Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Zależy jak długie ręce ma, ale zauważ, że przy odrobinie wprawy można shotguna z kolbą trzymać nie opierając kolby o ramie tylko jak przy strzelaniu z biodra i wtedy długość jest "taka sama" jak w przypadku shorta.

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Witam wszystkich! Strzelba właśnie do mnie dotarła i zaskoczyła generalnie pozytywnie, poza jednym szczegółem. Otóż sama rączka przeładowania (czółenko) się chybocze na tyle, że wydaje dosyć irytujący dźwięk. Czy ktoś z Was miał już z tym problem i jakoś sobie poradził, czy będę skazany na trzymanie repliki na tyle mocno, żeby nie zostać usłyszanym?

Z góry dzięki za pomoc :D

Posted

Chciałbym wiedzieć czy da się dokupić na jakiejś stronie internetowej lepszy tłok i cylinder do AGM 003, ponieważ ten w stockowej replice pękł mi podczas strzelania.

Z góry dziękuje za odpowiedz.

• 3 weeks later...
Posted

Panowie, idzie gdzieś kupić shellsy do AGMa ale w sztukach, a nie w paczkach? Na zbrojowni są jakieś dwa, ale dość "drogie". I czy będzie to dobra replika na CQB, czy za wolna?

Posted (edited)

Nie jest? A ktoś pisał, że shellsami można go ładować. Em, są na taiwangunie bodajże 6 sztuk za 42 złote.

Chyba tylko jak uda Ci się tego shellsa wcisnąć na sztorc.

Te na taiwanie pasują na przykład do strzelb M56 DE i GFG, AGM jest na magazynki i budowa nie jest zbytnio podobna :D

Edited by Mixon
Posted

Czemu chcesz zepsuć piękną linie tego shotguna montując do niego jakiegoś guza?

Jeśli mnie pamięć nie myli to ktoś kiedyś zrobił coś w rodzaju magazynka z rurki. Nie mogę tego jednak znaleźć.

Włożenie innego maga może być troche problematyczne. Zacznijmy od tego, że wszelkie przeróbki związane z przesuwaniem komory mogą być problematyczne - przesunięcie komory do przodu sprawi, że trzeba wymienić dyszę, która jest zintegrowana z cylindrem. Trzeba więc szukać pasującego cylindra i dłuższej dyszy. Można też przesuwać całość do przodu (wszystkie bebechy), ale to generuje konieczność większych zmian - m.in. położenia otworków na słupki trzymające wnętrzności. To jest o tyle problematyczne, że trzeba by je dorabiać i doklejać. Nie wyrzeźbi się ich w już istniejącym plastiku, bo po prostu nie ma tam nadmiarowego plastiku, który mógłby spełnić taką role. Dlatego pomysł z przesuwaniem bebechów odrzucam.

Mag od AGMa ma okienko wylotu kulek na samym przedzie. Mag od M4 ma przed otworkiem jeszcze troszke plastiku - trzebaby piłować shotguna w rejonie zwalniacza magazynka. Magazynek od G36 ma jeszcze bardziej przesunięty w tył wylot kulek - trzeba więcej piłować. Mag AK odpada - ma otworek z tyłu, a nie przodu - można więc go odrzucić, bo jego zastosowanie wymagałoby przesuwania bebechów (lub używania go odwróconego, ale to wyglądałoby idiotycznie^2).

Samo piłowanie z przodu nie jest dużym problemem - znajdujący się tam system zwalniacz magazynka i tak nie będzie pasował do magów M4 i G36. Pojawia się natomiast problem zwalniania magazynka. Należałoby go zrobić za magazynkiem. Problem w tym, że jest tam cholernie mało miejsca. Zaraz pojawiają się bebechy. U góry jest może z pół centymetra, na dole - może centymetr. Dodatkowo brakuje materiałów - trzeba wyrzeźbić z czegoś innego, a potem dokleić i liczyć na to, że się utrzyma. Ewentualnie modyfikować magazynki.

Nie sprawdzam jak magazynki pasują na wymiary - głębokość wchodzenia w replikę, długość i szerokość bo nie mam do nich dostępu (prócz AK, ale nie ma sensu go sprawdzać).

Podsumowując inny magazynek sprawi, że shotgun będzie brzydki, a w dodatku jego zamontowanie wydaje się być trudne i w dodatku bardzo ryzykowne - nie ma na rynku łatwo dostępnych części zamiennych - jeden zły ruch i pozbawiamy się repliki w ogóle.

Posted

Tutaj masz mój patent, o którym MarekMac wspomniał:

http://forum.wmasg.pl/topic/142951-ciekawe-modyfikacje-replik-w-waszym-wykonaniu/

Ogólnie, to większego problemu z montażem nie ma, ale sprawdza się jedynie w HC, bo w LC/MC nie bardzo - dlaczego? Bo najlepiej przykleić rurkę w gniazdo, gdzie wydostają się kulki z magazynka. A jedynie HC pozwala napełnić się bez ingerencji w ten otwór ;-)

Jeżeli chcesz, to się pobaw. Mając HC i rurkę jest to 5 minut roboty włącznie z sypaniem kulek do maga i pójściem na dwór, żeby sprawdzić czy działa.

• 2 months later...
Posted

wiem, pytanie było wiele razy ponawiane. Gdzie dostane AGMa 003 longa? W Polsce wiem, że nie ma. szukalem na zagranicznych stronach ale tam również nie mogłem znaleźć. Jakby ktos mógl podeslac linka bylbym wdzieczny mega! :)

• 2 months later...
Posted

Czołem Panowie i Panie!

Ktoś wyciągał bebechy z tego o tutaj? Przyszła mi nowa repliczka więc starą agmkę przeznaczyłem do rozebrania i poćwiczenia grzebania przy bebechach. Problem w tym, że za nic nie mogę wyjąć sprężyny, nie mówiąc już o reszcie. Niby mam jakiś zamysł, ale nie chcę nic na siłę bo jednak szkoda ageemka połamać.

Póki co utknąłem na takim etapie:

97957897874347675267_thumb.jpg

Przy okazji witam bo pierwszy post :icon_wink: