Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Kupilem w zeszlym tygodniu te replike: http://www.tajgun.pl/opis.php?lp=29

za krotko jej uzywam zeby napisac opis na WMASG, wiec jak na razie opisze ja w kilku slowach tutaj.

zalety:

wykonanie repliki: perfekcyjne (metal, ABS - waga jak w oryginale)

zasieg: niesamowity (bez problemu dorownywal a nawet przewyzszal nowiutkiego AEGa - MP5 SD6 z ICS)

szybkostrzelnosc: taka jak w powyzszej MP5

celnosc: dobra (ale ze wzgledu na rozmiaty i utrudnione celowanie snajperka to nie jest)

skupienie: w singiel bardzo dobre, w auto z oparciem dobre (bez oparcia slabe ale blow-back swietnie rzuca reka)

pojemnosc magazynka: 42 kulki, napelnienie gazem starcza na od 150 do 200 kulek

wady:

- tlumik: zwala (jest to ten sam plastikowy tlumik jak ze sprezynowego Ingrama)

- dla uprostrzenia konstrukcji i wiekszej bezawaryjnosci komora nabojowa w gotowosci do strzalu jest otwarta (trzeba uwazac zeby nic nie wpadlo do niej)

awaryjnosc:

- magazynek ma bardzo duza pojemnosc gazu, co wiaze sie z wysokim cisnieniem, po 4h strzelania trzeba bylo wykrecic zawor i zwilzyc uszczelki olejem (wlasciwie to chyba powinienem to zrobic od razu albo bylo to spowodowane zimnem), po nasmarowaniu zadnych problemow

- brak jakichkolwiek zaciec czy zblokowan kulek

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziwię się dlaczego kupiłes właśnie model hfc, a nie KSC ponieważ różnica w cenie jest niewielka (45zł). Na dodatek model z KSC ma wszystkie oznaczenia fabryczne. A więc dlaczego właśnie hfc ?

Posted

Pytanie brzmi dlaczego HFC zrobilo cos co wyglada na dobre. czyz nie Fboardpro?

Zreszta roznica to nie 45 pln a 115 pln, bo na Tajgunie masz 10% znizki. No ale tak naprawde to ci rezul odpowie :D (dobrze, ze kupil, jest jakas opinia)

Oznaczenia, oznaczenia... czy ty wogole wychodzisz ze sprzetem w pole? Zart... :D

• 2 weeks later...
Posted

kupilem w Tajgunie bo:

- jest taniej

- maja bardzo dobry serwis

- maja do niego wszystkie czesci zapasowe

- w military nie maja M11

Nie trzymalem w reku M11 z KSC ale patrzac na zdjecia z military nie widze zadnej roznicy (a bebechow nie widac na fotkach)

Trzeba by na jakims zlocie porownac wykonanie i osiagi...

Posted

hmmm - nie, nie przeszkadza

za to zastanawiam sie o co chodzi z pojemnoscia magazynka

w opisie z WMASGU jest ze gaz starcza na 1,5 mag kulek

u mnie starcza spokojnie na 4 (ladowalem gaz do blow backow - Eagle)

w tem 15 stopni

poza tym ladowanie gazem jest zrobione genialnie,

za pierwszym razem az mnie zatkalo

przy innych gazowkach zawsze syczalo, gaz uciekal,

a tu nic, zadnego dzwieku, az myslalem ze sie wogole nie laduje,

a magazynek sie napelnil w ciagu sekundy na maxa,

doslownie gaz sie przelal do magazynka chyba bez rozprezania...

• 4 weeks later...
Posted

Właśnie przymierzam się do zakupu m11 HFC z Tajguna po Bozym Narodzeniu ale nie wiem czy to sie oplaca na zime.. Z kolei wiem ze do czasu jakiejs dobrej temperatury ta kase wydam. No nie wiem... Co o tym myslicie? Sam nie wiem....moze kupic jakas dobra dluga sprezyne? Kalach oczywiscie musi byc dla leworecznych bo za fajnie by bylo .... :?

Posted

hehe bo zaczął pisać o gaziaku i naturalnie zszedł na sprawy spręzynowe. Cały Shavo. Shavo nie kombinuj i kup wreszcie tego m11. Ile masz już spręzyn. Już Ci kiedyś coś na ten temat mówiłem.

• 2 months later...
  • 1 month later...
Posted

nie chyba to wada fabryczna, qmpel mial m11 z HFC, a ja w tym czasie z KSC, pozostawie to bez słow......magazynek w m11 hfc taki swiecący i w ogóle, napis assoult eagle jest bardzo denerwujacy (wg mnie)--->odradzam, lepiej doplacic to 50 zeta i miec porzadna zabawke

ingram z ksc jest matowy, ładniej wykonany no i ma oznaczenia fabryczne.....tak ten piekny napis M11-A1, CAL 380

RPB INDUSTRIES, INC, ATLANTA, GA, U.S.A. :D

no i mozna do niego kupic szpanerski tłumik za 350 zł, ważący prawie 1 kg..... :) cały z metalu.....

Posted
no i mozna do niego kupic szpanerski tłumik za 350 zł, ważący prawie 1 kg..... :) cały z metalu.....

mógłbyś dać linka ? bo jeśli mi nie wypali z VSR-10 to właśnie kupuje M11 KSC z tłumikiem "szpanerskim" ale innym, Sionics z TK:

tk_silencer_m11.jpg

waży "tylko" 300g i kosztuje aż 389zł. Dlatego jeśli jest wspomniany przez ciebie tłumik to moga się jeszcze zmienić plany choć wątpie by był cały z metalu i ważył 1kg 8O .

Posted

poczytaj na redwolfie

nie dosc ze jest tam kilka(nascie?) tlumikow do byoru to sa tez testy porownawcze M11 KSC vs WA i roznych tlumikow wlasnie na M11

Posted

na firearms jest taki za 319zl i wazy 900g :twisted: firmy KSC

ale 300 za tlumik to lekka przesada...dobrze ze juz nie mam ingrama bo musialbym odpalic na to....ufff... :)

Posted
ale 300 za tlumik to lekka przesada...dobrze ze juz nie mam ingrama bo musialbym odpalic na to....ufff... :)

co racja to racja, za taki kawalek rurki w zyciu bym 200 zl nie dal ;Pniech no tylko zrobie swoj tak jak trzeba to szczeki pogubicie z wrazenia ;) A to wszystko za okolo 20-30 zl :P

Posted

a walsnie....moze troche nie na temat ale kupilem ostatnio tlumik socom do m4 i nie wiem czy to trafny wybor. na tlumiku jest napis .45 ACP, otwor wylotowy ma takowa srednice i to troche glupio wyglada (dla osoby znajacej sie na tym)

czy w prawdziwej m4 montuje sie tego typu tlumiki?

ps. jeszcze raz sory ze nie na temat

Posted
kupilem ostatnio tlumik socom do m4 i nie wiem czy to trafny wybor. na tlumiku jest napis .45 ACP, otwor wylotowy ma takowa srednice i to troche glupio wyglada (dla osoby znajacej sie na tym)

na czym ?broni palnej, tłumikach czy asg ?? a jak wyglada wylot lufy - kompensator w M4 ?? ma podobną średnicę czy to nie wygląda "głupio"? :lol:

:wink: A co to jest ASG ?? REPLIKA! ogladasz czasem filmy ?? oni tam maja tez repliki ,ale nie ersoftu tylko ostrej i co maja tłumiki ?? tego typu ??

Posted

wilku, to ty chyba nie wiesz jak wyglada prawdziwy tlumik. srednica otworu wylotowego jest taka sama jak kaliber, nie jest wieksza.

a w ogole wiesz jak dziala tlumik? bo z tego co napisales nie sadze...wiesz gdy iglica uderza w splonke nastepuje detonacja, gazy prochowe nie maja innej drogi ucieczki jak lufa-no i pchaja pocisk ku otworze wylotowym.ale jest zalorzony tlumik dzwieku.a w sciankach tlumika sa rowki ktore odprowadzaja czesc gazow aby nie bylo takiego rozprezania.zauwaz im wiekszy balon przeklujesz tym wieksze BUUMM!!

"na czym ?broni palnej, tłumikach czy asg ?? a jak wyglada wylot lufy - kompensator w M4 ?? ma podobną średnicę czy to nie wygląda "głupio"?"

słuchaj, kompensator i tlumik dzwieku to dwie zupełnie odmienne rzeczy. kompensator to oslabiacz podrzutu, wiec nie musi miec srednicy danego kalibru. ot co. :)

Posted
a walsnie....moze troche nie na temat ale kupilem ostatnio tlumik socom do m4 i nie wiem czy to trafny wybor. na tlumiku jest napis .45 ACP, otwor wylotowy ma takowa srednice i to troche glupio wyglada (dla osoby znajacej sie na tym)

czyli kupiles zly tlumik... to jest tlumik do pistoletow na .45ACP, najprawdopodobniej dedykowany do SOCOMa (bo jest najpopularniejszy w ASG)

na pewno w karabinku 5,56mm nikt nie stosuje tlumika do .45 :)

Posted

ale chodzi mi o sam wyglad tlumika, czy taki moze byc tlumik do M4 ale z kal. .223 ?

i tak njwazniejsze ze nie byl drogi ( w poruwnaniu do tlumików za 300-400zł) i nawet dosc dobrze tlumi :twisted:

Posted

:wink:

najwyraźniej nie zrozumiałes mojego posta

czy ktoryś z uzytkowników M11 moze napisać jak zprawuje się ich zabawka w porównaniu z innymi (posaiadanymi na własność lub porównywanymi w ekipie), pod wzgledem ekonomi, awaryjnosci. NIE interesują mnie osiągi.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...