Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 842
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam

Jaki rozmiar ma zębatka środkowa??

Prawilnyj.

Skoro pasuje taka jak do eSRki to do taka jak do gerboxów w wersji long...

O co konkretnie pytasz? Ilość zębów, średnica zewnętzna, średnica wewnętrzna, grubość .... ?

Posted (edited)

Hej, czy na dzień dzisiejszy jest sens kupowania eLżbiety od army? Jak z częściami? Jak się sprawdza po latach? Można w niej uzyskać 450-490 bezpiecznych fps?

Naczytałem się o niej sporo. Grzebać lubię, byle by miało jakiś skutek i były części do zdobycia w jakiś normalny sposób, a nie uganianie się przez pół roku z zębatką czy inną pierdołą. Miała by to być moja pierwsza "poważniejsza" replika, a lubię coś co nie wystaje zza co drugiego drzewa.

Z góry piękne dzięki za odpowiedź!!! :icon_smile:

PS replika kosztuje 700zł

Edited by n3ckol
  • 2 weeks later...
Posted

Ponawiam pytanie użytkownika K10ŚP. Replika nagle umarła i przestała strzelać.

Styk nie przestaje wybijać mi się z prowadnicy, popychadełko złączone z mechanizmem spustowym wbija się pod niego zamiast pchać do przodu. Potrzebuję dobrej metody quick fix czyli co tam wsadzić żeby działało i jakiegoś potencjalnego zamiennika, bo można szału dostać z tym jednym kawałkiem szajsplastiku (no dobra, tłok jest z tego samego materiału, z frustracji rozłożyłem na części pierwsze i wypucowałem cały gearbox, wtedy zauważyłem kawałki plastiku ze spiłowanych zębów w środku)

Coś tam upchnąłem, działa, ale w międzyczasie padł mi całkowicie semi-auto (na obu opcjach strzela serią). Błagam niech ktoś mi wyjaśni elektrykę eLki bo chyba jej nie rozumiem. A może coś innego sknociłem rozbierając GB, proszę o porady.

Posted

Update: Będzie działać do następnej awarii.

Na wyjętym dolnym gb robiłem testy i oglądałem jak to wszystko powinno działać.

Doszedłem do wniosku że ten system, jak wszystkie inne ruchome części trzeba po prostu nasmarować. Cudownie styk przestał się z oporem ocierać o ściankę gb i wskakuje tam gdzie trzeba.

Alarmuje mnie to, jak bardzo te części są wyrobione, styk, prowadnica, płytka spustowa, dźwignia przerywacza, wszystko zjechane, ma ktoś informacje o potencjalnych częściach zamiennych?

Jak znowu się zepsuje wyłączam semi na dobre, wyjmę dźwignię, zastąpię stałym elementem podklejonym nad stykiem, żeby się nie wybijał. Jeden element mniej do ścierania w środku gb.

• 6 months later...
Posted

Panowie, po kilku latach przerwy odkurzyłem Elżbietę wraz ze szpejem i wróciłem postrzelać, no i trafił się klops bo zgubiłem tylni pin blokujący połówki repliki. Czy komuś się nie poniewiera takie cacko lub wie gdzie można kupić?

• 2 weeks later...
Posted

Zostaliście mi tylko wy ;)

Szukam - może ktoś z was ma - dźwignię przeładowania do L85 A1 - jak by do tego była blaszka wyrzutnika to by było super. Zgubiłem nawet nie wiem kiedy. Sklepy nie mają pytałem po serwisach.

• 2 weeks later...
Posted

Ciekawa informacja dla posiadaczy L85 od ARMY - pochodzą idealnie Pmagi mid cap 150 od Battleaxe (te z przezroczystymi wstawkami ) - sprawdzone w niedzielę i zachowują się dużo lepiej od metalowych PJ czy BOIY, siedzą głęboko, nie ruszają się na boki i co ważne każda kulka podana. Btw jak by ktoś był chętny na jeszcze jedną Elkę to sprzedam moją ;-p