Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Chciałbym Was zapytać o opinie, ceny, wrażenia i fachowe wykonanie przeglądów z naszych polskich sklepach. Gdzie Warto oddać do przeglądu swoja tanią chińszczyznę?

Regulacja HopUp oraz wymiana stabilizatora sprężyny w GB

Pozdrawiam

Posted

HopUp to sobie można łatwo samemu wyregulować...

oczywiście można jeżeli jest sprawna gumka i pewność całkiem sprawnego hop up'u

Co do wykonanych czynności to wymieniłem pękniętą prowadnicę sprężyny na nową mosiężną i już jest mniejwięcej w porządku.

Jedyna sprawa jaka mnie niepokoi i nie znalazłem innej takiej na forum to moim zdaniem zbyt wolna prędkość obrotowa silnika i zębatek, przy naciąganiu sprężyny.

Efektem tego jest częste wpadanie do komory więcej niż jedej kulki.

Sam efekt dzwiękowy działania jest świadectwem powolności działania.

Czy ktoś może pomóc w tej sprawie lub polecić jakiś uczciwy serwis dla chińczyka?

Ps.

Czego przyczyną może to być?

- Złe smarowanie w GB? co za tym idzie zbyt duże opory dla silnika?

- Czy bateria może się zużyć i dawać taki efekt? Well 8,4V 1100mAh

Posted (edited)

A co masz na myśli, pisząc - tania chińszczyzna? Jeżeli chodzi Ci o repliki za 150zł z AirShitGuns to możesz sobie odpuścić jakikolwiek serwis. Natomiast jeżeli masz Cyme, Well'a, P&J etc, to bez problemu możesz wysłać swoją replikę do Krakmana.

Edited by piotrekSGUS
Posted (edited)

Krakman nie prowadzi serwisu dla sprężyn, a mimo to, zrobili mi Famasa tak jak chciałem. Pomijając fakt, że nie wiedzieli jak go włożyć do pudełka, czego efektem było podziurawione i poniszzone pudełko, to wszystko było świetnie :mrgreen: . Na prawdę polecam Krakmana, miła obsługa, można się normalnie dogadać i zrobią Ci co będziesz chciał z repliką. Jeśli nie będą wiedzieli czy uda im się to zrobić, to zrobią to na twoją odpowiedzialność, ale zrobią, jak w moim przypadku.

P.S. Wątpię, że to tani elektryk, bo co za idiota pakowałby do takiego sh!tu prowadnicę sprężyny z mosiądzu?

Edited by dr_wisla
Posted

P.S. Wątpię, że to tani elektryk, bo co za idiota pakowałby do takiego sh!tu prowadnicę sprężyny z mosiądzu?

Mój sprzęt to Well R6 którego kocham nad życie.

Dzięki za satysfakcjonujące mnie odpowiedzi.

Skontaktuję się z człowiekiem i ustale przegląd.