dark_griph Posted August 6, 2007 Report Posted August 6, 2007 Ostatnio znalazłem na forum link do 'nowego' sklepu z replikami. Z ciekawosci przejrzałem ich ofertę - "może będą mieć coś ciekawego..." I było - M4A1 zasilane dwutlenkiem węgla. Z opisu na stronie można wywnioskować, iż jest to RAM przystosowany do używania kulek 6 mm, które wkłada się w atrapy łusek. Magazynek mieści 20 takowych (500 kupujemy z repliką). Napędem dla kulek jest CO2, którego zbiornik (20oz) jest umieszczony w kolbie. Podobno można zastosować także inne zbiorniczki, poczynając od 12g kapsuł, a kończąc na dużych butlach używanych w markerach paintball'owych. Prędkość wylotowa kulki jest regulowana w zakresie od 450 do 500 fps'ów. Można strzelać zarówno na semi- jak i na full- auto. Szybkostrzelność jest regulowana w zakresie "2-8 x/sec ". Cała 'replika' wykonana jest z bliżej nieokreślonego metalu, przy czym waży waży 3 kg. Ww. informacje pochodza ze strony www.sklepasg.pl i moga być przekłamane. Repliki w ręku nie miałem, ani nigdy jej nie widziałem 'na żywo' - wątek zamieszczam jako ciekawostkę, bo wątpie, aby ktoś chciał zbierać łuski po zabawie. Z resztą sama cena zabawki może niejedneego odstraszyć... Jeżeli 'powtórzyłem' temat, to przepraszam - takowego nie znalazłem. Quote
aimode00 Posted August 7, 2007 Report Posted August 7, 2007 Witam! Myślę, że to info ze stronki nie musi być naciągane. W końcu chcą za to sporo $. Ale raczej ja bym się na takie coś nie skusił (nawet o pieniądze chodzi). Tyle z mojej strony. Pozdrawiam! Quote
danielosw Posted August 7, 2007 Report Posted August 7, 2007 Dziwne z tą amunicją 6mm... bo z tego co czytałem (gdzieś indziej, nie pamiętam gdzie, ale w jakimś sklepie i tam były już dostępne chyba 3 repliki długie i 3 klamki) to ,,bronie'' typu RAM strzelają amunicją PAINTBALL'ową... Quote
dark_griph Posted August 8, 2007 Author Report Posted August 8, 2007 (edited) Z tego co ja czytałem na ww. stronie, to w tym RAM'ie jest zamontowana specjalna konwersja z lufą 6 mm'ową i Hop Up'em. "Dziwnym" bym tego nie nazwał, bo to nowy pomysł nie jest - podobne rozwiązanie widziałem (na zdjęciach) w replice M79 produkcji CAW'a (...). Ponad to, o ile dobrze pamiętam, to kulki do RAM'ów miały nieco inną średnicę, niż te do paintball'a. Edited August 8, 2007 by dark_griph Quote
OSA_Schwiercu Posted August 9, 2007 Report Posted August 9, 2007 (edited) Witam! O ile pamiętam było na forum już mówione o tym systemie. Polecam zajrzeć na ACTIVEGAMES Jak i forum www.specarmory.com Ponad to, o ile dobrze pamiętam, to kulki do RAM'ów miały nieco inną średnicę, niż te do paintball'a. Zgadza się średnica kulki paintballowej to 0.68 a kulka RAM 0.43. Dziwne z tą amunicją 6mm... bo z tego co czytałem... to ,,bronie'' typu RAM strzelają amunicją PAINTBALL'ową... Owszem ale "amunicją" o mniejszej średnicy, jak wyżej 0.43, która nie zawiera tyle budyniu co kulka paintballowa. Co do "amunicji" 6mm, są specjalne konwersje na ASG z systemem hop-up (nieregulowanym) i bez, jak i również na śrut. Edited August 9, 2007 by OSA_Schwiercu Quote
zombie_snake Posted September 10, 2007 Report Posted September 10, 2007 Cóż... Wszystko ładnie, pięknie, ale cena zaporowa. Choć i tak lepiej niźli SYSTEMA PTW. :-F Quote
Moses Posted September 10, 2007 Report Posted September 10, 2007 (edited) Cos co uwazam za duzy plus, a czego mi bardzo brakuje w aegach, to niewrazliwosc na srodowisko wodne, do minusow mozna zaliczyc luski (chyba ze bylyby dostepne za takie pieniadze ze nie zal by bylo zgubic) No i troszke zasilanie. 200 strzalow, gdzie zachodzila by pewnie analogia z naszych GBB gdzie przykoncowce maga spadaja osiagi, to troche malo Orientuje sie ktos ile to ma FPSow? Edited September 10, 2007 by Yunior_5 Quote
crossman Posted September 10, 2007 Report Posted September 10, 2007 Co do latania i zbierania łusek. To na jednej ze stronek jest taki pokrowiec na karabin. Wszystko w nim zostaje, więc nie trzeba łusek zbierać :) Quote
Moses Posted September 10, 2007 Report Posted September 10, 2007 Tak tylko ze taki pokrowiec jest nieklimatyczny i psuje cala zabawe, jak dla mnie Quote
dark_griph Posted September 10, 2007 Author Report Posted September 10, 2007 (...) Orientuje sie ktos ile to ma FPSow? Pisałem o tym w pierwszym poście. Quote
Moses Posted September 10, 2007 Report Posted September 10, 2007 hehe przeoczenie. Jednak na stronie dystrybutora znalazlem info ze regulowane od 350-450 fpsow skad ta rozbieznosc? Quote
scizophrenikz Posted September 11, 2007 Report Posted September 11, 2007 450-500 z kolei piszą na stronie sklepasg :) Quote
dark_griph Posted September 11, 2007 Author Report Posted September 11, 2007 Ta replika jest RAM'em z "konwersją" do asg - czyli ciaśniejsza lufa, względem wersji pierwotnej. Kulki 6 mm są także lżejsze od "RAM'owych". Przypuszczam, że na stronie producenta mogła być podana prędkośc wylotowa dla 'RAM'u', a na stronie sklepu dla 'konwersji ASG' i stąd ta rozbiezność. Quote
Recommended Posts