Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Saper - Zapomniałeś o tym, że już chłopakowi doradziliśmy co potrzebuje do tuningu... tak się składa, że twoja propozycja ani nie jest tania, ani profesjonalna... musisz troszeczkę poczytać forum...

A teraz parę kwiatków:

"Bateria SANYO 2,4A" - Co to do cholery jest to A? Po co płacić za nią 280 zł? Na batimeksie 10,8V pakiet Sanyo RC 3600 mAh kosztuje 220zł...

"Prowadnica sprężyny stalowa" - A co, mosiężna się ułamie? (Klasyczny przykład działalności sklepowej propagandy na przeciętnego maniaka :D)

"Z czasem zmiana silnika" - Ta myśl jest zastanawiająca... ciekawe po co zmieniać ten silnik... Znam przypadki przemielenia 100k kulek na jednym silniku.

Posted

Ale czy przy m150 i ogniu ciągłym nie roz..... się??

Pomyśl o spadku ROFa. Na tak mocnej sprężynie gwarantowany; nawet przy mocnym silniku.

W zupełności wystarczy M130.

W końcu, jeśli to ma być broń wsparcia to powinna mieć odpowiedni ROF.

Posted

@Saper - Pojemność akumulatorów podaje się w miliamperogodzinach (mAh), a nie w amperach (A). Jeżeli podasz że ogniwa RC mają parametr 2,4A to czekają cię 2 potencjalne sytuacje:

1 - Pomyślą, że strasznie kiepskie te ogniwa (mała wydajność prądowa)

2 - Wyśmieją cię :P

Posted

Ten post był jedynym gdzie dokonałem takiego skrótu myślowego :D Myślałem, że jak ktoś ma do czynienia z bateriami to w mig połapie... :D

Przepraszam zachowałem się jak gówniarz, więcej nie będę...

Szczerze to się przeliczyłem z tym tuningiem i trochę się boję używać tych 420 fps....

To mój pierwszy sezon i jeszcze nie panuje nad tym w 100% (dlatego sprzedaje).

Niemniej założenia do Mki wsparcia są takie:

Bipod, Mag na 3000 lub 5000 kulek, moc większa niż stock, mocna bateria oraz dobra lufa.... Mam nadzieje, że czegoś nie zapomniałem oraz, że się ze mną zgodzicie.

Posted

Pomyśl o spadku ROFa. Na tak mocnej sprężynie gwarantowany; nawet przy mocnym silniku.

W zupełności wystarczy M130.

W końcu, jeśli to ma być broń wsparcia to powinna mieć odpowiedni ROF.

Na silniku MAGNUM ROF do M150 jest praktycznie taki sam jak przy M130, tylko trza wstawić silną batkę. A kolega mi mówił, że takowy silnik chce wstawić

Co do wykładów moralnych ja się z tym człowiekiem strzelam, a to całkowicie inny kąt patrzenia na to niż wy (czyt. ała).

Posted
Na silniku MAGNUM ROF do M150 jest praktycznie taki sam jak przy M130, tylko trza wstawić silną batkę. A kolega mi mówił, że takowy silnik chce wstawić

Cóż, zapewne sprawdziłeś i wiesz lepiej.

Magnum jest najlepszy; ale i tak rof będzie mniejszy na 150 niż na 130. Za to pojedynczy ogień szybszy; co przy rkm nie ma większego sensu.

Posted

Promant nie denerwujmy sie :) To ma być taka broń żeby nadrabiać umiejetności (nie mam w głowie określenia na tego typu sprawy), oczywiście z całym szacunkiem dla właściciela broni tematu.

Posted

A kto się denerwuje? ;)

Próbowałem tylko zwrócić koledze uwagę, że czasem nie wszystko jest takie cacy jak się wydaje; bo kiedy trzeba będzie przykryć ogniem albo osłaniać odwrót - okaże się, że jakoś mało wydajne to wsparcie...

No ale się nie wcinam; moja emka robi czasem za "wsparcie", a ma m120.

Za to AK jest świetny przy dalekich strzałach, lecz serią nie imponuje, a ma m150.

Posted (edited)

Promant: widzisz, tak sobie staram logicznie wnioskować jego posty i to ma być broń którą każdego ma zdjąć :P I oczywiście masz racje ze na ~500fps ROFu nie wyciągniesz odpowiedniego jak na broń wsparcia, ale widać, że do niego nie dotrze to :D

Osobiście prześledzilem różne moce broni (oczywiście w osobistych replikach od 300-580) i m120=400fps, to jest jednak magiczna wartość z która lubie sie poruszać :)

Autorze tematu: chyba musisz zrozumieć, że broń wsparcia w ASG: ma nie krzywdzić, ale za to ma sypać kulkami... Ale naprawde gdybyś był w moim środowisku nic bym nie miał do twojej eMki wsparcia ~~500fps jakbyś sam przyjął taka 3 sekundową serie :P

Życze owocnych przemyśleń :)

Pozdrawiam

Edited by mojopl
Posted

Nie miałem w łapach Emki z M150 i silnikiem magnum, ale wiem, że na M140 ROF wynosi 16 k/s przy dobrej batce, Intellect 10.8V bodajże.

Zapewne jest to wypadkowa zastosowanej baterii, silnika i bebechów.

W każdym razie przy 10,8 / 3300 i bardzo mocnym silniku do sprężyn powyżej m140 - mam na m150 ROF wyraźnie niższy.

I to się potwierdza u innych użytkowników przy podobnej konfiguracji.

Natomiast w emce ICS, na dobrym silniku ICS już w stocku wszyscy myśleli, że mam 9,6; gdyż ROF na 8,4 i stockowej sprężynie był powalający.

Teraz na m120 i stockowym silniku ICS używam batek 8,4; a ROF mam nadal większy niż u innych w stock'ach.

Tak więc nie ma reguły; bo replika replice nierówna, a po upgradzie to już w ogóle. ;)