Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Świeżo co odkupiłem ten pistolet, wystrzeliłem z niego ok 430-40 kulek i brakło gazu. Chciałem znowu nabićale gaz uciekał mi przez zaworek. Co da się z tym zrobić?

Posted

Gwarancja. Zawór jest rozszczelniony, jak w większości pistoletów z KJW.

Z tego co mi wiadomo, to ten pistolet nie zbiera zbyt dobrych opini, tak jak USP KJW. To podobno totalny niewypał.

Posted

Ja też miałem odkupiony egzemplarz i też miałem nieszczelny zawór, ale szybko sobie z tym poradziłem wymieniając wszystkie uszczelki na nowe (zwykłe czarne o-ringi o dosyć nietypowym rozmiarze). Od tej pory ładuje moje P8 czym się da i nic mi nie ucieka :) robiłem takie zabiegi w wielu rodzajach zaworów i jak dotąd nikt nie dał nic na reklamacje ;-)

Pozdrawiam

Posted

zawsze powinno się wymieniać uszczelki szczególnie trzeba patrzyć czy nie ma szwa na o-ringu. No i można pod o-ringa dać kawałek taśmy teflonowej.

Posted

Ja mam P8, tylko z stti, natomiast problem pojawił mi się ten sam - wypadła mi uszczelka w czasie pierwszej strzelanki i prawie rękę sobie odmroziłem gdy cały gaz mi wypryskał na dłoń gdy próbowałem go naładować. Oringa nie miałem pod ręką, ale dociąłem kawałek gumki recepturki i owinąłem szczelnie (tak że się rozpycha) wokół zaworu i na razie jest git... ale będę musiał znaleźć jakąś bardziej profesjonalną uszczelkę.

Niestety u krakmanów np. uszczelki nie podlegają gwarancji..

• 2 months later...
Posted

Idź do sklepu specjalizujący się w uszczelnianiu technicznym. Poproś o o-ring o podobnym rozmiarze (przynieś swój z magzynka i uważaj ten cholerny mosiądz lubi się odkształcać) najlepiej odrobinę grubszą. Sprawdź w domu czy działa i sprężyna czy jest dość mocna aby zawór odciągało. Jeśli działa to odrazu kup z 5 i jeszcze kilka na zawór dolny tak na wszelki wypadek. Ja mam swój od przeszło roku i działa nie nagannie i potwierdzam w nowym modelu nie pękają spusty. Przynjmniej mój jeszcze nie pękł. :mrgreen: Był taki sklep w Rybniku pod moim blokiem ale padł. Słyszałem tylko o jeszcze jednym w Jastrzębiu Zdrój.