Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Po 1,5 miesiąca to chyba niebardzo da się ocenić replikę pod względem żywotności, wytrzymałości.

A realniej to wygląda do pewnego momentu. A farba w BOYI lubi odłazić ponad normę.

• Replies 285
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Chciałbym się zapytać o wytrzymałość RIS'a. Mam nadzieję, że nie jest to przypadkiem ochłap chińskiego plastiku i się nie rozwali zbyt szybko. Czy RIS Dboys pasuje do eMki G&P?

Edited by nagrab
Posted

RIS jest złożony z dwóch połowek i jest marnej jakośći, po pewnym czasie wyłamują sie elementy stabilizujące i robi sie klekot :P .

Co do emki G&P , to RIS może i by pasował, ale pytanie jaki sens ma zakładanie tego "czegoś" do markowej repliki?

• 3 weeks later...
Posted

Ostatnio zamontowałem kolbę teleskopową classica.

Troszkę piłowania i ładnie wchodzi.

Aczkolwiek kolby nie należy nabijać na prowadnicę - później trudno ją zdjąć.

Pozdrawiam

Posted

Pytanie : Czy do Emek tejże firmy ( akurat mi o m4 ris chodzi, ale to nic nie zmienia chyba ) pasują części innych "markowych" firm...chodzi mi o CA, a dokładnie o kolbę ( teleskopowa ) I frontset - będzie pasować ?

J

Posted

Czy do tego M4 będą pasować i dobrze podawać kulki takie magazynki Mid-Cap G&P albo Pro-Arms? I jeśli tak to czy potrzebna jest w nich interwencja jakiegoś pilniczka?

Co do G&P wchodzą bardzo ciężko, ale tak podają kulki. Mimo wszystko zapomnij o szybkiej zmianie magazynka. Co do drugiego produktu to nie wiem. Mogę jeszcze udzielić informacji, że magazynki G&G w ogóle się nie trzymają.

Posted (edited)

Trzeba "przeszlifować" a co konkretnie ?

a po co od razu szlifowanie i wymiana na inne elementy :?:

kolbę wystarczy zdjąć i na prowadnicę nakleić trochę taśmy, znikają wszelki luzy.

na frontset trzeba uważać, aby nie przekręcić śruby na górze RIS-a. mnie wyłamały się oba blokujące "ząbki" i mam lekki luz, ale może kolega dorobi mi ten element z porządnego materiału i po sprawie, co polecam zrobić od razu .

a magi to faktycznie, trzeba dobrze sprawdzać co psuje, bo potem "w akcji" :killer: wymiana zajmuje wieczność...

Edited by UrkHart
Posted

Imho warto zmienić na kolbę CA,

lecz wcześniej miałem kolbę stała (stockowo) i imho ładnie (do momentu kiedy ktoś na niej nie usiadł) się trzymała i jakoś tam wygląda, w każdym razie plastik nie wyglądał tak "bazarowo", lecz szczytem to też nie było.

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Posted

Co sądzicie o 'Magazynek Low-Cap FULL METAL do M16/M4 Boyi' z Gunfire do tej repliki? Sprawdzał ktoś? Jakie mid/low-capy są najlepsze do tego guna?

Wiemy już, że G&G i G&P niezabardzo spełniają sie w tej replice.

Posted

Ten low-cap daje rade tylko trzeba go nasmarowac ale to norma, czy wam też hi-cap sie tnie ? Ja musze co pare kulek w niego stukać żeby podał kulki, strasznie jest to wnerwiające podczas gry.