LeParkour Posted August 10, 2007 Report Posted August 10, 2007 Co jest lepsze M15 A2 Carbine LEVEL I / 370 - 400 fps Classic Army czy GR-16(v.2006/7)G&G Quote
regal Posted August 10, 2007 Report Posted August 10, 2007 Ja bym brał M15. Jak już coś to wersje A4, opłaca się dołożyć tą różnice jak myślisz o optyce. Quote
SwideR Posted August 13, 2007 Report Posted August 13, 2007 Mam w teamie obydwa modele, zasięg raczej podobny, G&G jest lepiej wykonane trochę, ogólnie repliki G&G są wyzszej klasy niż CA, wziąłbym G&G Quote
szalony jack pirat Posted August 14, 2007 Report Posted August 14, 2007 A ja jestem odwrotnego zdania. Flaki zdecydowanie na korzyść nowych M15, a z wierzchu też mi się bardziej podobają. Do tego jeszcze dochodzi magazynek normalnych rozmiarów. Ale różnice są na tyle nieznaczne, że można je pominąc na korzyść gustów i wewnętrznego przekonania o słuszności zakupu :) (poza magiem, bo dodatkowe centymetry bolą jak się leży na glebie oraz przy noszeniu w ładownicach itp.). Dodatkowe kryterium to konfiguracja modeli - CA nie ma jeszcze wersji SD/SF, z kolei G&G nie ma kolb SF poza jednym modelem, za to ma aku w dodatkowym magu, albo kolbę SOPMOD. Teoretycznie też G&G mają w stocku preckę, ale co są warte takie precki (czy raczej pół-precki), to ostatnio wyszło w testach, które jeden Niemiec przeprowadził na profesjonalnym sprzęcie pomiarowym. Aha i te 370fps w CA masz na 100% jak ASGShop tak pisze, bo oni to mierzą, a te 360fps na stockowym G&G to masz wg zapewnień producenta, które można sobie rozbić o kant, bo czasem są egzemplarze z 300 fps też. Więc albo trzeba zmierzyć w sklepie, albo samemu potem dopieszczać w razie wtopy. No i ja też brałbym A4. To jednak potem ma znaczenie, również przy odsprzedaży. Wersje A2 osiągają dużo niższe ceny - mały popyt. Quote
mk29 Posted August 29, 2007 Report Posted August 29, 2007 Poza tym G&G mają znacznie bardziej kruche body od CA - pęka mocowanie górnej części z dolnym reciverem (to ucho od Pina) - z autopsji.... Quote
Recommended Posts