Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

A wiesz co, nie wiem dokładnie ;-). Ale biorąc pod uwagę, że była to przez parę dobrych miesięcy moja główna replika + to że często jest pożyczany, to stawiam, że ma koło 5-8k kulek przebiegu, maks 10k więcej raczej nie, choć bym się nie zakładał ;-).

Posted

Nie i nic. Nie licząc dociążenia w kolbie i atrapie magazynka, nic w niej nie rozkręcałem ;-). Strzela jak strzelała, jak nie będzie śniegu, to się przejdę znowu z miarka i kartką A4 i sobie postrzelam na te 25-40m i zobaczę. Bo tak subiektywnie jak dziś biegałem, nie odbiega jakościowo od nowszych z którymi latali inni, hop dalej na 0 przy kulkach .25g, zasięg godziwy, celność też.

Posted

hop dalej na 0 przy kulkach .25g

To mi w nim trochę przeszkadza(nie można regulować hopa)... Za twarda guma xD A cięższych kulek nie opłaca się do niego ładować...

Posted

W/g mnie są. Dziś sprawdzano .2, .23, .25, najlepiej strzelał z .25 każdy jeden w który wkładaliśmy takie kulki. A było ich 4 szt.

Poproszę o scalenie postów. Dziękuję bardzo.

A to tak z dzisiaj, dobieg z lasu do budynku, ze strzelaniem po drodze:

2ece09e2597a8b6cm.png

• 3 weeks later...
Posted

witam

posiadam tą replike i mam pytanie

Używam kulek 0,20 Blastera i chciałbym sie dowiedziec czy przy takiej wadze kulki suwak od hop-siup powinien być ustawiony bardziej w strone lufy czy kolby???

Posted

W stronę kolby, ale żeby strzelać z teko na kulkach 0.20, musiał byś poszerzyć zakres regulowania hopa, bo przy dwudziestkach nawet przy hopapie na min. będą ci kulki w kosmos leciały.

Posted

Hop-up-a musisz ustawić samemu a nie nas się pytać.

Ustawienie hopka to nie wymiana części i się pytasz na jaki i za ile...

Regulujesz tak, że by kulka leciała Ci jak najdalej w linii prostej i nie ma być podrywana do góry.

Im mocniej ściśniesz gumkę tym kulka bardziej poleci do góry.

Pozdro.

Posted

Krzyku 12_coś_tam_dalej, a taki problem poczytać ten temat? Przecież jest napisane, co drugą mniej więcej stronę, lub z 5 razy na stronie, że on nie strzela dobrze z lżejszych niż 0.25g kulek, bo jest taki hop, a nie inny i nie wyregulujesz go na lżejsze kulki, bo one latają gdzie chcą.

Kurde czytajcie co jest napisane, ten temat nie ma 300 stron i tego nie pisze się tylko tak bo się w domu nudzi... (choć czasem jak czytam to mam takie wrażenie ;-) ).

Posted

Może dlatego, że ja o swojego nie dbam :lol:, jest to jedna z dwóch nie rozbieranych i olewanych ogólnie replik, ma strzelać i tyle :mrgreen: - taki test na wytrzymałość, jak widać sporo już tak wytrzymuje.

Posted

Właśnie dostałem Shorta :)) Podoba mi się bardzo . Strzela mocno . kulka wbija się w płytę gipsową . Tylko troszkę znosi kulkę ;/ jak strzelam w cel odległy o np. 30 m to przeważnie trafie , ale jak mam w coś trafić dalej to zależy tylko jak kulka poleci ;/ w bok ja znosi przeważnie ;(