Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M249 (PJ249) [P&J]

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 2 weeks later...
Posted

A mam pytanie. Jeśli w tej wersji PJ249 pasują batki tylko mini i jakieś tam specjalne to czy za pomocą przejściówki można podłączyć baterię large? Czy może to jakoś zaszkodzić KM-owi?

Posted

Podłączaj bez problemu.Inna sprawwa ze masz tam malo miejsca na batke.lepiej przełóz kable od góry zebys mogl schowac batkę w boxie.Ja mam w boxie sanyo 9,6 2400 RC

Posted

Ja obecnie mam w Minimi P&J lipola 11,1V ale ma zębatki wymienione na helikalne systemy. Znam też kogoś kto na takim lipolu od kilku miesięcy śmiga na seryjnym P&J M249 i nie ma z nim żadnego problemu. Odpowiednio dobrany lipol mieści się idealnie w przednim gripie pod lufą.

Posted (edited)

Cześci z gearboxa V2, zestawy do m4 i m16 (zależy od długości lufy), silnik krótki (od V3).

Pozdrawiam i jakby co to poprawcie mnie.

Edited by Troglo
Posted

a ja was zaskoczę co do zawieszenia, ja używam zawieszenie z hmmm ak 74 pasuje idealnie szeroki pas, mocowanie na kolbę bardzo fajne do tego jest 3 punktowe i zajfajnie się z nim biega:) nie uciska i jest funkcjonalne:) ale to chyba nie każdemu sie podoba:P na pw mogę fotki podesłać:P

Posted

Poradzicie mi jak zrobić samemu montaż do rączki przechodzący przez ten uchwyt z przodu? Taki jak od wersji ranger. Kombinować coś z gięciem blachy,przykręcaniem do niej risa i i doczepienie tego na śrube przechodzącą przez dziurę?

Posted

Kup sobie kawałek płyty z jakiegoś mocnego tworzywa sztucznego/ metalu (np aluminium). Do tego jakiś chwyt pistoletowy jaki Ci się tam podoba. Wycinasz z tego tworzywa/ metalu odpowiedniej wielkości i kształtu kawałek i przykręcasz do niego chwyt pistoletowy. Wiercisz sobie dwa otwory przelotowe i przykręcasz do M249 i gotowe.

U mnie to wygląda tak:

p4050320.th.jpg

Posted

Czy wielu właścicieli MK2 udało się roz...(popsuc) kolbę ?? :???:

Mam prośbę do kogoś z PARA - wrzućcie zbliżenie metody mocowani azawieszenia u was... Dokładnie tylny punkt gdzie przypinacie zawieszenie.

Bo już widzę że uchwyt na kolbie tylko do ozdoby się nadaje w MK2

Posted

Ja zawieszenie w MKII mam w ten sposób, że owijam wokół kolby tam gdzie jest cienka. Nie przeciąża kolby tak bardzo jak przy tym standardowym mocowaniu, tylko trzeba mieć odpowiednie zawieszenie. A kolba faktycznie, mocna nie jest.

• 2 weeks later...
Posted

Ej koledzy,wam też wylata taśma amunicyjna?Jakie macie patenty na nią?

Ja na przykład wsadziłem tam kawałek szmatki (co miałem pod ręką) i wsadziłem ,żeby dociskała.Ktoś ma lepszy pomysł?

Posted

Ja chyba spróbuję zastąpić jeden z pinów do kolby śruba z oczkiem i na tym zawieszenie zaczepić...

W sobotę będę testował rozwiązanie

Rozwiązanie się nie sprawdziło

Zastąpiłem pin z nakrętką (ten do wyjęcia kiedy łamiemy kolbę) i replika mocno mi leciała na bok mimo podpięcia zawieszenia po przeciwnej stronie z przodu...