Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Miałem to samo. Jak się okazało problem nie tkwi w złym położeniu gumki względem lufy, lecz w niedokładnie wykonanej gumce. Jedna z 2 zgrubień (nie wiem dokładnie jak to określić ale chodzi o tą część która bezpośrednio odpowiada za podkręcenie) z jakiej składa się Bax jest większa. U mnie była prawa u Ciebie też.

Ja po prostu wymieniłem gumkę na normalną AEG'ową i wszystko gra. Nie występuje już problem. :)

Mam nadzieję, że komuś to pomoże.

• 2 weeks later...
  • Replies 263
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

no już mnie nosi by go jakoś zmodyfikować "pod siebie"

jak na razie kombinuję do niego bipoda i możliwie sporą lunetkę...

na paru zdjęciach widziałem m40 z zamontowanym tłumikiem, jest jakakolwiek możliwość zamontowania czegoś takiego w tej emce?

nie pytać się mnie po co to chce zrobić ;) po prostu lubię długie i niewygodne rzeczy, a na Barreta mnie nie stać ;]

i co do systemu BAX w M40, na machinegunie jest hop-siup dedykowany m40 Sun Project http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1049 pasowałoby to ?

Edited by [36squad] The_Eel
Posted

Tłumik to musisz kombinować metodami domowymi - myślę że można równie dobrze mocować go zewnętrznie na lufie jak i przy pomocy te "zatyczki" stabilizującej lufę wewnętrzną.

Posted

no i co ja mam robić..... pasuje od czegoś cylinder do tej giwery? od APS2? od VSR? może go potne, nagwintuje głowice i wkrece w cylinder zrobiony z rórki... ^^:)

jeżęli ktoś już tuningował tą broń to prosze o pomoc....

Posted

Wlezie od APS2/96. Tylko trzeba mieć Zero Triggera bo inaczej tłok nie będize pasował. Zawsze możesz dorobić cylinder z miedzianej rurki :) Miałem taki w mp001, niezniszczalny normalnie.

Posted

Panowie, jak ma się wygląd zewnętrzny? Daje radę?

Oraz - jak z częściami zamiennymi? Rozumiem że 430fps to już dużo, interesowałaby mnie wymiana lufy na preckę...Jak to opisał przedmówca, można wpakować gumkę od zwykłego AEG i lufę od niego? Czy trzeba coś przerabiać?

Pozdrawiam serdecznie!

Posted

Wygląd zewnętrzny jest super i chyba każdy posiadacz się ze mną zgodzi (oczywiście nie jest to jakaś doskonała replika, ale ma 'klimacik', jak to ktoś już napisał).

Co do preclufy i gumki, to na chyba 6. stronie tego tematu opisywałem co i jak i nawet zdjęcia były.

Posted

Dziękować :)

Głównie to pytam się bo chciałbym ładnego springa do "popykania sobie" , 430fps mi styknie, byleby jakoś to chodziło. Montaż preclufy będzie troszkę uciążliwy i szkoda byłoby piłować systemkę...

• 2 weeks later...
Posted

Będąc na Bornym Zmierzyłem sobie Prędkość wylotową. Dodam, że po zmianie gumki stał sie znacznie szczelniejszy i osiągi wzrosły ( niewiele ok 2-4 m) I ku mojemu zdziwieniu odczyty oscylowały w granicach 92-93 m/s ...

co daje ok. 300 fps. Gdzie, ja się pytam, gdzie podziało się te 430 fps? Po miesiącu strzelania i około 300 bb's.

Ale teraz pozytywny aspekt sprawy. Kolega ma 370 fps mierzone na tym samym chrono, przy lufie 510 mm i strzela tak samo :)

Posted

Będąc na Bornym Zmierzyłem sobie Prędkość wylotową. Dodam, że po zmianie gumki stał sie znacznie szczelniejszy i osiągi wzrosły ( niewiele ok 2-4 m) I ku mojemu zdziwieniu odczyty oscylowały w granicach 92-93 m/s ...

co daje ok. 300 fps. Gdzie, ja się pytam, gdzie podziało się te 430 fps? Po miesiącu strzelania i około 300 bb's.

MIerzone na "0" HU i kulkach 0,2 ? Jak tak to coś kiepsko...

• 2 weeks later...
Posted

Co do skręcającej w prawo kulki po zamontowaniu preclufy i nowego hopka: tak jak myślałem lufa była minimalnie przekręcona, teraz zamontowałem ją z większą dokładnością ;) i kulki latają już w miarę prosto. Jednak jestem niezadowolony z działania hop-upa, bo 'niszczy' potencjał lufy precyzyjnej. Jestem też niezadowolony z osiągów, zasięg zmniejszył się trochę, ale chyba przez to, że podczas składania karabinu zapomniałem zrobić teflon-fix. Obecnie człowieka można trafić z 45 m (dokładnie mierzone) i to przy dużym szczęściu. Trudno, poczekamy, aż Blaszko coś wykombinuje. Ja tymczasem skupię się na poprawieniu funkcjonalności (bipod, cheek pad etc.). Dla zainteresowanych: pomimo małych możliwości tuningu mocowego (większość trzeba robić samemu) polecam tą replikę, bo jest po prostu fajna i klimacik ma :) .

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Replikę ma mój kolega strzelałem z niej i muszę powiedzieć że jest bardzo dobra zamek się troszku zacinał ale strzela celnie.Ja mam mb03 wooden weel i z 80m da rade trafić replika pięknie wykonana i nie miałem problemów z nią zasięg z hopem gdzieś do 120m dolecieć doleci ale nie zbyt celnie zależy jak lunetę wykalibrujesz repliki obydwie są bardzo dobre i podobno strzelają puszki na wylot mi przebija moim zdaniem nie ma poco kasy wydawać na np jakaś replikę CA i można sobie kupić właśnie coś takiego ale dobra replika jest też 002 olive style na taiwangunie jest mb03 strzela bardzo celnie m58 też ale mb03 jest lettsze nić m50 i większe trochę i ma więcej fps-ów nie żebym się chwalił bierz co chcerz :uśmiech:

:poddanie:

Następny tak napisany post (4/5 wypowiedz = jedno zdanie, brak interpunkcji, wątpliwa ortografia) leci w kosmos.

Edited by Paramedic
Posted

To powinno bez ostrzeżenia wylecieć...

Blaszko, Lemon kombinowaliście coś?

/Cobym posta nie nabijał - po przeczytaniu poprzedniego przysłowiowe "witki" mi opadły. / Medi.

Posted
moim zdaniem nie ma poco kasy wydawać na np jakaś replikę CA i można sobie kupić właśnie coś takiego

A strzelałeś kiedykolwiek z np. jakiejś repliki CA? :lol: Btw. MB03 robi Well a nie weel :P

Ktoś sprawdzał z czego jest lufa zew? Czyba nie ZnAl? :strach: Bo swego czasu moje Mp001 od uderzenia miało hop-up "lufowy" typu skocznia narciarska :???: