Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mam problem z moim m4 r7 wella. Zmieniłem w nim cylinder, mam lufę, sprężynę, prowadnicę i środkową zębatkę ze stockowego CA. Jeszcze do niedawna strzelał świetnie ale ni z tąd, ni z owąd przestał. Teraz pluje kulkami najwyżej na 10-15 m. Jak dam hop-up na zero to kulki szybko spadają. Jak podkręce za mocno to je dusi i w ogóle nie lecą. Znajomy mechanik powiedział, że problem może stwarzać dysza. Sam już nie wiem co powinienem robić. Pomóżcie proszę!!!

Posted

1.Jeśli wymieniałeś dyszę, a R-7 ma niestandardowego hop-a to to może być przyczyna.

2.Jeśli grzebałeś w gearboxie i wyjmowałeś listwę dosyłacza to może potem nie wsadziłeś dyszy w odpowiednie miejsce (powinna był włożona w listę dosyłacza tak, żeby tworzyć tak jakby jedną część).

Kiedyś przy okazji grzebania w AK47 Beta Specnaz DE byłem jeszcze młody i nieobeznany i właśnie popełniłem błąd z punktu 2 - gnat strzelał co najwyżej na kilkanaście metrów.

Posted

Dobierz się do gearboxa i sprawdź dyszę. Musi siedzieć dokładnie z przodu popychacza, tak żeby tworzyć tak jakby jedną część (wsadza się dyszę od góry w taki otwór w listwie popychacza.

• 2 weeks later...
Posted

Myślę, że aż tak drastycznego błędu w sztuce nie popełniłem:D. Niemniej na tym weekendzie będę sprawdzę dokładnie. Poza tym Pasiu, ta zębatka co Ci wymieniłem to nie CA tylko też Well.

Gdybym źle zmontował dysze z popychaczem to zębatka tłokowa (ten bolczyk) blokowałaby sie o niego. Co by nie było w sobotę będzie naprawione.

• 3 months later...
Posted

jeszcze przed przeczytaniem propozycji Luga rozebralem m4 Pasia. to 100% jest uszczelka głowicy. Wystarczy czasem zerknac, czy po zlozeniu tłoka i wsadzeniu go do cylindra nie widac czasem szczeliny swietlnej. Czekamy na glowice. Puki co na uszczelce wycinanej recznie z detki śmiga idealnie ^^