Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M249 (PJ249) [P&J]

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Albo szmata z ostrego na 100 pestek i przycięty mechanizm z dużego boxa. Przerabiałem tak swego czasu 2 sztuki. Po wyciszeniu ścianek gąbką wchodzi tam ok 1000 kulek, bez wyciszenia ok. 400 więcej. Może i mieści mniej kulek niż gotowy dedykowany, ale nie ma mowy o urwaniu zaczepu.

Posted (edited)

Jest jeszcze mały box od AK / PJ, chyba kopia MAG.

http://www.taiwangun...&campaign-id=19

Nawet cena fajniejsza niż ostatnio.

A jak on jest zasypywany, bo w CA chyba była tam taka fajna klapka z góry, a w tym nie widzę.

P.S. Jest jeszcze to https://gunfire.pl/p...pu-M249-MC.html

Warto? Czy szukać CA lub MAG?

Kurczę nie mogę edytować. Znalazłem taki mag

https://www.airsoftg...Path=60_746_144

Ktoś ma? Jak się sprawuje? Ktoś kupował w tym sklepie?

Edited by Mendi
  • 2 months later...
Posted

Czy komuś udało się z sukcesem wyeliminować luzy kolby para oraz chwytu przedniego?

Kolbę trzeba dobrze skręcić (śruba od strony gb), pozostałych luzów na niej, zwłaszcza tych na prowadnicach, nie wyeliminujesz za bardzo.

A chwyt przedni - podkładki, blaszki, wkręty lub risowany front - do wyboru do koloru.

• 4 months later...
Posted

Jak by kogoś interesowało to pojawiły się w polskiej sprzedaży małe  boxy Classic Army na 1200bb.

Widziałem kilka ofert sklepów na allegro  praz gunfire.

Cena w niektórych przypadkach nawet nie najgorsza w porównaniu do sprowadzenia z zagranicy.

Ja czekam na swój i wtedy potestuję i porównam go  bo małego boxa A&K i MAG bo w sumie każdy z nich to inne wykonanie i sposób działania ;)

• 1 month later...
  • 3 months later...
Posted

Panie i Panowie, czy ktoś ma może schemat kabli tak aby box i GB był zasilany z jednego lipo (11v / 30c) oraz box pracował odrazu jak spust będzie wciśnięty. Widziałem gdzieś na FB coś takiego wraz z jakimiś diodami, ale nie mogę teraz znaleźć :(

Posted

Cześć, 

Ja opiszę to na swoim przykładzie. Aku pod MOSFET - to wiadomo - za na kostce T-conect skąd wychodzą kable do silnika przylutowałem dodatkowy obwód do zasilenia boxa. W ten obwód wpakowałem przetwornice (taka zwykła STEP-DOWN za kilka zł na Alle...gro) aby obniżyć nap na silniczek w magazynki na ok 5V. W zamyśle ma to wydłużyć jego żywotność. A dalej to z tej przetwornicy bezpośrednio kabelki do tego właśnie silniczka.

Tak to wygląda w obecnej wersji. Poprzednio ten dodatkowy obwód wychodził ze styków silnika repliki, ale były ciągle problemy z ułożenie kabli wzdłuż GB. 

IMG_20181229_181315.jpg

IMG_20181229_181608.jpg

Posted

Ta pierwsza przetwornica ma buzer - :) zbędne. 

Ja mam to: https://allegro.pl/przetwornica-step-down-buck-mp1584-0-8v-20v-3a-i7261270237.html

Sterowanie - no przecież chciałeś mieć podkrecany mechanizm boxa na spust. Po podłączeniu obwodu bezpośrednio na silniczek w boxie uruchamiasz go razem z silnikiem repliki. Ja mam przełącznik w pozycji OFF. Po podłączeniu maga do repliki można na moment przełączyć na AUTO aby wstępnie podać kulki do komory. I to wszystko (SOUND CONTROL nie używam bo urywał mi się mikrofon i miałem dosyć lutowania).

Nie chce mi się rozbierać repliki aby pokazać na fotkach tak namacalnie, ale chyba dasz sobie radę ;) 

A i jeszcze taka mała uwaga. Zwróć uwagę na poprawne podanie napięcia na silniczek, bo będzie kręcił w przeciwnym kierunku. No i wstaw jakieś złącze przed boxem aby była możliwość jego odłączenia. 

Posted
1 godzinę temu, zenek65 napisał:

Ta pierwsza przetwornica ma buzer - :) zbędne. 

Ja mam to: https://allegro.pl/przetwornica-step-down-buck-mp1584-0-8v-20v-3a-i7261270237.html

Sterowanie - no przecież chciałeś mieć podkrecany mechanizm boxa na spust. Po podłączeniu obwodu bezpośrednio na silniczek w boxie uruchamiasz go razem z silnikiem repliki. Ja mam przełącznik w pozycji OFF. Po podłączeniu maga do repliki można na moment przełączyć na AUTO aby wstępnie podać kulki do komory. I to wszystko (SOUND CONTROL nie używam bo urywał mi się mikrofon i miałem dosyć lutowania).

Nie chce mi się rozbierać repliki aby pokazać na fotkach tak namacalnie, ale chyba dasz sobie radę ;) 

A i jeszcze taka mała uwaga. Zwróć uwagę na poprawne podanie napięcia na silniczek, bo będzie kręcił w przeciwnym kierunku. No i wstaw jakieś złącze przed boxem aby była możliwość jego odłączenia. 

Chciałem się upewnić i jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc i informacje. Nadal mam kable orginalne w box'ie, zaczekam aż przyjdą części i wtedy wszystko przelutuję, bo dodatkowo muszę okablowanie zmienić na silikonowe.

• 10 months later...
Posted

Czy ktoś ma u siebie zestaw: szkielet retro+ komora airsoftpro? Jakiej długości dysza jest potrzebna? Moja cierpliwośćjuż na wyczerpaniu co do składania tego układu... czy to normalne że w ty h komora zawija gumkę? 

• 4 weeks later...
Posted

Ładował ktoś precrurę do swojego KMa? Zastanawiam się czy jest sens, a to  z tego względu, iż czasem kulki do kma nie są pierweszej świeżośći, czasem zabrudzone, czy tez cos sie do boxa dostanie. Przy stockowej nie ma problemu, natomiast przy 6.01 boje się o ewentualne zacięcia. Jest sens wymieniać na taką? KM bedzie przechodził gruntowną modernizację i właśnie zastanawiam się nad wymianą lufy. Wsadziłbym też dłuższą od standardowej. W standardzie mam 560mm, wsadziłbym 650, ale właśnie boje się o zaciecia.

• 2 months later...
Posted

Super, wezmę na zapas. 

Ktoś mi powie czy na chwile obecną jest jakaś kombinacja gumki i dyszy współgrająca przy stockowej komorze  ? 
Kupiłem czerwoną dyszę SHS i zieloną gumkę G&G i będę robił testy czy będzie to działało. 
Jeśli nie to trzeba będzie myśleć o komorze :D 

Cytat

Posted

O wiele lepsza jest komora od Bullgear. Wiem że jest dużo droższa, ale warta swojej ceny. 

Zapytaj chłopaków z asg24.pl lub sprowadź sobie z redwolfairsoft.com (w moim przypadku na przesyłkę czekałem równe 10 dni) 

• 2 weeks later...
Posted
W dniu 14.02.2020 o 22:35, zenek65 napisał:

O wiele lepsza jest komora od Bullgear. Wiem że jest dużo droższa, ale warta swojej ceny. 

Zapytaj chłopaków z asg24.pl lub sprowadź sobie z redwolfairsoft.com (w moim przypadku na przesyłkę czekałem równe 10 dni) 

Kupiłem komorę od airsoftpro, ale i tak jest problem. 
Robiłem testy na dyszy shs i na dyszy airsoftpro dedykowanej z zestawem do komory i albo podwija kołnież, albo bardzo mało fps. Gumka G&G zielona. 
Miałeś może taki problem ?