Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Jeżeli mnie pamięć nie myli to G&P wypuściło to SWD ładnych parę lat temu.

Niestety G&P skopało sprawę i system hop-up działa masakrycznie, a układ gazowy jest nieszczelny i zawodzi. Za to z zewnątrz prezentuje sie znakomicie.

Kiedyś ktoś sprzedawał nawet na allegro za 2k zł.

Posted

SWD Dragunow, jeżeli już.

SWD DRAGUNOW :wink:

Czy Wam się to podoba czy nie to producent nazwał replikę "SVD Dragunov", ale zgadzam się z tym że ostry odpowiednik nazywa się SWD Dragunow.

Posted

SWD Dragunow, jeżeli już. Jednym z mankamentów tej repliki były często psujące się magazynki. Strasznie syfonowały.

Ciekaw jestem na jakiej podstawie się wypowiadasz?

- magazynki nie syfonują, bo w srodku jest tylko shels TM

- gaz jest ładowany do zbiornika w gripie

- hopupa nie ma wogóle :(

- wszystkie elementy zewnętrzne oprócz komory zamkowej i lufy zewnętrznej (dural) są z ostrego SWD lub przerobione z ostrych (nawet regulator gazowy jest sprawny)

mankamentów jest sporo, ale nie spotkałem zewnętrznie lepiej wykonanej repliki ASG.

Posted

Flacha, słyszałem kiedyś od kogoś że próbowałeś zrobić coś z tym SWD żeby lepiej strzelało - Możesz potwierdzić tą informację? A jeżeli to prawda, to opisać co z nim zrobiłeś?

Posted

Ciekaw jestem na jakiej podstawie się wypowiadasz?

- magazynki nie syfonują, bo w srodku jest tylko shels TM

- gaz jest ładowany do zbiornika w gripie

- hopupa nie ma wogóle :(

- wszystkie elementy zewnętrzne oprócz komory zamkowej i lufy zewnętrznej (dural) są z ostrego SWD lub przerobione z ostrych (nawet regulator gazowy jest sprawny)

mankamentów jest sporo, ale nie spotkałem zewnętrznie lepiej wykonanej repliki ASG.

W takim razie przepraszam, pomyliłem się. Wypowiadałem się na podstawie tego co jakiś czas temu słyszałem. Musiałem coś źle skojarzyć, albo miałem kiepskie żródło informacji. W każdym bądź razie przepraszam za wypisywanie głupot. Replika faktycznie wykonana jest wspaniale, ale ozdoba ściany w takiej cenie to trochę przesada.

• 2 weeks later...
Posted

Flacha, słyszałem kiedyś od kogoś że próbowałeś zrobić coś z tym SWD żeby lepiej strzelało - Możesz potwierdzić tą informację? A jeżeli to prawda, to opisać co z nim zrobiłeś?

Prace są w toku, kwestia strzelania załatwiona, teraz nie przestaje strzelać po 3 strzałach. Mogę wywalić 30 kulek ciągiem bez żadnej zacinki. Kwestia hopa nadal nie rozwiązana. Robiłem własny, ale jeszcze zadowalającej powtarzalności nie udało mi się uzyskać.

W takim razie przepraszam, pomyliłem się. Wypowiadałem się na podstawie tego co jakiś czas temu słyszałem. Musiałem coś źle skojarzyć, albo miałem kiepskie żródło informacji. W każdym bądź razie przepraszam za wypisywanie głupot. Replika faktycznie wykonana jest wspaniale, ale ozdoba ściany w takiej cenie to trochę przesada.

Nie przejmuj się.

Cena producenta faktycznie słaba nie jest. Na szczęście aż tyle za niego nie dałem :)