Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Steyr AUG [JLS]

Recommended Posts

Guest Mati13k
Posted

Witam!

Zakładam ten temat, żeby zebrać informacje na temat AUG' a firmy JLS.

Sam jestem jego posiadaczem i mogę napisać że jest bardzo wytrzymały i bardzo dobry dla początkujących.

Zasięg maksymalny: 45m.

Zasięg skuteczny: 35m.

Wykonanie: ABS, dokładność spasowania elementów: ocena 9/10

Celność: ocena 8/10

Moc: ocena: 100/10 :mrgreen:

Po uszczelnieniu komory hop-up i wsadzeniu lepszej sprężyny ( M110 ) mamy bezpiecznę moc około 350fps.

Broń nabyłem dawno jak zaczynałem zabawe w ASG i dalej trzyma nieźle.

Mam ją z www.airsoftguns.pl za 110zł.

Jeśli ktoś chce podzielić się info albo uzyskać pomoc to proszę pisać w tym temacie.

Pozdro... ;-)

Guest Mati13k
Posted

Nie wiem o który ci chodzi, ale chyba o ten koło spustu, do blokada spustu. :wink:

• 3 weeks later...
Posted

Dwie połówki - lewa i prawa a nie lufa i kolba.

Tak wogóle kolega z ekipy sobie go kupił jako broń awaryjna, po poprawienu HU zasięg na 0,2 (max ) wynosi ok 40m. A nie 45 m :P Zresztą zalezy jak kto HU ustawia, na lubię jak kulka mi leci daleko i prosto a nie w góre ...

• 2 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

ciekawi mnie zakup tego karabinu tylko zastanawiam sie czy lufa nie jest łamliwa bo z obrazka widać że jest długa i plastikowa (ale to tylko z obrazka widze,nie wiem jak jest na prawde),powiedzcie z czego jest lufa.

a co do rączki to nie łamie sie bo też słyszałem takie opinie.

pozdro

Posted

powiedzcie z czego jest lufa

Z papieru :lol:

Lufa jest aluminiowa. Nie ma szansy żeby się złamała przy normalnym użytowaniu. Chyba że używasz karabinu "nienormalnie" ( np. jako przepychacz do kibla ) to pod naciskiem znacznej siły lufa może się zgiąć. :wink:

Dodam, że kulka wystrzelona z tej repliki leci bardzo powoli...

Posted

bardzo powoli,ale w jakim sensie?że leci powoli na 100 metrów :P czy powoli na 10metrów?? :-o ważne żeby kiedyś doleciała do celu :lol:

myśle że go kupie,nie chce narazie marnować za dużo kasy,a to dopiero początek mojej zabawy,i tak już z kolegami wydaliśmy grubo ponad 1 tys. na te karabinki itd.

ale mam nadzieje że chociaż na 35m strzeli (doleci) :język:

Pozdrawiam. :uśmiech:

Posted

No tak jak mówiłem, egzemplarz kolegi strzela na jakieś 35-40m na kulce 0,2g, ale trzeba było dać podkładkę pod HU bo nawet na ustawiony maxa nie kręcił dostatecznie. Dźwięk wystrzału bardzo zmulony, chyba dlatego że układ cylinder-tłok jest dość szczelny a spręzyna słaba.