NyGa Posted September 25, 2007 Report Posted September 25, 2007 Witam! Mam nastepujacy problem. Dzisiaj ustawialem Bax'a (Hop-up'a) i nie wiem dlaczego w pewnym momencie silnikim zaczal dziwnie warkotac - przestal strzelac. Po ponownym nacisnieciu spustu kulki nie wylatywaly, a silnik ewidetnie sie meczyl. Sadzilem wpierw, ze to kulka utkwila w srodku i trzeba jedynie usunac zawade. Lecz po otwarciu karabina i usunieciu zalegajacej kulki silnik w dalszym ciagu sie meczy i nie pracuje jak powinien. Pod slowem "meczy" mam namysli ze tak jakby cos sie zapchalo i nie moze poruszyc sie dalej. Po dalszych ogledzinach doszedlem do wniosku, ze tlok nie jest w miejscu spoczynku i sprezyna jest naciagnieta - niestety zwalniacz sprezyny nie chce zadzialac gdyz wyraznie wyglada na to jakby cos zalegalo w srodku gearboxa. Przez to lwasnie tlok prawdopodobnie nie idzie do przodu i silnik nie moze pracowac poprawnie. Nie mam pojecia co moze byc tego przyczyna. Bateria jest w porzadku. Czy mial ktos juz podobny problem? Dolaczam zdjecia: http://img219.imageshack.us/my.php?image=p9250025tp7.jpg http://img219.imageshack.us/my.php?image=p9250030qt0.jpg Quote
0L0 Posted September 25, 2007 Report Posted September 25, 2007 Skoro nie działa zwalniacz sprężyny to najprawdopodobniej coś się zmieliło w środku w gearboxie :roll: Quote
NyGa Posted September 25, 2007 Author Report Posted September 25, 2007 A co to może być :?: Sądzisz, że przyczyną może być zębatka :?: Quote
0L0 Posted September 26, 2007 Report Posted September 26, 2007 Nie dowiesz się tego bez rozbierania gearboxa. Może to być zębatka, może też tłok, a może jakieś ciało obce wpadło między zęby :F Quote
Nullatur Posted October 1, 2007 Report Posted October 1, 2007 Ja mam podobny motyw ale nie do końca mianowicie: Po 30 minutach po tym jak dostałem mojego Desert Eangle Magnum :/ naciskam spust oddał może z 10 strzałow i nagle silniczek bzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zaczął się kręcić bez strzelania - po rozebraniu kilkakrotnym okazało się (do czego doszedłem) ze zębatka na wałku od silniczka pękła wzdłuż zębów i jest luźna co idzie za tym ze nie naciąga tłoka... Próbowałem kleić zatapiać lipa - nigdzie tego dorobić ale znaleźć nie mogę :poddanie: Ma ktoś może takie pierdołki ? gg 5978654 będe wdzięczny dużym piwem za taką Quote
mariush13 Posted October 4, 2007 Report Posted October 4, 2007 (edited) //Nullatur Zębatki osi silnika są dostępne na asgshopie Edited October 4, 2007 by mariush13 Quote
Nullatur Posted October 4, 2007 Report Posted October 4, 2007 Kurde Dzięki mariush13 za info - nie znałem tej strony tz widziałem ale nie zagłębiałem się. Kurde szkoda tylko ze wszystko takie zaj.. drogie - ano monopol mają zapewne :| Ale i tak nie mają tej zębatki któej poszukuje bo moja jest zwykłą prosta nie stożkowa :| Quote
mariush13 Posted October 5, 2007 Report Posted October 5, 2007 nie mam czasu tereaz sie zagłebiac, ale nie widziałem jeszcze innej niz stożkowa zebatki osi silnika. Moze i cos takiego sprzedaja... kto szuka nie bładzi:P Quote
Jacek GROT Posted October 12, 2007 Report Posted October 12, 2007 o ile sie nie myle to takie zebatki na silniku są w desertach za 30zł :-F wiecej juz chyba mówić nie musze Co do tego M4 to może cos z batką albo silnik trzeba podkręić albo z podkładkami sie pobaw Quote
Recommended Posts