Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Mam mały problem z uchwytem górnym. Nie jestem pewien czy na pewno tak to się nazywa. Chodzi mi o tą część zaraz za rurą gazową. Mianowicie cały czas mi wyskakuje. Ledwo ją dotknę i wychodzi. Czy nie powinna być ona jakoś przymocowana? z tego co widziałem trzyma się tylko na wcisk. Czy ktoś ma podobny problem? Jeśli tak to jak sobie poradziliście?

Scot

Posted (edited)

mam ten sam problem. Najpierw sie wszystko trzymało, a potem miałem wywrotkę i karabin mi upadł na cegły, być może wtedy coś się poluzowało, bo na kolejnej strzelance rura gazowa się przesunęła do przodu i ten plastik co jest za nią wypadł. Pod nim były takie dwa prostokątne kawałki jakiejś gumy które trzymały to wszystko na wcisk, i one się pogubiły. Więc znalazłem jakies drewienko (trochę grubsze niż te gumy), posmarowałem klejem z obu stron i jakos się trzyma. Ale nie wiem czy mnie za takie przeróbki w serwisie nie opieprzą, a i tak się muszę udać, bo mi hi-cap nawalił...

Żeby było wiadomo, o czym mowa:

1009064fa6.jpg

Edited by de Villars
  • 3 weeks later...
Posted

de Villars - co ma serwis do budowy zewn. ? Ważne żebyś GB nie tykał. ;)

Kolanko gazowe trzeba przykręcić od dołu, albo na stałe klejem ;)

Najlepiej by było zakołkować. Jak? Poczytajcie w tematach o tuningu AK. A najlepiej na Krakowskim forum dział warsztat.

Posted

Masz racje, nie opieprzyli mnie;) Po prostu trzeba było przykręcić jedną śróbkę która jest od spodu i trzyma rurę gazową na właściwej pozycji. I to mi zrobili, przy okazji jak przyniosłem maga do anprawy. Tyle tylko, że serwisantowi zeszło trochę czasu na usunięciu mojego klejenia;)

• 1 month later...
Posted

Mam ten sam problem ale wydaje mi się że to raczej wina serwisanta- gdy tiuningował karabinek za słabo dokręcił śrubę i potem pojawiły się luzy. Miałem jeszcze jeden "kosmetyczny" problem- selektor ognia był za bardzo przykręcony i chodził z oporami ale podkładka załatwia sprawę :)