ArcziQ Posted June 22, 2007 Report Posted June 22, 2007 Chodzi mi tu głównie o te osoby które nie posiadają jakiejś repliki specjalnie snajperskiej ale strzelają z ukrycia i stosują ową taktykę... :wink:
ArcziQ Posted June 22, 2007 Author Report Posted June 22, 2007 No i czy jesteście owymi i jaki sprzęt i kamuflaż oraz taktykę. przeprzaszam jestem nowym użytkownikiem i kilka rzeczy nie dopowiedziałem...
Gallain Posted June 23, 2007 Report Posted June 23, 2007 Najmniej się ruszać. Kiedy siedzisz pod krzakiem w bezruchu - nie widać Cię. Kiedy tylko się ruszysz, oko natychmiast wychwytuje ruch, nawet jeśli nie widzi sylwetki. Musisz mieć celną broń z większą ilościa fps. Możesz stosować częściowe Ghille (nie pamiętam dokładnej nazwy), ktore zakrywa tylko plecy i pozwala na wygodne przemieszczanie.
thor_ Posted June 24, 2007 Report Posted June 24, 2007 [CIACH - KozA] Może wyjaśnijmy zanim ten wątek zacznie straszyć: ArcziQ osobiście nie spotkałem się z określeniem parasnajper (jak Okruch słusznie zauważył mogłoby to być wiązane z pewną odmiennością stanu fizycznego i psychicznego delikwenta). Co innego z określeniem "parasnajperska" broń. Jak wskazuje przymiotnik jest to rodzaj "upośledzonej" broni snajperskiej :mrgreen: (ale se wymyśliłem), dokładniej chodzi o broń strzelecką która nie jest stricte snajperska ale ma parametry które umożliwiają użycie jej w celu precyzyjnego ostrzelania celu. W zasadzie większość dzisiejszych karabinków typu np M16A2-4 czy L85A2 jest wykonana na tyle "solidnie i dokładnie" że umożłiwiają bardzo precyzyjne rażenie celu na odległościach do 200 metrów (Gdzieś spotkałem sie z opinią że te karabiny sa tak celne jek strzelec nimi się posługujący). Więc "parasnajperską" bronią można określić np M16A3 z założoną optyką. Czyli środkami umożliwiającymi/ułatwiającymi precyzyjne strzelanie. Z drugiej strony ktoś kto używa tego typu sprzętu z odpowiednim "doposażeniem" w kierunku precyzji strzelania w zasadzie kwalifikuje się już jako strzelec wyborowy. Myślę że to wystarczy.
CyberKozA Posted June 28, 2007 Report Posted June 28, 2007 Odpowiedzi udzielono. Dalsze pytania radzę kierować do zielonych. Z resztą na większość już i tak udzielono odpowiedzi na tym forum lub na innych.
Recommended Posts