Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Jak zdemontować lufę zewnętrzną w M15CA? Z instrukcji wynika ze imbus mocujący lufę znajduje się pod pierścieniem, byłbym wdzięczny za instrukcję jak ów pierścień usunąć :roll:

Posted

Musisz najpierw zdjąć chwyt z przodu ,następnie w miejscu pierścienia jest taka jakby nakrętka , musisz w taki otwór jakoś włożyć np. imbus i odkręcić jak śrube :). Jak co to pisz.

Posted

Gdzie ten otwór? Całość wydaje mi się jest nakręcona na body, ale wole tego na siłę nie odkręcać. Za pierścieniem jest zawleczka, ale ona blokuje tylko ta śmieszną sprężynę więc raczej znaczenia nie ma.

Otworów w które dałoby się coś włożyć nie stwierdziłem :)

Posted

Nie było otworu, kręciłem tym na wszystkie strony... zresztą nawet jeśli był i siedziała w nim jakaś ZnAlowa śrubka to poległa w starciu z siłą mięśni przyłożoną do klucza od fleksy :D

• 6 months later...
Posted

Odświeżam temat

Mianowicie juz wiem jak odkrecić pierścień,niestety lub stety jestem posiadaczem repliki g&p w której znajduje sie imitacja rury gazowej , właśnie ta rura gazowa uniemożliwia odkręcenie delta ringa.Czy ktoś wie jak sobie z tym poradzić ??

• 2 weeks later...
Posted

Z tego co zauważyłem u mnie w Emce CA jest ten otwór na imbus ale nie ma żadnego imbusu pod spodem, a cały pierścień trzeba po prostu odkręcić. W instrukcji na planie repliki też nie mam tej śrubki.

Posted

Tam nie ma być śrubki imbusowej, tam wkładasz imbusa tylko po to żeby odkręcić, możesz jak chcesz włożyć wkład od długopisa, albo pręt 3mm :).

• 3 months later...
Posted

Poradziłem sobie z tym za pomocą imbusa, młotka i kawałka drewna.

Włożyłem imbus jak na zdjęciu wyżej, pod jedną jego stronę podstawiłem klocek drewniany i delikatnie uderzałem młotkiem w imbus. Kilka sekund i gwint puścił.