Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Uszycie "niestandartowej" kamizelki wpływa jakoś na koszta ?

Bo chudy jak szkapa nie jestem ... tylko troche szczupły :D

P.S - Czy zamówienie lepiej złożyć telefonicznie czy wystarczy w dziale Kontakt złożyć je poprzez wiadomość (formularz zapytania - zamówienia). ?

Zamówienie składasz emailem, pisząc, co chcesz i rozmiar. Niesatandardowość nie wpłynie znacząco na cenę (o ile wogóle ją zmieni).

• Replies 893
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy ktoś może mi podać długość pasa PT-3/2 oraz długość jednej taśmy montażowej takiego pasa?

Taśmy mają przeszycia 60mm, co umożliwia podpięcie kabury, panelu itp. jest 12 przeszyć. Pas ma długość 85cm + powierzchnia do regulacj. Warto dodać, że pas zakrzywia się lekko ku górze.

Posted (edited)

W naszej ekipie ASG 6 osób ma pasy PT-4. Sam go posiadam a do dużych osób nie należe (180 cm, 73 kg). Mi pas wraz z oporządzeniem nie krępuje ruchów, przynajmniej nic takiego nie zauważyłem. W sumie to kwestia personalna, za to z pasami trzeba uważać jeśli się jest chudym. W pasie mam 80 cm, do tego dochodzi umundurowanie i mogę zapiąc pas w stabilny sposób. Dla osób o wymiarze 75 i mniej radzę konsultacje z producentem bo pas nawet na minimalnym ustawieniu może być luźny. Za to jeśli ktoś jest grubszy np. 90 w górę może się zastanowić nad zamówieniem pasa z dodatkowymi panelami mocującymi, co by miejsca z przodu nie tracić.

Tak jak koledzy piszą Pasy są bardzo wygodne na dłuższe wypady, mają bardzo duży dopasowania góra/dół oraz obwód, trzeba jednak zwrócić uwagę na kilka aspektów wymiarowych, które opisałem wyżej :).

Edited by Frimer
  • 4 weeks later...
Posted

Jeżeli mogę dodać swój komentarz to chciałbym powiedzieć,

że z kamizelki lkt szturman moglibyście usunąć prawą górną kieszeń (jest na 2 magazynki pistoletowe), ponieważ jest w miejscu "dołka strzeleckiego",

przynajmniej u mnie :D

Ale ogólnie wyrób bardzo dobrej jakości.

Pozdrawiam

Posted

Witam!

Tak, Miwo Praszka znowu, po prawie rocznej przerwie wprowadza nowości i będzie to dość systematyczna czynność. Jestem już w domu i połapałem wszystkie zaległe sprawy. Mamy pomysły, tak nowe jak i zaległe, i będziemy je realizować ku zadowoleniu klientów.

mastah dzięki za sugestie. Przy projekcie też były obawy o sens tej kieszeni. Jednak część użytkowników optowała za takim właśnie rozwiązaniem. Jednak nie jest problemem aby na prośbę zamawiającego pominąć tą kieszeń w procesie produkcji lub po prostu ją odpruć.

Pozdrawiam!

• 2 weeks later...
Posted

A można prosić o zdradzenie jakich nowości możemy się spodziewać w najbliższej przyszłości? :uśmiech:

Miałem właśnie robić zamówienie (chest rig + ładownice do AK) ale jeżeli mają się pojawić jakieś nowe produkty wstrzymałbym się z zamówieniem niektórych elementów. :uśmiech:

Posted

Witam!

Victor w najbliższym czasie powinny sie pojawić:

kamizelka patrolowa, nowe odmiany ładownic (np. nowe wzory bandolierów)

oraz kilka drobiazgów. Są w planach nowe wzory kamizelek i innych elementów wyposażenia ale tak długo jak nie będą sprawdzone i gotowe do produkcji, to są za zasłoną milczenia.

Pozdrawiam!

Posted

Mam pytanie co do cennika. Czy ceny podane w cenniku to ceny elementów wykonanych z oryginalnej Cordury?

I czy podobnie jak, MIWO LUBANIEC LUBLINIEC nie przewidujecie nieznacznego przerabiania pod zamówienie oferowanego oporządzenia.

Pozdrawiam.

Posted

Z tego co pamiętam to wyroby z cordury są odpowiednio droższe:

-Kamizelki 5%

-Kieszenie i ładownice 7%

-Plecaki 10%

-Pozostałe 8%

Poza tym jak jest napisane na stronie Praszki, są gotowi do przeróbek :uśmiech:

Posted

Z tego co pamiętam to wyroby z cordury są odpowiednio droższe:

-Kamizelki 5%

-Kieszenie i ładownice 7%

-Plecaki 10%

-Pozostałe 8%

Poza tym jak jest napisane na stronie Praszki, są gotowi do przeróbek :uśmiech:

Gdzie tak jest napisane??

Posted

Witam!

Aby rozwiać wszelkie wątpliwości spieszę z wyjaśnieniem

co do cen wyrobów z orginalnej cordury to Kac ma doskonalą pamięć. W kwestii szycia pod indywidualne potrzeby też ma rację. A czy jest taka informacja umieszczona na stronie? W tym momencie jest to mało ważne.

Pozdrawiam!

Ps. Jazz napisz do Praszki co Cię interesuje.

Posted

Goryl, jeśli mogę coś zasugerować, odnośnie waszych produktów w systemie MOLLE, dotyczy to głównie kamizelek i innych produktów, na które naszywacie taśmy PALS. Róbcie przeszycia pionowe co 35mm, a nie 30mm, będziecie wtedy kompatybilni z zachodnimi systemami i pozostaniecie kompatybilni z waszymi ładownicami i kieszeniami w tym systemie (miałem wasze kieszenie na kamizelce wykonanej z przeszyciami co 35mm i siedziały bardzo stabilnie, nie mogłem narzekać). Nie wiem jak to jest z pojedynczymi ładownicami, ale w przypadku większych np. bandolierów 3x 2mag w systemie zachodnim, mogłem wykorzystać tylko dwie skrajne taśmy do mocowania w ładownicy, środkowe są niewykorzystane bo taśmy są tak przeszyte, że nie ma sposobu by to zrobić. Z tego co zauważyłem, w waszych ładownicach do mocowania wykorzystywane są pionowe taśmy 20mm i poziome 25mm, w amerykańskich wszystkie są 25mm i ledwo wchodzą w wasze PALSy i jak wspomniałem wyżej przy większych ładownicach występują problemy z kompatybilnością.

Pozdrawiam

Życzliwy stały klient :uśmiech: