Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

1. Nie, wystarczy wiertarka, śrubokręt i kombinerki

2. Tak, jest to teraz tak trwałe, że jak nawet to by z 10 piętra spadło, to i tak wytrzyma (ale replika się rozleci ;P).

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

A ja też mam mały patent - wiele osób narzekało na brak przyrządów celowniczych. Jako że ja również odczułem ich brak (kulki zbijały mocno do góry, trudno tak na oko określić o ile niżej trzeba celować) - na końcu lufy wywierciłem małą dziurkę i wkręciłem tam wkręta. Od tego czasu celuje mi się dużo lepiej :)

Posted (edited)

Powiem tak. IMHO zbędne ;-), wystarczy, że się końcówka lufy pod wyżłobieniem na body schowa i przy 3-20m celujemy pod cel i klient dostaje na 100% na klatę ;-). Jak ktoś ma problem łatwiej nakleić superglutem jakąś plastikową kosteczkę, szczególnie, że jak coś pójdzie nie tak, to łatwiej usunąć i ślady nie zostają ;-).

Edited by Tuksiak
Posted (edited)

Zakupiłem 2 repliki(dla mnie i dla brata). Strzela się z nich bardzo dobrze. No cóż, na trzeciej strzelance bratu pękła prowadnica, na której znajduje się czółenko(w miejscu gdzie łączy się z body), ale klej tymczasowo załatwił sprawę..

Edited by Thorge
Posted

Aha, zapomniałem dodać, że jak chce wymienić maga, to muszę tłuc w ten guziczek drugim magiem by wyjąć tego z repliki, ale czasem wychodzi bez problemu. :)

Zamień sprężynkę zatrzasku magazynka na troszkę słabszą. To pomaga :)

Posted

Ja dopowiem cos swojego...

Kupilem takiego shotguna w taiwanasg. Przyszlo otworzylem... i pierwsze co to stwierdzilem że nie strzela :/ (porównywalem do mojej berety STTI M9 gdzie w niej widac lot kulki) Po czasie jednak stwierdzilem że strzela mocniej i dlatego nie bylo widać (późnyy wieczór)

-Co do zasięgu to powiem że zadowalający, naprawde

-Celność... ehhh słaba

-moc... z 3m rozbija szklane butelki, szybkośni nie mierzylem.

-waga... gdy bierze się go do reki sprawia wrażenie naprawde bardzo dobrej repliki! masywny.

Dziś nie moglem wytrzymać.... rozebralem...

-z metalu: dolna rura, blacha na górnej rórze oraz cos w rękojeści... Szkoda że -wnętrze nie jest z metalu, chociarz spust i jego elementy. Wyglada to dosc mizernie w srodku.

-Wg mnie da sie go jeszcze ztuningować, jak to zrobie postaram się zmierzyć szybkosć.

-magazynki czesto sie przycinają (bo nowe?)

-czasem raz na 7-8 magazynków sam się zacina

-troszke ciężko chodzą niektóre elementy.

Moim zdaniem:

Na zewnątrz cód! wewnątrz rzeczywistość... Do szczęścia brakuje drugiej kolby (bo da się wymieniać) i choćby szczerbinki! a jakby byla jakaś szyna RIS to już miodzio. Osobiście mam wersje short ale lepiej jednak chyba wziaść wersje long. Ile wytrzyma tego nie wiem. Generalnie za 50zł ? ja naprawde jestem wymagający i najlepiej jakby wszystko bylo po 5zł :icon_biggrin: ale Ten shotgun ma dobrą cene i jakość zadowalającą.

Jednym slowem polecam :icon_smile:

Kupilem wersje short niedawno. Początkowo miala to być broń główna (dopiwero zaczynam zabawe) + boczna gazowa bereta... jednak coś mnie podkusilo i zamówilem karabinek... ten shotgun mnie strasznie korci... Kosztowal bardzo mało... 49zł A jest powiedzmy że dobry, 2tys strzalów może nie wytrzyma ale za 50zł ;> moc i zasieg jest bdb

A więc czemu nie zrobić z niego snajperke... może dziwnie to brzmi... ale gdyby dorzucić RIS + celownik, lufe przedluzyć, w środku da rade jeszcze podkrecić :icon_wink: przynajmniej u mnie, z tylu jakąś kolbe wysuwaną... a zamiast naciągu shotgunowego mozna zrobić reczny przy korpusie jak w strzelbach...

Wydaje mi się że mogloby to być fajne zwlaszcza że koszt wyjdzie niewielki

Co Wy na to ?

Posted (edited)

Nie wymienić a przedluzyć, poprostu trzeba ją dospawać... ;)

lufe można pozyskać kupując denny chiński pistolecik za 10zl :D

Z RIS gorzej... Chociarz widzialem w tych pistoletach niektóych także wyposarznie RIS i lunetki / kolibatory.

Inaczej spytam. zakladamy że zasięg to max absolutny 50m i luneta pro nie jest potrzebna, tu raczej chodzi o to żeby bylo wogóle czym celowac bo oryginalnie nie ma nawet szczerbinki. Czy takie lunety / kolibatory z chińskich pistoletów nadawaly by się ?

hmm o wynalazlem :D

skladana kolba do adaptacji:

http://www.allegro.pl/item553169056_karabi...rba_gratis.html

Szyna i luneta do adaptacji

http://www.allegro.pl/item544952532_karabi...ja_gratisy.html

Lufa na bank w którymś będzie alu, a średnica standard ;)

Albo z tego wykroić:

http://www.allegro.pl/item549393837_bron_s...lba_gratis.html

Co prawda czasci w środku wyglądają że nie wytrzymaja dlugo... ale :D mając spawarke, frezarke, nagrzewnice, palniki, tokarke, material i ochote ;)

Pytanie tylko na koniec... czy to wiejski tuning czy może sprawianie sobie przyjemnośc z tworzenia/przerabiania czegoś przez siebie ?

Edited by bikemax
Posted

Z tego co zrozumiałem z tym przedłużeniem lufy masz zamiar kawałek lufy z innego pistoleciku przykleić do shotguna?

To nie jest dobry pomysł.

Wystarczy że o mikrometr w lewo czy prawo źle przykleisz lufę i już bedzie albo kulka się zacinać albo będą strasznie nie celne strzały.

Posted (edited)

@bikemax: Nie KOLIBATOR, tylko KOLIMATOR xD

I łączenie lufy ODPADA(powód podał Yaramo). I jeszcze jedno... W tych gunach na bank nie będzie aluminiowych luf.

@pixxel: Z kompatybilnością jakich części? Oo Do tego NIE MA części...

Edited by cezii
Posted

bikemax IMHO na dzień dobry nauka pisania by się zdała, później proponuję naukę fizyki i podstaw mechaniki technicznej, a później sobie rób wynalazki.

A jak masz zrobić coś takiego najlepiej, to kup sobie syf z allegro za 15 złotych z kolimatorkami, laserkami i innymi bzdetami i uwierz mi, to będzie strzelało lepiej niż to co zamierzasz spłodzić.

Wracając do tematu, jak ktoś nie potrafi z tego strzelać, to niech po prostu da sobie spokój z tą repliką. Przerabiać nie ma co. Grzechotnik, a powiedz mi mój Ty mistrzu jaką to prec lufę masz zamiar do tego założyć? Nie licząc "pseudo castoprecki"? Najlepiej podaj tutaj linka, a później powiedz mi jak to zamierzasz ją zamocować w tej replice i jaką chcesz tam dać gumkę hopa.

Ludzie jak macie pisać takie bzdury, to zastanówcie się z 10 razy zanim napiszecie choć słowo. Słowa te kieruję do naszych Młodych Mistrzów Pracy-Techniki ;-).

Posted

Części wewnętrzne od AGM są trochę szersze od tych z M47. Posiadałem oba shotguny i gdy AGM się sypnął to niestety, chociaż że części te same to jednak wymiarów nie przeskoczysz. Co do "risów", to te z M47 wchodzą na AGMa, jednak ciągle masz wrażenie jakby ten plastik miał pęknąć na pół. Słowem AGM to replika świetna na początek, jednak nie nadająca się do tuningów, z reguły stanowi jedynie fazę przejściową między springiem, a AEGiem.

Posted

Co do działania, po roku (i może paru miesiącach, bo nie pamiętam, czy w grudniu, czy w styczniu, czy w listopadzie go kupowałem ;-) ), bez zarzutu, ani razu nie rozbierałem, bo nie było potrzeby, dzisiaj wystrzelałem z niego koło 2,5 ładowarki, czyli jakieś 250-260 kulek (szybka jebanka cqb na springi i pistole, z dużą ilością respów) nadal zero zastrzeżeń, świetna replika po prostu :).