ile mniej więcej kosztowała jedna paczka ze wszystkimi kosztami?

Posted

Dwie paczki z wysyłką to około 51 dolców, nie płaciłem podatków. Zanim się dorobisz to szukaj snajperów z laylaxaem bo na komisie raczej nie uświadczysz, że ktoś chce sprzedać to serio się zakochasz w tej mechanice działania, ale jak byś kiedyś polował na vsr to tylko pdi bore-up.

Posted (edited)

Dwie paczki z wysyłką to około 51 dolców, nie płaciłem podatków. Zanim się dorobisz to szukaj snajperów z laylaxaem bo na komisie raczej nie uświadczysz, że ktoś chce sprzedać to serio się zakochasz w tej mechanice działania, ale jak byś kiedyś polował na vsr to tylko pdi bore-up.

Przez ostatnie kilka lat pamiętam z 5 snajperek "full opcja" z laylaxem w komisie. :icon_biggrin: W tym dwa bliżej znane. No i podejrzewam, że pewnie się jakaś dublowała. Po prostu sprzedaż takich karabinów jest problematyczna, a PW od kupujących w stylu "może wymienisz się za CM048? / mogę dać w rozliczeniu sprężynowe SWD/ czemu tak drogo za używane części?". Sądząc po dziale "snajperskim" to mocnych snajp na dobrych częściach jest w PL bardzo mało. Na większych manewrach dosłownie kilka.

Zresztą moja przygoda z tym karabinem zaczęła się blisko 6 lat temu... i pomimo chwilowych przerzutek na inne repliki cały czas do niego wracam, bo "to jest kapitalne".

Jedyna rzecz jaka mnie irytuje to samo body- no cóż, taka monotonia jest zabójcza, dlatego obecnie rzeźbię w drewnie i przerabiam rączkę przeładowania.

Edited by mikadorus
Posted

Z czego jedną Van sprzedawał za grosze czyli tysiąc, odkupiłem ją od niego pobawiłem się i wystawiłem na komis ale ostatecznie, sprzedałem koledze w teamie na raty a sam się bawię msr338. Mikadorus masz całkowitą rację wiadomości od jełopów w stylu zamienisz się na cm,048 itp było sporo.

Posted

No ładne łoże choć jakoś jednak te masywne łoże bardziej przemawia lecz łoże ala m24 :icon_biggrin: na bank się lepiej trzyma.

Chodziło Ci o to, że łoże od m24 lepiej by wyglądało?Trochę masło maślane. :)

Te kanciaste kształty komory zamkowej średnio pasują, ciekawe jakby wyglądało po zeszlifowaniu do bardziej owalnej figury. Z niecierpliwością czekam na efekt końcowy.

Posted

Witam, kupiłem ostatnio tani zestaw tunignowy do mb01 firmy pps. Mam z nim jednak problem. Tłok ani prowadnica sprężyny nie mieszczą się w cylindrze, a w dodatku prowadnica nie ma otworu na trzpień, jaki jest wewnątrz cylindra. Trzeba to wszystko ręcznie dostosować czy należy kupić jakiś inny cylinder?

• 4 weeks later...
Posted (edited)

Panowie, po włożeniu do warriora komory hopup PDI, precki promyka 6.03 500mm (przy tej długości lufy nie muszę zakładać tłumika?) i gumki systemy zamierzam zakupić ten zestawik:

http://deltashop.pl/...ingowy-l96.html

w związku z tym moje pytanie: jaką sprężynę wybrać tak żeby stockowy układ spustowy wytrzymał, a FPS max ~620 (oczywiście po wzmocnieniu spustu metodą opisywaną w tym temacie)?

PS. Słyszałem, że ktoś jest w stanie sprowadzić komorę PDI taniej (jedyna aukcja w necie na ten moment jest na allegro i kosztuje 295zł), czy mógłbym prosić o kontakt jeśli jest to możliwe?

Edited by gepardcheetah
Posted

chcę kupić lufę precyzyjną promyka, ale nie mam pojęcia jaką długość mam wybrać. Adapter tłumika lewoskrętny do mb-01 zamówiłem, tylko po prostu nie wiem czy brać 6.03 509mm czy 6.03 590mm i dokupić do tego atrapę tłumika. Co będzie lepszym wyborem? Na pewno na 509mm zaoszczędzę, bo słyszałem, że lufa sama bądź z adapterem tłumika wystarczy do zakrycia precki (poprawcie mnie jeśli się mylę), a 590mm kosztuje łącznie z tłumikiem ponad 100zł drożej. Czy skupienie i zasięg pomiędzy nimi bardzo się różni?

z góry dziękuję za odpowiedź :)