Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 278
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Mam pytanie.

Jaka komora hop-up będzie najlepsza do CA25?

Bo w ASG shop polecają King Armsa, a w Spec shopie Systeme.

Co ciekawe w ASG shop nie mają Systemy, a w specu nie mają KA, więc podejrzewam, że opinie nie są obiektywne.

Mam jeszcze drugie pytanie.

Co sądzicie o zamontowaniu sprężyny M210 Prometheusa obecnie dotępnej na ASG Shopie?

Edited by Lighting
Posted

Co do komory. Ja mam KA i jest bardzo dobra, jestem w 100% zadowolony. Szczelna, dobrze trzyma się w niej lufa, nie rusza się w lufie zewnętrznej.

Tylko ja mam g&p ale do CA na pewno będzie lepsza niż stockowa.

Sprężyna m210 :P Można tylko po co. Jak już zamontujesz to podaj liczbę fps jaką wyciągnąłeś (bo mnie to ciekawi).

Posted
Sprężyna m210 icon_razz.gif Można tylko po co. Jak już zamontujesz to podaj liczbę fps jaką wyciągnąłeś (bo mnie to ciekawi).

i po ilu pękło GB :) i jak wygląda głowica tłoka :)

Czy zębatki Prometheus (http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=2279, http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1357= mogą dawać lepszą powtarzalność niż G&P w teamie są dwa ca25 i ten z zębami promka ma lepsze skupienie

Posted

Po rozmowach z ASG shop. Jednak stwierdziłem, że kupuje M170 i już zamówiłem na WGC ;] Różnica między M170 Guardera a M210 Prometheusa to zaledwie kilkanaście, góra kilkadziesiąt FPS a awaryjność większa.

Posted (edited)

i po ilu pękło GB :) i jak wygląda głowica tłoka :)

Czy zębatki Prometheus (http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=2279, http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1357= mogą dawać lepszą powtarzalność niż G&P w teamie są dwa ca25 i ten z zębami promka ma lepsze skupienie

Wytłumacz mi proszę co mają zębatki do celności? :-F ;-)

Również mogę polecić komore KA. W mojej, co prawda stockowej, eMce mimo metalowej dyszy mam maksymalną szczelność. Bez użycia teflonu. No i lufa nie drgnie ani nawet nie obróci się w komorze.

Edited by Hawk14
Posted
Wytłumacz mi proszę co mają zębatki do celności? teeth.gif icon_wink3.gif

Karabin może "równo strzelać" fps- się powtarzają ???

zębatki prometheusa mają4 zęby "anty-powrotne" g&p tyko dwa;.

No i dlatego się pytam czy to coś zmienia :)

Posted (edited)

Zwykłe komplety zębatek kompatybilne z SR-25 LONG GB nie są....

po 1. - zębatka tłokowa ma o 3 zęby mnie niż ta w SR-25...

po 2. - środkowa w SR-25 jest większa, ma dość grube zęby

po 3. Po co to wymieniać? Stockowe zębatki w GB long wytrzymają wszystko i jeszcze więcej. Po roku jedyne co wymieniłem to zębatkę silnikową - z powodu zacinki. Reszta jak nowa. A cały zestaw chodził na M170 od samego początku.

na zwykłym komplecie zębatek i przedłużonym tłoku będzie to bardzo krótkie strzelanie - :wink:

Poza tym co mają zębatki do FPS? do ROF'u (szybkostrzelności) to ja rozumiem, ale nijak się do mocy ma to czy zębatka ma 4 zęby przeciw-powrotne czy 2 - jedyne co to zmienia to podobno ułatwia podawanie kulek. To jakim czasie zębatki naciągną tłok - nie ma żadnego znaczenia.

przynajmniej w mojej opinii - ale mogę się mylić....

Pozdrawiam.

Edited by mk29
Posted (edited)

A co myślicie o tym?

http://asgshop.pl/produkt.php?id=2009

Zadziała podobnie jak O-ring z głowicy tłoka CA?

Zamówiłem już wszystko co trzeba z WuGieCa oprócz lufy i komory KA. Jak tylko przyleci po świętach to będę montował. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Mam możliwość chrono więc dam dokładny opis, czy ten O-ring coś dał.

Edited by upadly_skaut
Posted

Chciałbym zakupić sobie SR25 z przedłużonym gearbox aby mieć otwartą drogę do mocnego tuningu i mam takie pytania:

1.Jakiej firmy i który model wybrać ??

2.Który gearbox powinienem wsadzić do środka ten:

Kompletny przedłużony gearbox do SR25

G&P

http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1440 ??

3.Które części muszę wymienić i na jakie aby uzyskać ponad 600fps ??

Zwracam sie do Was z prośbą o doradzenie mi w zakupie, gdyż nie chciałbym wydawać kasy na coś co wogóle nie przyniesie oczekiwanego rezultatu...cena nie ma znaczenie na pierwszym miejscu chciałbym postawić najlepszy efekt końcowy...

Posted

Może przeczytaj temat od początku :). Ja tam znalazłem wszystkie odpowiedzi. Fakt magi CA działają ekstra. Mam dwa midy G&P i w zasadzie też podają bez zarzutu.

• 1 month later...
Posted

Podałeś dwa te same linki.

Wracając do tematu. Mam ciekawostkę. W moim SR stockowo była włożona stalowa łożyskowana prowadnica sprężyny i tłok z 3 metalowymi zębami (ten czerwony). Jak u was z bebechami było?

Aha i w stocku na m150 i silniku magnum (batka 9.6 RC) rozjebał mi się popychacz (chciałem sprawdzić wytrzymałość ogólną części). Czy ktoś miał problemy z tą częścią? Aha, poszedł po 5000 kulek głównie na auto :).

Posted

Oj moj pierwszy post. Wkoncu bron to wazna sprawa..

Wiec mam wlasciwie jedno zasadnicze pytanie. Czy bylo warto?

Czy jestescie zadowoleni ze swoich replik, macie jedyny i niepowtarzalny gearbox do ktorego nie ma czesci zamiennych. Pytanie głownie jest nastawione na oslawiony w tym topicu szkielet i wytrzymalosc zebatek?

Pytam sie ponieważ sam mam piekne CA 8-2 ze wzmocnionym GB 7mm i zastanawiam sie czy go nie sprzedac na rzecz dlugiego GB w ktorym bylbym pewien ze nic sie nie stanie, ale czy jest sens.

Prosciej- jak sie ma wytrzymalosc czesci GB wersji 2 long do standardowych czesci markowych producentow.

X

Posted (edited)

.

Czy jestescie zadowoleni ze swoich replik, macie jedyny i niepowtarzalny gearbox do ktorego nie ma czesci zamiennych. Pytanie głownie jest nastawione na oslawiony w tym topicu szkielet i wytrzymalosc zebatek?

Zębatki są wręcz niezniszczalne, części zamiennych jest multum a gearbox mocny. Odpowiedź jest prosta. GB v.2 long to gearbox dużo lepszy od zwykłego v.2.

Długość cylindra to 8cm i 2mm

Miałem włożone w stockowy long GB M150 Systemy (SR-25 G&P). Po 4 tys. kulek nic się nie stało a jutro wkładam M170 Guarder z całą masą części zamiennych i zobaczymy jak to śmiga.

Dostałem felerną komorę HU KA. Jest zjebana za przeproszeniem. Źle układa się na lufie i zatrzask nie wchodzi dokładnie i trochę się obrył. Ogólnie muszę zamówić drugą :(, ale jestem dobrej myśli. Dostęp do chrono jest więc dam dokładnie znać jak z fps.

Edited by upadly_skaut
  • 1 month later...
Posted

Mówicie tak o tych zębatkach w GP, że są nie do zajechania. Czy te w CA też takie są czy też trza je z bomby wymienić ? Nie mam kasy na GP SE, więc mysle o CA i spężynce M150 na początek. Czy oprocz tloka, glowicy cylindra, bore-up'u i komory HU trza cos wmienic? [Czy koniecznoścą jest np silnik, batka ?]

• 2 weeks later...