Volt Posted June 24, 2007 Report Posted June 24, 2007 Witam serdecznie.Problem jak w temacie dotyczy dyszy produkcji CA pochodzącej z zestawu Nbore.Zalozony na krinkowa JG full plastik ze springiem m110 pokazywal ladnie 370 fps.Po wymianie calego korpusu na metal SRC łącznie z komorą równiez tej produkcji,moc spadla do okolo 320 fps.Wypodkladkowanie komory na nic sie nie zdalo.Sprawa docisniecia komory do GB zostala zalatwiona.Tappeta również przycialem i podnioslo to moc o ok 10 fps. Wnioskuje ze problem dotczny ok 1-2mm roznicy w dlugosci dyszy,z tad moje pytanie. Jaka dysze najlepiej qpic ab byla dluzsza niz ta zestawu CA?\Z gory dziekuje za odp i pozdrawiam:) Volt. Quote
koonik Posted June 24, 2007 Report Posted June 24, 2007 Pewnie src. Co to jest podkładkowanie komory? Quote
Gallain Posted June 24, 2007 Report Posted June 24, 2007 A jak się ma przycięcie popychacza do mocy repliki? Quote
misiek009 Posted June 24, 2007 Report Posted June 24, 2007 przycinasz (w sumie to zeszlifowujesz) czoło tapeta i dysza w krańcowej pozycji jest nieco bardziej wysunięta... Quote
Gallain Posted June 24, 2007 Report Posted June 24, 2007 Jak u mnei w eMce była 1mm do przodu wysunięta, to gun mi podawał 1 na 3 kulki. Quote
misiek009 Posted June 24, 2007 Report Posted June 24, 2007 Pisałeś już o tym :P. Ale Volt napisał że dysza była za krótka więc jak on wysunął ja o 1mm do przodu to powiedzmy że była dobra... Quote
Volt Posted June 24, 2007 Author Report Posted June 24, 2007 Koonik podkladkowanie komory nie jest zadnym ``wymaganym`` w sensie np.podkladkowanie kół zebatych zabiegiem, wiec sory za niewyjasnienie o co chodzi;).A chodzi o to ze czasem przy wlasnie zmianach korpusu powstaja minimalne roznice na roznych osiach.Takze na osi góra-dół miedzy sciankami komory hopa a scianka dyszy. Tak wlasnie bylo u mnie i po zlozeniu przodu i tylu bez skrecania srubami mialem moc nominalna w granicach 320 fps.Po skreceniu jakies 100 ponieaz dysa tarla o scianki komoru hopka. Po podlozeniu 2 podkladek pod komore hopka problem zniknal:)Czasami mozna rowniez podkladkowac gdy brak podawania kulek poniewaz z podkladkowaniem przesuwamy os komory. Nadal czekam na odp/ Volt Quote
Recommended Posts