Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M14 [CYMA]

Guest frank_martin

Recommended Posts

Posted

nie sadze mialem zmieniane kabelki na nisko oporowe i na mosfet.

tylko kolego jak ty uwazasz ze jak bateria jest goraca to sie zwarcie robi to albo ty jestes slepy albo ja jestem idiota bo dla mnie to raczej ze bateria pracuje ;D

• Replies 638
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

dobra dawno sie nie wypowiadalem ;d

wiec nastepny moj problem polega na tym ze jak wiecie wczesniej batka cos nie chciala dzialac okazalo sie ze kabelek jeden nie dostawal dobrze do batki i sie batka ladowala tak jakby na tylko + ;d

WyjĄlem kablem od wtyku tego, skrocilem i wlozylem odnowa zakleilem izolka ;)

naladowalem 12h batke podlaczam a tu zonk! zaczelo skwierczec i stopilem przejsciowke tzn dokladnie wtyk H bo jak wiecie mam przejsciowke z H na T ;/

co moglem zrobic nie tak? mozliwe ze to od pomylenia + z - ???

Ja Ci radzę oddać to do serwisu , bo z tego co piszesz jasno wynika, że nie masz bladego pojęcia o przepływie prądu... //Jabol

Posted

137 postów nie na temat poszło w siną dal. Jeżeli nie chcesz aby i Twój tam powędrował, to pisz o M14 CYMY . A za nim cokolwiek napiszesz przeczytaj dokładnie posty poprzedników !

Posted

W takim razie lepiej na G&H zamówić nie pomalowane.

Rozumiem że każdy ma inną koncepcję na przerobienie tej giwery, ale zamykanie jej w drewnie innym niż orzech wg. mnie mija się z celem.

Posted

Czy ktoś się zdecydował na drewienko od krakmana. Jęsli tak to proszę o jakis mały opis - jak to leży, czy trzeba dużo przerabiać, czy batka 9,6 large wchodzi do kolby tak jak w plasticzanym itp

Posted

Magi były opisywane wcześniej chyba, a jak nie to tak czy inaczej jakby latały na boki to wystarczy taśmą okleić :)

PS "trzyma się na nimbus" :) Tłumik płomienia trzyma się na chmurę? :F

Posted (edited)

No cóż. Replikę kupiłem, zdejmuję tłumik a tam zonk. Nie ma żadnego gwintu. Jakieś rady jak mam założyć tłumik dźwięku?

Edited by ASGHemi
Posted

No cóż. Replikę kupiłem, zdejmuję tłumik a tam zonk. Nie ma żadnego gwintu. Jakieś rady jak mam założyć tłumik dźwięku?

:strach:

Wow to sorry za wprowadzenie w błąd ale moja M14 miała tam gwint , tu zdjęcie z tłumikiem

a605c6931a2105ccmed.jpg

Posted (edited)

Mógłby ktoś mi podać dokładne wymiary i kształt tej blaszki od bolt catcha? Byłbym wdzięczny za fotki.

PS ewentualnie jakby ktoś miał na wydanie/sprzedanie to z chęcią przyjmę.

Edited by snup dogg
  • 2 weeks later...
Posted

Nie pamietam czy w temacie ktoś pisał o magazynkach Cymy (jeśli jest do można usunąć moj post).

Kupiłem 3 magazynki i po pierwszych oględzinach powiem tyle:

-lekko lataja na lewo prawo (widziałem luźniejsze magazynki ale i o wiele lepiej spasowane)

- nie wiem jak magazynki innych firm ale w tych przedni "ząbek" jest plastikowy

- troche ważą ale nie miałem narazie czasu sprawdzić czy są z stali

- co do podawania kulek, Guardery od krakmana podaja ale na P&J zdarzały się zacinki (nie smarowałem żadnym olejkem silikonowym ani niczym)

- pojemności maksymalnej nie sprawdziłem niestety, nabijalem maks około 40 kulek (0,23g guarder, 0,25 P&J)