Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 285
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hm, Szymek, nie sądzicie że zbrojownia to trochę podejrzane? Kupował ktoś coś u nich kiedyś?

bebol, możesz dokupić inną kolbę ale wtedy musisz podciągnąć kable do tyłu, jeśli się nie mylę.

• 3 months later...
Posted

Lakier schodzi płatami, części kolby pękają, płytka kasująca luzy RISa pęka jako pierwsza. Głowice tłoka, prowadnice sprężyny - pękają. Głowice tłoka trafiają się zmontowane "na odwrót" - w 2 na 3 przypadków jakie sam rozbierałem do przeglądu, w tym wszystkie PJa. Montaże luf niedokręcone, łamiące i przepalające się kable. Marnie spasowane i luźne części RISa i detali body.

Tyle widziałem przez ostatnie 2 lata.

Posted

W zasadzie chcialbym aby replika mi wytrzymala rok na stocku ew. prec lufa i gumka hopa,w wakacje do roboty i oczywiscie cos ambitiniejszego sie kupi,ale na ten czas myslicie ze ta m4 da rade? ;]

Posted (edited)

Jak nie będziesz grzebał w GB to da radę ;)

Tylko zawsze jest mały procent, ze jednak coś tam pęknie/spsuje się. Jak to z większością mechanizmów. Albo trafisz na karabin składany przez skośnookiego pana, który sobie dzień wcześniej popił i przyszedł do pracy na kacu. To tak jak kolega opisał wcześniej, głowica tłoka będzie założona na odwrót :strach:

Edited by Jacek GROT
Posted

W zasadzie chcialbym aby replika mi wytrzymala rok na stocku ew. prec lufa i gumka hopa,w wakacje do roboty i oczywiscie cos ambitiniejszego sie kupi,ale na ten czas myslicie ze ta m4 da rade? ;]

Jeżeli nie będzie to PJ, to da radę.

PJ ma zbyt mocne sprężyny i jest zwykle wadliwie złożony (głowica tłoka, podkładki na zębatkach). Wymiana lufy, gumki HU i baterii to podstawa. Tutaj jestem hipokrytą bo sam nadal jadę na oryginalnej... ale widać jakaś dobra partia się trafiła ;) .

Wymiana okablowania też wychodzi na zdrowie. Tylko bez szaleństw 1,5mm^2 powoduje zaklinowanie się silnika i można jego regulację prowadzić tylko w jednym kierunku - żeby poluzować trzeba go wyciągać z chwytu ;)

Jeżeli możesz te rzeczy samemu zrobić, lub masz kogoś komu możesz to zlecić za sensowną cenę to modyfikacje nie będą Ciebie drogo kosztować. Jedna uwaga - nie każda preclufa wejdzie bez przeróbek - niektóre są zbyt grube.

Posted

Witam,

4 dni temu kupiłem m4a1 Boyi i jak na razie jestem bardzo zadowolony. Dokupiłem do niego batke firefoxa 9,6 v 2300 mAh i dalej strzelam bez ładowania. Jest to moja pierwsza broń AEG i ogólne wrażenie jest jak dla mnie jak najbardziej na plus. Zasięg lepszy niż sig 550 od JG. Jeśli chodzi o szybkostrzelność to m4a1 również wygrywa. Wczoraj na strzelance zaniepokoiła mnie jedna rzecz. Podczas strzelania spust nagle przestał reagować, kolega poradził aby przełączyć na auto a później wrócić na semi. Czy z każdym elektrykiem tak jest?

• 2 weeks later...
Posted

Witam, jakie są opinie o tym produkcie:

http://gunfire.pl/product-pol-1152189655-Replika-karabinku-BI-3681M.html

I czy opłaca się go teraz kupować, tzn. czy ma on te same ,,bebechy" co ta wersja:

http://gunfire.pl/product-pol-1152189678-BI-5181M.html

I jeszcze jest to, ale nie jestem tego pewien. Czy ktoś z tego strzelał?

http://gunfire.pl/product-pol-1152193805-M4A1-Full-Metal-Blow-Back.html

Nie wiem co z tych kupić, chodzi mi jedynie o to czy różnią się jedynie na zewnątrz, czy też mają inny gearbox itp.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Witam, jakiś miesiąc temu nabyłem M4 RIS DBoys, i mam z nią problem, ponieważ nie mogę dojść do tego jak zmienić gumkę hop up, oraz wyczyścić replikę z piasku w środku (po ostatniej strzelance). Kable od baterii przechodzą od atrapy lasera przez pierścień i dalej w stronę gearboxa. Ściągając górne body, kable nie chcą przejść przez pierścień. Czy ktoś wie jak to zrobić?

Posted

Serdecznie odradzam. Replika w porządnym wykonaniu ale jak inne boyowce - szybko się sypie i zapycha, w środku też lipa (sprężyny krótkie jak cholera), to już 3 przypadek jak korzystałem z ich produktów (po M4 SIR i SCAR) i z pewną stanowczością - ostatni.