CMHQ_Widget Posted July 20, 2007 Report Posted July 20, 2007 Nie mogę nigdzie znaleźć jak konserwować tego guna. :poddanie: Jeżeli było to sorki z góry, ale przeszukałem forum ręcznie (szukajka nic nie znalazła) Chodzi mi o to gdzie i jak psiknąć. Czy trzeba wyciągać gearboxa z body ? Bo mam z tym spory problem, trzyma ośka selektora ognia. Trzebaby to podważyć, a nie chcę żeby mi body pękło (swoją drogą ciekawe jak to wsadzili). Jeżeli trzeba wyciągać gearboxa, żeby przesmarować to jak go wyciągnąć ? Czy trzeba coś jeszcze gdzieś odkręcać ? Oczywiście cały przód już zdejmowałem, czyli komora hop-up nie trzyma reszty. Please help ! Quote
Diablo Posted July 20, 2007 Report Posted July 20, 2007 leci z nami moderator ? Zatem tak : bz rozkrecania to możesz sobie pokonserwować lufe , możesz też zdjąć chwyt, odkrecić silnik i od strony zębatek napchać troszke smaru ,ale nie ma to sensu, bo to metoda mało skuteczna. Najskuteczniej jest wyjąć gearboxa z body, rozebrać go na części pierwsze, wyczyścić wszystko w spirytusie,abo benzynie, przesmarować na nowo i poskładać :). Quote
0L0 Posted July 20, 2007 Report Posted July 20, 2007 Jeżeli Twoja Cyma ma mniej niż rok to nie ma sensu jej rozkręcać w celu smarowania. I pod żadnym pozorem nic do środka gearboxa nie psikaj. Quote
CMHQ_Widget Posted July 24, 2007 Author Report Posted July 24, 2007 ok, dzięki za pomoc czyli wymianę lufy i np. gumki hop-up mogę dokonać sam, ale wymianę sprężyny itd. lepiej oddać do renomowanych serwisów, dobrze myślę ? Pisałem mejla do asgshopu, nie robią już przeróbek tanich replik : "Dziękujemy za zainteresowanie lecz od pewnego czasu nie przyjmujemy już na serwis replik firmy Well, Cyma, JG, BOYI, SRC, AGM, P&J, DE, Kart itp. Jest to spowodowane tym, iż z powodu zastosowania tanich elementów, repliki te są bardzo niestarannie wykonane. Bardzo często przy tuningach, lub wymianie pewnych rzeczy i naprawie okazuje się, że trzeba wymienić dużo więcej części a i tak finalna ilość fps nie zawsze odpowiada rzeczywistej ilości fps jakie może oferować dany tuning. Dodatkowo po mocnym tuningu bardzo często są problemy z repliką..." Quote
Przemalek Posted August 7, 2007 Report Posted August 7, 2007 Hmm ja mam coś innego. Weź do ręki olej silikonowy w spreju. Psiknij do "odbieracza kulek z magazynka" jest to okrągłe i kulki lecą z magazynka do tego miejsca :) Psiknij do magazynka do hi-capa, gdzie wsypujesz kulki, i gdzie wylatują. Zawsze po strzelaniu na "Auto" strzel 3razy na "Semi" przed końcem strzelania, żeby sprężyna się "wyprostowała" w gearboxie. Zawsze po strzelaniu naładuj baterie, nie szalej z nim :) Dbaj, i wytrzyma parę lat Quote
Geno Posted August 7, 2007 Report Posted August 7, 2007 Hmm ja mam coś innego. Weź do ręki olej silikonowy w spreju. Psiknij do "odbieracza kulek z magazynka" jest to okrągłe i kulki lecą z magazynka do tego miejsca :) Psiknij do magazynka do hi-capa, gdzie wsypujesz kulki, i gdzie wylatują. Zawsze po strzelaniu na "Auto" strzel 3razy na "Semi" przed końcem strzelania, żeby sprężyna się "wyprostowała" w gearboxie. Zawsze po strzelaniu naładuj baterie, nie szalej z nim :) Dbaj, i wytrzyma parę lat Po jaką cholerę smarowac hopa? Quote
Przemalek Posted August 7, 2007 Report Posted August 7, 2007 Po jaką cholerę smarowac hopa? A kto mówi o smarowaniu hopa ?;/ Quote
Geno Posted August 7, 2007 Report Posted August 7, 2007 A kto mówi o smarowaniu hopa ?;/ "Odbieracz kulek z magazynka" ? Quote
krzeselko Posted August 14, 2007 Report Posted August 14, 2007 ok, dzięki za pomoc czyli wymianę lufy i np. gumki hop-up mogę dokonać sam, ale wymianę sprężyny itd. lepiej oddać do renomowanych serwisów, dobrze myślę ? Pisałem mejla do asgshopu, nie robią już przeróbek tanich replik : "Dziękujemy za zainteresowanie lecz od pewnego czasu nie przyjmujemy już na serwis replik firmy Well, Cyma, JG, BOYI, SRC, AGM, P&J, DE, Kart itp. Jest to spowodowane tym, iż z powodu zastosowania tanich elementów, repliki te są bardzo niestarannie wykonane. Bardzo często przy tuningach, lub wymianie pewnych rzeczy i naprawie okazuje się, że trzeba wymienić dużo więcej części a i tak finalna ilość fps nie zawsze odpowiada rzeczywistej ilości fps jakie może oferować dany tuning. Dodatkowo po mocnym tuningu bardzo często są problemy z repliką..." A wiecie może jaki sklep mógłby to zrobić? Bo ASGshop robił to za darmo przy kupieniu u nich części, a sam chciałbym wsadzić do mojej repliki zestaw FTK i jak za samą wymianę mam placić kilkadziesiąt zł. to się odechciewa :/ Quote
Diablo Posted August 14, 2007 Report Posted August 14, 2007 http://zbrojownia.linuxpl.com/index.php?cPath=78 Quote
Dziobak95 Posted November 27, 2008 Report Posted November 27, 2008 Mam pytanie. Czy ktoś mógłby zredagować dla mnie poradnik rozbierania cym? Chętnie bym się pobawił rozkładanie repliki i składanie. Chciałbym zajrzeć do środka swojej CM031D ale nie wiem jak. Choćby oddzielić body od gb lufkę wyjąć itp.. Chociaż z jakimś większym rozbieraniem będę bawił się po upływie gwarancji Jeżeli taki post już gdzieś był proszę o linka. Quote
Recommended Posts