Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Mam pytanie czy ktos mial taki problem ze gun strzelal mu tylko ogniem ciaglym pomimo ustawiana pojedynczych strzalow?? Mi sie to pojawilo po 2 dniach uzytkowania broni i nie wiem co mam z tym teraz zrobic - prosze o pomoc!!

Posted

...albo przerywacz.

Tak szczerze mówiąc to wiele MP5 Cymy przeszło mi przez łapki i w żadnym problemów z płytką selektora nie było :roll:

Posted

Czasami (zazwyczaj na już mocno rozładowanej baterii) zębatka tłokowa zatrzymuje się w takim położeniu, że przerywacz jest trochę podniesiony i blokuje kostkę stykową. Wtedy wystarczy jedno szarpnięcie za spust, żeby go złamać... a dalej to już chyba wiadomo co się dzieje ;)

Posted

Czasami (zazwyczaj na już mocno rozładowanej baterii) zębatka tłokowa zatrzymuje się w takim położeniu, że przerywacz jest trochę podniesiony i blokuje kostkę stykową. Wtedy wystarczy jedno szarpnięcie za spust, żeby go złamać... a dalej to już chyba wiadomo co się dzieje ;)

moj gun strzelal tylko na zaladowanej baterii - mial cale 3 dni:/ - dzisiaj pojechal na gwarancje - mam nadzieje ze wroci i nie bede kasy w plecy bo zasady tej gwarancji byly conajmniej dziwne :evil:

Posted

też miałem kilka MP5 cymy i tak jak mówi OLO przerywacz pada, przy takim czymś, ale znalazłem pewny sposób jak temu zaradzić, otóż bardziej uwypuklić (podpiłować) ranty przerywacza i kostki stykowej i nasmarować, żeby jak najmniej na siebie działały agresywnie.

Choć miałem takie egzemplarze gdzie rzeczywiście płytka selektora była winna, trzeba było odpowiednio ją przyciąć i spiłować aby działało normalnie.

• 3 weeks later...