yuro Posted July 20, 2007 Report Posted July 20, 2007 Witam Mam problem z dzialaniem mojej repliki. Przy nakreconym hi capie czasem nie podaje kulki a czasem podaje po 2. co mam zrobic? Quote
Trenton Posted July 20, 2007 Report Posted July 20, 2007 Napraw high capa. Sam miałe taki problem i naprawiłem. najpierw musisz z obudowy metalowej wyciągnąć plastykowy mechanizm. Potem ostrożnie rozkręcić... Aby rozdzielić obudowy musisz wyciągnąć metalową blokadę głównego koła zębatego. Widać to na zewnątrz mechanizmu. Po rozłożeniu zapamiętaj co, gdzie i jak... Główne koło zębate ma w środku sprężynę która naciąga cały mechanizm, musisz ostrożnie wyciągnąć wieczko kóła zębatego uważając żeby sprężyna nie wyskoczyła i nie zrobiła ci z ryja marsa. Zauważysz na końcu sprężyny charakterystyczne zagięcie... To To pasować do bolca który wchodzi do kółka... Montujesz sprężynę na to i wszystko składasz. :???: Jak masz olej w głowie to poradzisz sobie. Quote
Recommended Posts