Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Prosty scenariusz mający w założeniu zastąpić tradycyjne "wygrzewy"

Trochę walk pozycyjnych przeprowadzenie wipa obrona bazy itd...

Potrzebne będą pudła / skrzynie - do imitowania zapasów partyzanckich

dodatkowo jeden z partyzantów powinien występować "po cywilu" jako przywódca antyglobalistów - uzbrojony max w broń krótką

Bliżej nieokreślona odległa przyszłość

Strony konfliktu

Koalicja Azjatycka

Siły Euro-Amerykańskie

Partyzanci antyglobaliści

Globalizacja osiągnęła apogeum. Niestety – powstały 2 wrogie sobie obozy – Euroameryka i Koalicja Azjatycka. Formalnie obie strony nie toczą wojny ale granice są całkowicie zamknięte i zerwane zostały wszelkie kontakty dyplomatyczne

Obie strony żyją tak jakby reszta nie istniała…

Niespodziewanie na granicy w środkowo- wschodniej europie zaczyna dochodzić do ataków na siłu obu stron. Okazuje się ze to doskonale wyposażone i uzbrojone siły partyzantki antyglobalistycznej dążą do oderwania części terenów dawnej Polski znajdujących się po obu stronach granicy

Rozkazy

Siły koalicji azjatyckiej i euro-ameryki

Nie dopuścić do naruszenia granic przez partyzantów i siły koalicji przeciwnej

Odnaleźć i zlikwidować bazę partyzantów ( zabrać wyposażenie)

Schwytać przywódcę organizacji antyglobalistycznej (żywego!!)

Siły partyzanckie

Odnaleźć ukryte wyposażenie

Założyć zamaskowaną bazę z zapasami broni i amunicji i nie dopuścić do jej odnalezienia przez siły wojsk regularnych żadnej ze stron

Zając i utrzymać możliwie duży obszar (czas zależny od terenu na którym będzie rozgrywany scenariusz i od ilości uczestników)

Chronić za wszelką cenę przywódcę ruchu antyglobalistycznego który przyjechał z wizytą do oddziału ( bezpiecznie przeprowadzić z punktu spotkania na zajęty obszar)

Każdy z uczestników będzie miał 2 opatrunki którymi może uleczyć innego uczestnika gry

Każdy może być uleczony jeden raz

Nie można uleczyć samego siebie

przywódca antyglobalistów nie może nikogo uleczyć i sam nie może być uleczony

Brak limitów FPS (poza rozumem) i amunicji

Posted

Naprawdę prosty...

Powiedz mi. Skoro EU-USA i Azjaci się nie lubią i nie utrzymują kontaktów dyplomatycznych to chyba nie będą wysyłać swoich wojsk na tereny sąsiadów? Raczej tak, czyli zabawę będzie miała w sumie tylko jedna strona (ta, u której partyzanci, którzy nie mają swojego terytorium założą swoją bazę)

To tak tylko żeby nie było, że nawet nie przeczytałem :-F to jeden ze scenariuszy typu tych wymyślanych na poczekaniu przed strzelanką, gdy kogoś wena najdzie ;) czyli w sumie strzelanka-jebanka opisana średnio ciekawą fabułą :poddanie:

Posted

Kiedy to czytałem naszła mnie myśl, czy ten tekst to "rebus, pytanie, zagadka ?". Ale do rzeczy, zgadzam się z przedmówcą - zwykła jebanka + jakaś tam nie do końca sklecona fabuła, na nielogicznej i nierealnej płaszczyźnie politycznej = idealny scenariusz na sytuację, kiedy nikt nie pokusił się o żaden inny.

Gdyby ktoś się uparł dałoby się coś z tego "zmixować" i obrać jakieś tło fabularne. Tyle ode mnie. Pozdrawiam i życzę kolejnych pomysłów (z tymże nieco ciekawszych ;-) ).