Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 459
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ok, ale jak tłok się posypał, to widocznie on był najsłabszym ogniwem ;)

Kontynuując temat, oprócz zębatek mogą też posypać się łożyska, głowica tłoka i parę innych rzeczy...

A XYT wcale takie słabe nie są i zasadniczo na m120 chodzą.

Posted

Na pierwszym obrazku wygląda jak moja. Na początku wydawało mi się, że to zębatki. Czyli teraz po wymianie, mogę strzelać auto i tłok powinien to wytrzymać?

Posted

Ok, ale jak tłok się posypał, to widocznie on był najsłabszym ogniwem ;)

Kontynuując temat, oprócz zębatek mogą też posypać się łożyska, głowica tłoka i parę innych rzeczy...

A XYT wcale takie słabe nie są i zasadniczo na m120 chodzą.

Głowica tłoka jest płaska (cicha), łożyska są plastikowe....

Te części prawie z reguły nigdy nie ulegają zepsuciu same od siebie. No chyba że po wystrzeleniu kosmicznej ilości kulek i długim okresie użytkowania. Ale to już się nazywa zużycie.

Posted

A ja myślałem, że to płaskie są głośniejsze...

Może i łożyska nie ulegają zniszczeniu ale za to głowica tłoka jak najbardziej. Nawet taka super i w ogóle z G&P mi pękła po 10k kulek na M110 i batce 9,6V. W końcu to głowica przyjmuje największe uderzenia. A przyznaje- auto nie oszczędzałem ;-)

Posted

Strzelając z semi głowica tłoka dłużej wytrzyma, i cała broń też? Bo zawsze jak się strzelam wolę mieć auto w razie jak ktoś z bliska wyskoczy, a jak kogoś zobaczę a on mnie nie to wtedy ustawiam na semi. Wolałbym się nie bawić w takie coś tylko cały czas z auto latać.

Posted

Oczywiście że dłużej bo jak by nie było strzelasz 1 raz a nie załóżmy że 7. W ciągu calej strzelanki tłok i reszta wykona swoją robotę np. 100 razy a na auto 700. Więc różnicę sam widzisz.

Hawk14- wszystko zależy od tego jak masz dopasowaną głowicę tłoka do głowicy cylindra. A niewykluczone, że przy mocnym tuningu nawet najlepsze się z nie wiadomo jakiego powodu posypią. Wszystko to w większej mierze loteria ale najczęściej padają zębatki, tłok i popychacz dyszy.

Oczywiście, że płaska jest głośniejsza. Przejęzyczyłem się.

Posted

tzn mi tłok nie pękł. pierw prowadnica sprężyny, a później przy zmianie zobaczyłem , że łożyskowanie od głowicy tłoka Elementa poszło to odesłałem (był świeży z serwisu) i wstawili ten tłok sami bo uznali , że nie chce im się przyjmować karabinu co tydzien :D

Posted
Głowica tłoka jest płaska (cicha), łożyska są plastikowe....

Te części prawie z reguły nigdy nie ulegają zepsuciu same od siebie. No chyba że po wystrzeleniu kosmicznej ilości kulek i długim okresie użytkowania. Ale to już się nazywa zużycie.

Jeszcze odnośnie łożysk - owszem, ulegają zepsuciu, te plastikowe przede wszystkim. Miałem taki przypadek w innej chińskiej replice.

Posted

Witam,

Knypek 3 dzięki za super zdjęcia, właśnie tego szukałem,

Jastra - pomyśl o magach z Boyi lub JG, miałem magazynki z JG i wszystko chodziło jak trzeba.

Pozdrawiam,

Posted (edited)

Boyi na pewno robi low capy, bo z takiego strzelałem, są do nabycia na Gunfire tam też widziałem mid capy z G&P, nie wiem czy będą pasować. Na Zbrojowni widziałem mid capa ze Stara i napisali, że pasuje do replik JG, jeśli tak to również do Byoi.

Edited by Marwaw
Posted

no ale ty masz hi-capa, a nie wiem jak jest z midkami, bo jak chcesz midka to może być tak ze te mogą ci sie zacinać...do midkapa są dobre excele i słyszałem ze G&G robią dobre kuleczki^^

Posted

Więc wspólnie doszliśmy do zgodnego wniosku, że nie ma mid-capów BOYi oraz JG ;) A to że jakiś mag pasuje do JG nie oznacza od razu że będzie do BOYi pasował - szczególnie że w tym ostatnim mamy metal body i komorę.

KRÓTKIE mid-capy można dostać GP oraz King Armsa (te ostatnie bodajże po 49 zł za krótkie, te są najtańsze). Alternatywą mogą być więc długie magi, postaram się sprawdzić realcapy stara w najbliższej przyszłości.

Będę próbował dziś z realcapem PJ - jest szary, więc fajnie wygląda, niestety z tworzywa.