Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

MIWO Lubliniec (opinie o obsłudze i produktach) #1

Recommended Posts

Posted

Offtop

Nowe czapki i kapelusze? Hmm... to może by tak tą rogatywkę polową (czy jak to się nazywało) wypuścić w panterze rip-stop (leśna i pustynna) . Tak wiem że może być mało praktyczna żle się kojarzyć itp, itd ale w końcu niemcy mają swoją charakterystyczną czapę , Marines mają , pewnie jeszcze kilka przykładów by się znalazło. Pustynna mogła by mieć nakarczek przyszyty na stałe i w razie czego zwijany i spinany guzikami albo rzepem? Co myślicie?

Rogatywka nawiązuje do czapek z okresu Księstwa warszawskiego i czapek polskiej szlachty!! Nie wiem jak może się źle kojażyć

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ktoś mógłby powiedzieć że za bardzo przypomina czapkę noszoną przez LWP (z materiału w kamuflażu moro). O to mi chodziło.

No bo chyba nie ma w obecnym WP w użyciu rogatywek w panterze?

Dlaczego?

Posted

Dzięki za propozycje produktów... Na razie pozostaniemy przy kapeluszach i czapkach z daszkiem. Osobiście nic do rogatywki nie mam (były czasy, gdy jako harcerka sama ją nosiłam) i pomysł jest wart zachodu.

OHTAR i ty masz plus za rozmowy o naszej firmie na amerykańskich forach. Czytamy sobie pasjami... Nic o nas bez nas. Śląską gwarą się nie przejmuj. Nazwa musi być taka aby każdy wiedział o co chodzi. są "spinki na magazynki może być "tytka na linę" (ciekawe jak sobie z tą nazwą poradzi tłumacz w wersji anglojęzycznej). Tym samym przypominam, że stale trwają prace nad anglojęzyczną wersją naszego sklepu internetowego. Nie uruchomimy go jednak dopóki nie zatrudnimy przynajmniej raz więcej pracowników bo i tak "toniemy" w zamówieniach

Posted

Ok, zgłoszę się.:) Tylko nie wiem czy to takie zrozumiałe słowo poza WlkP i Śląskiem :)

A rogatywka- fajna rzecz, tylko nie w starej, przedwojennej/powojennej wersji, lecz na wzór czapki Marinnes- tyle że 4 kątna.

Dziękuję Pani za informację o terminie- wbrew pozorom to mi dużo daje, bo ja to rozumiem, że nie prędzej niż w kwietniu. Czyli nie muszę codziennie zaglądać na miwomilitary.pl czy już ten plecak jest :)

Posted (edited)

Chciałbym wiedzieć jaką długość ma pas PT-2 oraz to jaką długość ma jedna jego taśma molle. Prosiłbym również o informację o odległościach między przeszyciami, lub ilości "komórek".

Edited by GRSW_Szreder
Posted (edited)

Czy będzie dostępna cordura w kolorze tan lub coyote brown ? ( z naciskiem na to drugie :twisted: )

A czytał poprzednią stronę?

Jeszcze w styczniu będzie brązowy poliester, a cordura to będzie jak już będzie... Nim kupimy ten brązowy poliester to wrzucimy na forum próbkę kolorku abyście zaakceptowali.

Edited by DrZeRT
Posted

A pochwy na noże będą? Na przykład na wz.98 .

Będą. Jeden wzór już jest gotowy i czeka na rozpoczęcie produkcji.

A mnie interesowała by kieszeń na saperkę BW, tyle że w polskim maskowaniu. Dałoby radę taką wykonać?

Kieszeń jest gotowa od kilku miesięcy ale nie ma jej jeszcze w produkcji. Po zakończeniu przeprowadzki bedzie.

mam pytania do pani Renaty

1.

czy macie w planach tworzyć modułowy zasobnik 90l

2.czy uszylibyście kieszenie na flashbangi

oczywiście wszystko w systemie polskim :-P

Ad. 1 Macie w planach...

Ad. 2 jak już wiesz jest gotowa i w sprzedaży.

Znowu BOR zasypał nas zamówieniami, więc terminy wprowadzenia nowych produktów mogą się przesunąć.

Od Amerykanów wiem po co są kamizelki w kolorze żółty fosforyzujący. Dla ratowników. Jak nam się jacyś zgłoszą to uszyjemy.

Posted

Dostałem na maila info od Pani Renaty ze mają byc nowe wersje plate carrierów. Czy mozna prosic o jakies szczegóły dotyczące tych produktów?;]

Pozdrawiam

Posted

Dostałem na maila info od Pani Renaty ze mają byc nowe wersje plate carrierów. Czy mozna prosic o jakies szczegóły dotyczące tych produktów?;]

Pozdrawiam

Nie można. Czekają na potwierdzenie z Urzędu Patentowego.

kolejne pytanie do pani Renaty

czy latarka taktyczna L-01 - MODEL 6PX SNIPER

zmieści sie do kieszeni na latarkę jaka państwo macie w ofercie pytam ponieważ ta kieszeń jest dosyć mała

Lepiej pasuje kieszonka na pojedynczy magazynek do pistoletu GLOCK. Do latarki mamy również dodatkowe wyposażenie: mocowania, różnego typu wyłączniki żelowe itp.. Już wkrótce będzie to w naszej ofercie na www.miwomilitary.pl

Posted

A'propos pomysłów, pani Renato, już wiem, co ja bym z chęcią zobaczył.

Troki.

Z klamrą rozpinaną, z klamrą zaciskową, z karabińczykiem. 20mm i Molle.

Bo co prawda troki Molle w handlu są, ale co do 20mm (system polski) to nie widziałem. A czasem nie ma to jak przytroczyć coś do oporządzenia.

Takie niby nic, a rozwiązuje wiele problemów (wpadłem na to podczas myslenia, jak tu sensownie umocować MP7 na kamizelce... nie gwarantuję, że efekt będzie sensowny, ale różnych staryh troków rozmaitego pochodzenia trochę noszę, i co pewien czas okazuja sie niezastąpione :) ).

Choć troki z grupą krwi czy "lanserskim" napisem "Marines" (lub odpowiednik) to już dla mnie lekka przesada ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...