cimek Posted October 7, 2007 Report Posted October 7, 2007 (edited) Opis jak dorobić do ak cymki szyne ris. Sposób pierwszy (łatwiejszy ale mnie j stabilny) Co potrzeba? 2 paski gumowe (najlepiej czarne), szyne ris bez żadnych przyczepów. Co robimy? Wymontujemy celowniczek, w jego miejsce wstawiamy szyne i mocujemy paskami. Wersja druga Co potrzeba? Mało piłkę, śrubę ok 5 cm, szyne ris Co robimy? Wymontujemy celownik, podpiłujemy szyne ris w miejscu gdzie była śruba celownika, wiercimy otwór szynie ris i tam wstawiamy śrubę i gotowe. PS: Robić na własne ryzyko, postaram się pożyczyć aparat i zrobić zdjęcie PSS: Sposób pierwszy jest wzorowany na tym ak http://www.wmasg.pl/projektor.php?typ=gale...mp;obrazek=4507 i tak własnie mam go zrobionego. Edited October 7, 2007 by cimek
SoP-PeL Posted October 8, 2007 Report Posted October 8, 2007 Tylko zę dzieło Promant'a ma szynę Just która przychodzi nad ramię szczerbinki ale to drobny szczegół. Druga sprawa to szyna z tworzywa ( na długim ramieniu ) ma małą sztywność. No i kolejna nie nadaję się do lunet chyba że leżysz na karabinie jak z niego strzelasz.
cimek Posted October 8, 2007 Author Report Posted October 8, 2007 (edited) Nie wiem jak z lunetoł, mam aktualnie założony kolimator, mam szyne ris za 40 zł wiec być może jest z tworzywa. A co to utrzymania pasków jest ok, i tylko po uderzeniu w coś w ak 47 szyna letko się rusza. Edited October 8, 2007 by cimek
Promant Posted October 8, 2007 Report Posted October 8, 2007 cimek: Pisz poprawnie po polsku, poprawiaj błędy przed dodaniem posta - inaczej niechlujne posty będą usuwane. Moim zdaniem montowanie szyny w miejscu szczerbiny [tak się nazywa ten celowniczek] w taki sposób - jest niszczeniem repliki. Jedynie ma to sens jeśli wygląda tak jak w berylu. Ale nie jakaś prowizorka. Po drugie: niestabilna szyna ris? Niezły dowcip. To nie jest temat do działu tuning. Jeśli chcesz coś takiego kontynuować - napisz w dziale "zrób to sam" - tam ludzie wymyślają tego typu numery a'la Adam Słodowy dla ubogich ;) Tyle, że większość tych pomysłów jest bardziej trafiona. PS Sop-Pel, "dzieło" już wygląda całkiem inaczej, szynę ma na montaż boczny z sks/swd, białoruski. No i przerobione na tactical'a z muszką "beta". :)
Recommended Posts