Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, mam mały problemik. Gdyż napsikałem w komorę HU sylikonu to replika zaczęła mi bliżej strzelać. Podobno muszę wystrzelać kulki by mi się ustatkowało i zaczęła strzelać normalnie. Nasmarowałem też cylinder.... Może to tego powód? Replika ma nabite ok 300bb.

Posted

Hop-upa się nie smaruje!! A napewno nie w ten sposób. Jeśli chcesz żeby zaczął normalnie strzelać to rozbierz komorę, wytrzyj ją dokładnie z silikonu, a potem weź kulki i strzelaj. Dużo.........

• 1 month later...
Posted

witam.

straszny problemik mam z moim M6 ...

postrzelalem chwile i zlamal mi sie jeden element:

http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airs...l?prodID=17356#

nigdzie go nie moge dostac ..

ogolnie chce sprzedac replike, bo byla jaka kupilem (dla sprawdzenia czy mi sie podoba) i teraz chce kupic cos konkretnego ..

nie wiecie gdzie moge cos takiego dostac ? tylko nie za 100 zl super jakosci jak proponuja sklepy ..

nie siecie gdzie np kupic uzywana ta czesc ? albo troche tansza ?

blagam odpiszcie ..

jak mozecie to napiszcie tez na maila do mnie :

ryjek83@o2.pl

marcin.rojek@ropczyce.com.pl (jak mozecie to prosze na oba od razu bo jeden moge odebrac tylko w domu a drugi tylko w pracy) ..

dzieki i pozdrawiam

Posted

Pozostaje Ci zrobić samemu, z raz widziałem jak ktoś na allegro sprzedawał lekko przechodzone. Sprawdź jeszcze w tematach o mp001 bodajże, ktoś z Kolegów dorabiał tego seara.

• 3 months later...
Posted

Pozostaje Ci zrobić samemu, z raz widziałem jak ktoś na allegro sprzedawał lekko przechodzone. Sprawdź jeszcze w tematach o mp001 bodajże, ktoś z Kolegów dorabiał tego seara.

dzieki za pomoc .. juz znalazlem

jeszcze jedno sprostowanie dla innych zainteresowanych tematem :

sear od 001 jest kompletnie inny .. trzeba trochę szlifować nie tylko ten element ale także nacinać obudowę GB :/

WIELKA PROŚBA :???:

apropo gearbox'a w tym M6 .. dopasowałem już tego sear'a ale dalej jest to samo ..

po naciągnięciu tłok nie blokuje się tylko wraca razem z całością do pozycji początkowej ..

nie wiem co robić .. niby wszystko dobrze zamontowałem i dobrze pasuje a mimo to dalej nie działa .. :wink:

pomóżcie .. ma ktoś może fote tego gearbox'a od środka ? albo schemat pracy całego mechanizmu ? może coś przeoczyłem ..

z góry dzięki

Posted

Prawdopodobnie sear jest pęknięty i jest to na pierwszy rzut oka nie widoczne widać to dopiero po jego zgięciu. Tak jak Tuksiak radziłbym poszukać w tematach o MP001. Było napewno

Posted

Prawdopodobnie sear jest pęknięty i jest to na pierwszy rzut oka nie widoczne widać to dopiero po jego zgięciu. Tak jak Tuksiak radziłbym poszukać w tematach o MP001. Było napewno

już poradziłem ;)

nic nie było pęknięte tylko po prostu elementy z 001 NIE pasują do M6 .. trochę szlifierki, pilnika (oczywiście w body tez trzeba :/ ) i jest ok .. ale ogólnie nie daje tej replice długiego okresu używalności ... strasznie badziewne materiały. .szybko sie wycierają no i pękają ...