Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Na jednej ze strzelanek zgubilem bolec od mojego Glocka 18C KSC. Mowa jest o tym bolcu (czesc nr 258)

glockbolecjw6.th.jpg

zdjecie sciagniete ze zbrojowni

Bolec jest bardzo wazny bo bez niego selektor ognia wypada, do tego jeszcze obecnie glock strzela podwojnie z niewiadomych powodow (moze to miec cos wspolnego z bolcem czy moze cos z hop-up?).

Rozwiazanie problemu wydawaloby sie proste - zamow sobie nowy bolec, np. z wgc. Tyle tylko ze tej czesci juz nie produkuja, a wgc nie ma juz jej na stanie.

I co teraz?

Mialem nadzieje ze ktoz z Was ma moze zapasowy do odsprzedania (zaplace chocby 50zl), a moze jest ktos w stanie mi cos takiego wystrugac na podstawie wlasnego? Jestem bardzo zdesperowany bo bez niego pistolet jest bezuzyteczny i lezy w pudelku.

Z gory dzieki za pomoc.

Technik

Posted

Mam ten sam problem co Ty. Ja już zgubiłem drugi "bolec" :) .

Dzwoniłem do asgshop'u w tej sprawie i oni twierdzą, że mogą sprowadzić każdą części do Glocka 18c KSC. Tyle że obecnie nie mogą się skontaktować z KSC bo są wakacje.

• 2 months later...
Posted

Dziś dostałem taką odp. z asgshopu:

"Niestety dostaliśmy dostawę części lecz zabrakło tej części którą potrzebujesz.

Nie dostaliśmy ani jednej sztuki - pomimo że były zamówione :(

Przed końcem roku braki są również u dostawców.

Obawiam się że następna dostawa będzie dopiero w styczniu 2008r ",

więc musimy poczekać do stycznia :(

Posted

a ja proponuje kupienie druta, o odpowiedniej grubosci i dlugosci, w odpowiednim miejscu naciac...Ta czesc jest do zrobienia, popatrzcie na fotki jak to wyglada, i probojcie...

pozdrawiam

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Aha, jak ktoś poda jakieś wymiary to można coś zdziałać. A tak przy okazji to w między czasie moja druga połowa pochwaliła się koleżance moją zabawką i zgubiła mi tą qleczkę i sprężynkę pod selektorem ognia ;-) Niedługo będzie mi się opłacało bardziej nową replike qpić.

Posted

hmm jutro ci mogę nawet zrobić zdjęcie, ale póki co możesz samemu obczaić jak ta część wygląda...weź wykałaczkę i wsadź ją do tego otworu, jak dojdzie do końca, zaznacz miejsce okazujące głębokość tej dziury. Złam wykałaczkę w tym miejscu i już masz wykałaczkę o długości tego bolca. Następnie od końca zamka przyłóż to drewno na linii z otworem na imbus, i znowu oznacz miejsce w którym ta dziura "przecina" wykałaczkę. Miejsce to później natnij, wyżłób takie jakby łoże, wiesz jak ta część mniej więcej wygląda. I masz gotową część tyle że z drewna (oczywiście nie wytrzyma ona, ale chodzi o pomiar, a więc wymiary masz)

Możesz przystąpić do zrobienia nowej, metalowej części ale uwaga!! To nie ma być w przekroju koło, tylko kwadrat!!!

pzdr ;]