Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Interesują mnie opinie o pistolecie asg na co2 P8 Umarex,ponieważ zamierzam kupic go.Cena też jest interesująca-229 zł.

Jest on dostępny w sklepie internetowym portalu www.broń.pl w dziale asg-pistolety.Może ktoś z forumowiczów kupił taki pistolet i go używa.

Posted

Jest to WinGun 101 ! Tylko Umarex naniusl swoje oznaczenia na zamku i chwycie !

WinGun 101 kosztuje 199zl a Umarex 229zl .

Umarex P8 za swoje logo kosztuje 30zl wiecej! Strzelalem z tego P8 Umarex na Pulawskiej w Wawie w sklepie patronackim Bron .

Jedno jest pewne ten P8 Umarex sprzedaje sie im jak swieze buleczki, ciągle proszą o dostawe!

Teraz o osiągach w pierwszych strzalach zaraz po zaladowaniu Co2 ma standartowo 480fps na kulkach 0.20g! A co dowiedzialem sie od Pana z obslugi wystarczy wymienić -dopasować ciut twardszą spreżyne kurka aby na pierwszych strzalach mieć 510 -520 fps na kulkach 0.20g co daje-150m/s ! Warunkiem bezawaryjnego dzialania jest czeste silikonowanie uszczelki trzymajacej szczelność kapsuly Co2 i komory rozpreżającej!

Moje odczycia tam na tej smiesznej strzenicy w sklepie, byly na plus duży dla tego P8 Umarex wali jak wiatrówka! Nie strzelalem tylko z WinGuna 101 mial bym porównanie o różnicach ,ale pewnie polegają one tylko na naniesieniu napisów Umarex !.

Posted

Jaka jest różnica między modelem P8 Umarex co2 a Mk23 STTI też gazowym.Czytałem na stronie www.taiwangun.com,że ten pistolet Mk23 jest tańszy od P8 Umarex,ma też zmierzone 340/420 fps.Interesuje mnie to ,który z wymienionych modeli jest lepszy.

Posted (edited)

Nie porównuj pistoletów Co2 z GG!

Umarex P8 jest lepszy ,i latwo go tunningować -twardsza sprezyna kurka ,ciasna lufa 6.01mm PDI dorabiana przez tokarza i mamy malą armatkę !Podczas pierwszych 20 strzalów.Nawet jakiś metalowy zamek by się znalazl dla smaczku.

Socom na GG po przeczytaniu postów jest bardziej awaryjny.

Edited by edek01
Posted

Pamietaj o silikonowaniu uszczelki kapsuly za każdym ladowaniem nowej kapsuly !Ponieważ tam jest slabej jakości uszczelka Silikonowa a nie gumowa !Silikonuj raz na 20 kapsul Co2 wszystkie wewnetrzne mechanizmy repliki.

Silikonowa szybciej sie wyrabia ,wiedz czesto sylikonuj i za mocno nie dokrecaj kapsuly ,nie zostawiaj zaladowanej kapsuly !

Ja kupilem na Alledrogo komplet oringów i dopasowalem gumową ,ta wytrzymuje o wiele wiecej!

Posted

Leśny pomylilo ci się troche!

1)Trzyma się zawsze GG w magazynkach żeby się nie rozczelnialy!!

2)Co2 nie wolno trzymać pod ciśnieniem w magazynkach bo wyrabiają sie uszczelki i są do wyrzucenia, zawsze trzeba wystrzelać wszystko Co2 i usunąć kapsule !

Ja trzymalem najdlużej 3 miesiące kapsule Co2 ale w Colcie Umarexa ,tam byla bardzo dobra uszczelka gumowa a nie silikonowa jak jest w tych WinGunach .

Posted (edited)

ktos mi mowil zeby zawsze miec co2 w magu

Dzieki za rade

Kurcze mam problem bo czasem kapsoly niechcami wypaac z maga ostatnio musialem w dosc extremaly spodob je wyciagac a dzis musialem trohe powalic reka w maga by wypadly

Edited by Lesny z ak
  • 2 months later...