Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Posiadam m15a4 rifle. W tej chwili mam wsadzony bore up DF pare innych dupereli i teraz właśnie moje pytanie. Czy zamontowanie lufy 590mm przy bore up High-Class DF nie będzie zmniejszało osiągów czy je poprawi czy lepiej będzie zamontować krÓtsza lufe? Myślę o zastosowaniu lufy z KM head lub prometheusa!

Posted

Dłuższ lufa nigdy nie pogorszy osiągów(chyba, że masz zły cylinder).

Nie zgodzę się z tym. Jeżeli włożysz lufę ponad 620 mm to masz znaczny spadek fps , nawet jeżeli masz cylinder typ 0. Na tak ekstremalną długość lufy potrzeba cylindra o poszerzonej średnicy.

Co do poruszonej w temacie sytuacji , to nie powinno być żadnej straty mocy , bo masz dobry cylinder.

Posted

Ja bym nie pakował nic dłuższego niż ~52cm do zwykłego cylindra typu 0. Tak wyszło z moich wyliczeń. Pozatym 6,04 509mm dobrego producenta (np. PDI ) da lepsze efekty niż 6,04 590mm gorszego producenta (np. CA).

Posted (edited)

Ariel_ nie wiem czy czytałeś co pisałem...

raczej na 100% chce kupić lufę z prometheusa lub KM head poza tym zestaw cylindra który już posiadam jest ten

http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1619

jest już wsadzony w replice. wiec o ile sie orientuje już lepszego nie będę mógł wsadzić jeżeli chodzi o wydajność. Wiec dla tego założyłem ten temat aby sie dowiedzieć jaka lufę będę mógł wsadzić. Zastanawiam sie nad 590mm z dobrej firmy.

Edited by damian_99