Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Siema!

Kupiłem właśnie niedawno używkę CA i chciałbym ją "ciut" :D stuningować...

Mam w niej zamontowane zębatki CA STU, na półeczce czeka silnik CA HighTorque, w srodku już są wymienione głowica tłoka i prowadnica na łożyskowane.

Oczywiste jest, że muszę wymienić szkielet GB bo do używki wsadzic m130 = góra jeden dzień zabawy.

I teraz pytanie:

Czy szkielet GB Guardera (v.2), na asgshopie oznaczony jako wzmocniony, da radę na dłuższy czas?

Czy jest sens dawać 210 zeta za GB Systemy z łozyskami 7mm kulkowymi? Bo słyszałem, że kulki do m130 nie są za dobrym pomysłem...

Z góry dzięki za pomoc...

Posted

ten GB guardera bodajże jest dobry ale są dowody na forum gdzie użytkownikom pękał ten GB przy M130-140

łożyska kulkowe do m130... nie no wałkowane to było raczej ślizgi tutaj wchodzą w grę tylko.

Posted

Ja mam przy M130 ten GB. Ten mit, że do sprężyn powyżej M130 powinny być łożyska ślizgowe, można sobie włożyć miedzy bajki. Mnie to śmiga jak marzenie i do tego całość ciszej chodzi. To rozwiązanie polecieli mi ludzie z asgshopu. Wiem, że mój to v.3, a Ty chcesz v.2 ale chyba wielkiej różnicy nie ma.

Guest Miles_ACE
Posted

To nie mit!

Tak uważasz?

v.3 nie są "o wiele bardziej wytrzymałe" - mają inną budowę co owocuje innymi naprężeniami. Pękają rzadziej, ale nie wyolbrzymiajmy bo wychodzi na to, że v.2 jest ze szkła a v.3 z metalu. W moim przypadku (i nie tylko) ten pierwszy jak i ten drugi wykazał się identyczną wytrzymałością.

Posted

A może najlepiej nie zmieniaj go wogóle. Jak pęknie, to się będziesz martwił.

To raczej nie wchodzi w grę... Po co mi sytuacja, w której nagle w czasie walki gnat mi milknie? Te wzmocnione CA teżw sumie drogie nie są...

Tak właściwie jedno mnie zastanawia: ASGSHOP do tuningu pod m130 w CA nie wymienia przecież szkieletu... A taki szkielet na machinegunie jest po 99 zeta.

Z kolei GB hurricane`a są po 120 złotych. Jak te opcje skomentujecie?

Posted (edited)

Wiesz, mi stockowy V2 CA na łożyskach 6mm wytrzymał półtora roku na M150 i M170, dlatego ja mam zaufanie do gearboxów CA. Jednak jeżeli stać cię na wymianę GB, bo ten może się zepsuć, to bierz Deep Fire, będziesz bezpieczniejszy. ;-)

Edited by zdzisiu
Posted

Zdzisiu - ale nie popadajmy w jakąś paranoję! Nie tylko Deepy są mocne... G&P i Systema są na CO NAJMNIEJ tym samym poziomie :)

Misiek, ja mam Deepa i go chwalę. Nie miałem nigdy Systemy ani G&P, a wolę polecać to, co sam sprawdziłem, niż kogoś wprowadzić w błąd. 8-)

Posted

koniec końców biorę Gb CA wzmocniony. Zdecydował dobry stosunek cena/jakość...

95 złotych (na machinegunie) to naprawde mała kasa, a że kumpel bierze tam granatnik to nie ma problemu z tymi ich 400 złotymi...

Posted

Za to ciut (według Panow_speców) ryzykownie biorę łozyska kulowe 6mm:D. Jak sie nie rozleca to bedzie super a jak tak to 50 złotych za, dajmy na to pół roku skutecznego banglania na małej bateryjce nie jest wysoką ceną. W razie czego mam jeszcze ciut już wyśmigane ale jeszcze dobre stalowe ślizgówki:D

Posted

Blade - lecz to co ty posiadasz to super mocna V trójka :P Mówiłem, że to nie mit to mnie nie słuchaliście - wstydźcie się :D. Z tym -10 stopni to nic nie zmienia - jeżeli gun poleży w takiej temperaturze i "się przyzwyczai" nie będzie niemiłych niespodzianek :D.

Posted

misiek009 chciał zapewne zwrócić uwagę większej ilości osób :].

Co jak co ale v3 jest mocna choć v7 (ta co jest w M14) jest bodajże jeszcze mocniejsza...

Posted

oj esbek esbek :D nie wszyscy zjawiają się tutaj by zaspokoić swoje żądze sławy i dać upust swej megalomani :)

Ludzie mający M14 twierdzą inaczej co do ich wytrzymałości...

Napewno v7 są mocniejsze od v2, ale czy mocniejsze od v3? - nie sądze.