Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli w tym linku, który dał Stricker nie ma jakichś błędów w cenie to przekracza wszelkie pojęcie, system spustowy droższy od repliki, no świetnie... A ten co robi Bart_a to jak to wygląda?

Posted

Akurat to jest tani zespół spustowy. Swojego czasi PDI bardzo zbliżyły się do ceny 900 zł jeśli dobrze pamiętam. To jest chyba jedna z ważniejszych części w sprężyniaku. Dużo części tuningowych (mówię o tych wysokiej jakości) przekracza wartość repliki: spust, lufa, zespół cylindra, "dobra" luneta.

Posted

Lepiej brać czeski, o ile nie przeszkadza brak blokady. M190 w tej replice starczy na 100%. I to jedyna czeska część jaką bym montował w tym karabinie. Reszta jest do zakupów "z braku laku".

Ten zestaw nie jest dedykowany do warriora tylko do karabinu maruzena... i przy nim jest to taniocha. Warrior to tania kopia i należy o tym pamiętać.

Ps. Sticker - o ile pamiętam to kilka lat temu kosztował 400-500zł. :) 900zł to pewnie jakiś zestaw był.

Posted

Na dziś kosztuje 600 zł. Wtedy cena dobijała do takiej kwoty z powodu braku alternatywy. Rozsądnej alternatywy. Na pewno był to sam spust. Nie robili zestawów z tłokiem itp. teraz LL dobił do tej kwoty ;)

Posted

Napisałem, że cylindra :P. Bo chyba mam za grubą uszczelkę i mi cylinder przez to rozszerza i tu pytanie czy jest on wymienialny a jeśli tak to poprosiłbym o wymiary jak ktoś zna.

Posted

Nie załapałem jak Ci rozszerza cylinder. Ściągnij oring z głowicy i do sklepu coś dopasuj. Chodziło mi o jaki typ głowicy bo są takie co mają gumę jako tłumienie uderzenia głowicy tłoka.

Posted

Sticker - z tym rozszerzającym cylindrem to nikt nie rozumie jak w sprawnym cylindrem tak się dzieje. Po prostu cylinder musi być walnięty bo nie widzę innego rozwiązania. Oring nie wywiera ogromnego nacisku na cylinder.

Posted

Z ciekawości zdjąłem z głowicy cylindra uszczelkę i to nie przez nią. Chyba cylinder ma za dużo gwintu zrobionego głowica zbyt głęboko w nią wchodzi przez to nie można wkręcać głowicy do maksa bo wtedy dzieją się brzydkie rzeczy :P.

Posted

Do malowania olejnej chyba takie małe białe z 3-5 cm mają :D maks 1,5 zł do 3 zł za sztukę w jakimś drogim sklepie budowlanym. jak wepchasz nic nie lata ani nie drgnie :D.

Oczywiście ten plastik na wałek wycinasz :D i dziurkę robisz z jednej strony.