Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wybuchowe kulki 6mm !!!

Recommended Posts

Posted

witam

a teraz ciekawostka:

czytałem wiadomości o różnych rodzajach kulek do asg ale nikt nie wspomniał o wybuchowych a posiadam takowe.

kulka posiada w środku ładunek który wybucha po zderzeniu z twarda przeszkodą.

Huk jest naprawdę niesamowity jak na taka wielkość ładunku.

PS. Zamieścił bym zdjęcia ale nie wiem jak.

Posted

hmm czy nie istnieje niebezpieczenstwo ze kulka moze wybuchnac ci w lufie i przy okazji cos rozwalic? aczkolwiek ten ladunek raczej nie jest zbyt duzy/silny...

Posted

nie mowie ze to nowosc (bo sam je mam od paru ladnych lat). pisze o tym bo nikt nie poruszyl tego tematu. Ja tez wystrzeliwalem je tylko ze sprezynowego . zadna kulka nie explodowala w lufie.

Posted

W roku panskim 98 kupowalem takowe kulki po 8 zł za 15 sztuk. Od 98 poszukuje wiecej takich, jednak nigdize juz ich nie moge dostac ;/

*Dla tych ktorzy nie widzieli cacuszek: one wybuchaja gdy uderza w cos twardego...

Posted

Stosując to "coś" można nieźle uszkodzić guna, ni dość że są "kwadratowe" (rysuja lufę jak cholera) to na dodatek przy silniejszych gnatach jest prawdopodobieństwo wybuchu podczas wystrzału :!: (najbardziej narażona lufa i tłok). Może wycofali je ze sprzedarzy z powodu wyżej wymienionych niebezpieczeństw lub po prostu były zbyt drogie w produkcji :wink: