Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Colt National Match CG, Desert Eagle 50AE CG czy czekać na S&W 1991?

Recommended Posts

Posted

Zależy mi na jak najwierniejszym odwzorowaniu oryginału. Osiągi są na 2. miejscu ale tez nie może być tragicznie ;-) A może coś innego do 200zł mi polecicie?

Pozdrawiam

Posted

Colt National Match od CG to podobno najlepsza sprężynowa klamka na rynku. Każdy jej właściciel ją sobie chwali, i to bardzo. Jedyny problem, to cena. Dasz 50zł więcej i masz też zbierającego dobre recenzje Glocka KJW, a za już 85zł więcej niż kosztuje Colt, będzie Glock KSC-KWA. Trudny wybór, ja bym chyba zbierał na Glocka KSC-KWA.

• 3 weeks later...
Posted

poprzednicy widze niepomogli...

wiec tak: kupiłem niedawno Deserta tegoz własnie i powiem, ze smialo mozesz go brac tylko potem bedziesz pluł, ze tyle chajsu poszło...no i moj model ma mala wade tj. zawsze jak zostaja 3-4 kulki w magu to przy naciaganiu pobiera dwie i czesto jedna zostaje wcisnieta gdzies gleboko i trzeba ja wyciagac ale jest to mozliwe tylko poprzez rozlozenie pistoletu...aha...hop-up rozregulowuje sie bardzo szybko.

Niech moja wypowiedz cie nie zniecheci bo pistolet bardzo fajny...chodz trudno mowic o realizmie skoro jest zrobiony z plastiku.

wg. mnie najrealistyczniejszy jest S&W Sigma...poczytaj recki

A teraz cos od serca...zawiodlem sie juz pare razy na replikach kwc, wiadomo made in taiwan to nie to samo co japan marui...a teraz zaluje, ze nie kupilem jakiejs klamki wlasnie z marui np. h&k USP chodz z P226 HPA jestem zadowolony ale to tylko bron uzytkowa...za duzo atrap

Mialem tez Walthera P990 kwc tego ciezkiego tez ultra grade jak desert i byl super tyle ze zle mi sie z niego strzelalo...niepasowaly mi przyzady celownicze

A na zakonczenie powiem...kup nowego taurusa 24/7 :)

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Ja mam trochę mieszane uczucia co do Colta National Match od CG.

Po wystrzeleniu ok. 500 kulek zerwał się spust, strzelać można było tylko poprzez naciśnięcie kurka ;-)

Druga sprawa, zamek jest z plastiku, dźwignie utrzymujące go w tylnej pozycji po oddaniu ostatniego, z metalu. Metal zaczął po ok.300 strzałach wybierać tworzywo, aż do tego stopnia, że blokada wogóle nie działała...

Ale poza tym pistolet siał celnie i daleko.

Pozdrawiam

Posted (edited)

AKS-74, najprawdopodobniej trafił Ci się jakiś felerny model i na początku od razu poszła chyba sprężyna kurkowa lub jakiś inny element. Mógłbyś napisać dokładnie co to było i czy serwisowałeś broń na gwarancji ?? Co do tej dźwigni utrzymującej zamek w tylniej pozycji- nie możliwe jest chyba, aby ta dźwignia "wybrała" tyle tworzywa, że blokada w ogóle nie działa- dźwignia nie naciska z tak dużą siłą na zamek. U mnie w ekipie są dwa Colty NM, każdy przebieg koło 5000 kulek i nadal wszystko pięknie chodzi. Replika strzela naprawdę celnie i daleko jak na krótką sprężynę, wykonanie stoi na najwyższym poziomie, duża liczba metalowych części wpływa pozytywnie na trwałość modelu oraz oczywiście realizm- jest to replika z serii spring Heavy Weight i "klamkę" po prostu czujemy w ręce- Colt waży ok 300 g więcej od klamek Marui z HG i działają w nim wszystkie bezpieczniki- nie ma żadnej atrapy. Gdyby ktoś chciał mogę wrzucić tutaj moją recenzję Colta ;-)

Pozdrawiam, Maximus1944pl,

P.S.

A co do przewodniego tematu - Deserta się nie opłaca brać, z tego względu, iż najprawdopodobniej jest tam metalowy tłok lub cylinder i przez zbyt duże ociążenia na pozostałe podzespoły klamka może się szybko posypać (chociaż nie moge tego potwierdzić, z Desertem się nigdy nie spotkałem). Co do Colta NM i S&W 1911 - kupić to, co się bardziej podoba. Obie repliki mają najprawdopdobniej identyczne "bebechy", więc strzelać będą praktycznie identycznie ;-)

Edited by Maximus1944pl
Posted

A ja odradzam i SW i Colta NM. Miałem 2 sztuki SW i Colta - jeden wyladował w smietniku, a dwa pozostałe po ok. 5000 kulek leżą i czekaja na reanimację. Bebechy są dokłądnie te same w obu modelach i dokładnie to samo sie w nich sypie: sprężyna kurka. W Colcie oprócz tego po jednym zdjęciu i nałożeniu zamka (w celu przeczyszczenia) zaczęły się numery z wybieraniem kulek z magazynka - wybierał ich coraz więcej, tak że w końcu przeładowanie stało się praktycznie niemożliwe. Jak na zabawki za 2 stówy, za bardzo to kłopotliwe, a ponieważ wymiana małej sprężynki okazuje się wielce problematyczna, nie wiem, czy warto toto kupować. Obie repliki strzelaja praktycznie tak samo, SW 1911 ma ciut lepszego hopa.

Posted

Z klamkami Marui też różnie bywa ;-) Psovaty, zakładając, że repliki sypały Ci się kiedy jeszcze były na gwarancji - próbowałeś się skontaktować z military.pl i ew odesłać klamke do naprawy ??

Pozdrawiam, Maximus1944pl

• 2 months later...
Posted

Ja miałem Colta NM od CG, i bardzo go sobie chwaliłem. Pistolet przez swój okres służby poprostu bezawaryjny(8 miesięcy, potem sprzedałem), mocny, wygląd genialny. SW 1991 różni się chyba tylko tym że w zestawie mamy jeszcze jakąś tam walizke, a mechanizm wewnętrzny jest podobny. Problem z DE polega na tym, że w zimie to ja chyba dalej pluje pestkami od arbuza, niz strzela ten pistolet. Pojawiał się jakiś problem z Hopsiupem, nie pytajcie jaki bo niewiem, strzelałem z pistoletu od kumpla.

• 3 years later...
Posted

Witam chciałbym nieco odkurzyć temat posiadam takiego colta będę go reaktywował ponieważ jak chyba każdemu walnęła u mnie nieszczęsna sprężynka kurka, niemniej będę pistolecik reaktywował i chciałbym zapytać czy ktoś nie ma niepotrzebnego modelu, moze być zupełnie uszkodzony, zależy mi jedynie na przyżądach celowniczych :) odkupiłbym taki model b. chętnie za jakieś rozsądne pieniądze :)