Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mój nowy popychacz na razie działa bez zarzutów.

Ale odkryłem przyczynę jego łamania się.

Gdy z magazynka wyleci kulka i ruch zamka nie będzie zbyt płynny i szybki to nie trafi ona do komory. Przez co klinuje się między magazynkiem a lufą. Wtedy dysza popychacza uderza o kulkę, ta go wygina aż w końcu bach! I mamy ułamaną dyszę.

Druga sprawa- zauważyłem że ostatnie 2 kulki wylatują mi razem z magazynka przez co również się klinują w zamku. Ktoś tak ma?

To samo jest w replikach Sierżanta i Sapera (stracił popychacz i ukruszył dyszę przez to). Wczoraj doszliśmy do wniosku jedynie słusznego, że winę ponoszą za to szczęki podawacza kulek - mają zbyt duży rozstaw. Należy więc wymienić je na nowe. Jako, że BELL jest kopią HFC, a HFC skopiowało TM, zatem szczęki TM pasują do HFC i BELLa. I tu rodzi się pytanie, czy to będzie pasować:

http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1086

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1789

http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=2010

Z oględzin magazynka i zdjęć z netu - chyba tak. Czy ktoś już to robił?

P.S. To zdjęcia zrobione dziś. Doskonale widać różnicę pomiędzi szczękami HFC i BELLa

p1070538cq4.th.jpgp1070539zf8.th.jpg

• Replies 458
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Widzę po waszych odpowiedziach że ten model jest awaryjny i trzeba przy nim samemu kombinować, dzięki waszych opisach problemów i możliwych rozwiązań, postanowiłem nie kupować tej repliki, ponieważ jestem początkujący i nie dam rady sam tego wszytskiego zrobić. Jeszcze raz dziękuje za wybawienie mnie od kłopotów :)

• 2 weeks later...
Posted

Beretta Sapera dostała nową dyszę i szczęki magazynka. Wymiana szczęk nastąpiła również w Berettcie Sierżanta. Nie zanotowaliśmy zacięć powodowanych kilkoma kulkami w komorze nabojowej ani niczego podobnego. Jedynie u Sapera powtarza się niepowracanie do końca zamka po strzale. Trzeba go lekko docisnąć przed oddaniem strzału. Winę za tu ponosi zbyt słaba sprężyna powrotna. Więc inwestycja w wymianę szczęk opłaca się. Należy lekko opiłować popychacz kulek, żeby dochodził do końca i blokował zamek w tylnym położeniu.

podajniksr2.th.jpg

Posted

Jestem w stanie oddac jednen strzał tylko-potem są juz ślepe i tylko gazem strzela.Chyba ze przeładuje ręcznie-wtedy znów moge oddac tylko jeden strzał-jednym słowem musze przeładowywac za każdym razem żeby strzalać.A przeciez blow-back powinien robic to za mnie jak w przypadku mojej beretty m191 hfc.

Witam. Podzielę się doświadczeniem z użytkowania Beretty KJW.

Te same objawy były spowodowane tym, że uszczelka z magazynka (górna) nie stykała się idealnie z cylindrem-->nie cała dawka gazu podczas strzału dostawała sie do cylindra-->zamek nie wprowadzał kolejnej kulki do komory.

Aby sprawdzić czy u Ciebie jest to spowodowane tym samym, trzymaj dociśnięty magazynek podczas strzelania.

Przy okazji pytanie: czy ktoś uporał się z problemem, że pistolet nie strzela bez uprzedniego odciągnięcia kurka (tzn to samo o czym wspominał Westie-double action)???

Pozdrawiam, Waco.

Posted

0L0 w innym temacie podpowiedział mi rozwiązanie problemu z DA. Poobserwowałem zachowanie iglicy w M190 i EG707 - prawdopodobnie winna jest słaba sprężyna kurka. Wskazują na to dwie rzeczy: iglica cofa się nieco mniej niż w M190, a spust przy zrzuconym kurku stawia mniejszy opór niż w 190'tce.

Posted

Móc można :) Jest dostępny pasujący do Bella magazynek do Beretty M190 HFC (na przykład na gunfire.pl, za 179zł). Pytanie tylko jak będzie będzie się przedstawiać żywotność repliki na CO2. Do tej pory, o ile mi się dobrze wydaje, chyba nikt jeszcze się nie odważył strzelać z repliki Bella na CO2 :>

Posted

Właśnie do mnie doszła Beretta od Krakmana z nowej serii. Nie ma żadnych oznaczeń na zamku. Logo Bella znajduje się jedynie na okładzinach. W komplecie w walizce dostałem zapasowe części. Na power green gas-ie strzela bardzo miło, ale podkręca mi za wysoko kulki 0,25 :F jeśli nic się nie zmieni to będę musiał dobrać się do lufy. Wystrzeliłem 2 magi, bez syfonu. Jedynie musiałem dać trochę taśmy teflonowej przy zaworze wlotowym magazynka, bo trochę ciekł, a poza tym wszystko ok :)

Posted

Wczoraj również nabyłem tą z nowej serii u Krakmana. Wziąłem kulki 0,2, bo w sumie na tą moc powinny być ok... i lecą w kosmos po 25 metrach :/ Hop-up szaleje, jednym słowem. .28 też podkręca za bardzo :-F

Macie na to jakiś patent?

Posted (edited)

U mnie się już wyrobiła. Miałem taki sam efekt jak Ty na 0.25, ale przeszło. Pewnie dystanser jest za twardy od nowości, ale to mija.

A tak btw. to na jakim gazie strzelasz ??

Edited by chrzanu
Posted

Na Ultrairze. Używałem go wcześniej do socoma, tutaj też jest ok. Różnica taka, że przy nabijaniu zawsze trochę ucieka bokiem - widocznie zawór i podajnik od butli trochę nie pasują.

Posted (edited)

Poza tym jednak bell robi całkiem fajne wrażenie. Mimo tego, że zamek klekocze jak się nim potrząśnie :D

Jest ciężki i ma miły odrzut.

Edited by michalll
Posted

W torebce powinieneś mieć 2 małe uszczelki, jedną z nich wsadź w zawór w to miejsce gdzie wtykasz pojemnik z gazem, nie musisz go rozkręcać, ale spokojnie możesz odkręcić całość. Ja swój na początku musiałem doszczelnić taśmą teflonową właśnie na gwincie, bo gaz uciekał.

Posted

Dziwna rzecz: dziś nabiłem magazynek, zaczął syczeć, odłożyłem go na chwilę, posyczał, posyczał, przestał, wywalił cały magazynek kulek i nadal została rezerwa gazu.

• 2 weeks later...
Posted

W sumie i tak dobrze, że dodają uszczelki. W bellu 723 (colt 1911) były już zamontowane na miejscu oraz dodane zapasowe(które wsadziłem do magów TM). Szkoda, że japońscy producenci nie podpatrzą paru rozwiązań od chińczyków ;)

Posted

Witam. Wiecie może jak pozbyć sie "gibającego się" zamka w tym modelu ? Tzn rozwiązanie mam - zmienić sprężynke powrotna (nie mam pojecia czy dobrze ja nazywam ) na mocniejsza ale czy nie odniesie to jakiś ubocznych skutków ?