Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 705
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

(apropos coyota)

Szaszłyk, i Ty masz podpis o offtopowaniu i spamowaniu na forum ?

Dam rękę sobie uciąć, że domyśliłeś się, nie tylko tego, że chodzi o kolor oporządzenia, ale i o BROWN (nie np TAN)...

Widzę nie tylko zwykli userzy przyczyniają się do tworzenia 16sto (a nie np 13sto) stronicowych tematów, ale nawet moderatorzy robią syf...

Szczególnie utkwiło mi w pamięci zdanie z Twojego bannera:

"napiszę jakieś bzdury na forum..."

I jeśli masz jakąś odpowiedź na to, to proszę o coś logicznego, bo serio, nie wiem czemu to służyło... pytała osoba ze środowiska, w którym przy słowie 'coyote' pierwsze co przychodzi na myśl to kolor, a nie postać z kreskówki...

Sorry za offtop, ale nie mogłem się powstrzymać, milczeć i nie zwrócić na to uwagi...

• 5 weeks later...
Posted

Wydaje mi się że są 2 powody takiego zachowania się :P

1. 1/8

2. Łatwość w dotarciu do wyposażenia, nie każdego przecież stać na modern, woodland się przejadł niektórym, a chcąc być na czasie wybierają taką opcję aby wilk był syty i owca cała.

Moje pytanie brzmi, czy USMC używało KONTRAKTOWYCH plecaków assault pack SDS, widziałem wiele zdjęć z assaultami, natomiast szukając jakiegokolwiek plecaka zawsze jest jakaś dziwna metka, niekoniecznie z kontraktem. Chodzi mi o woodland bo wiem że (nie USMC) 3C i UCP były kontraktowe. Ktoś może coś na ten temat powiedzieć?

Posted

Były kontraktowe Assault Pack'i MOLLE II w Woodland'zie, ale było ich mało, bo było to zaraz przed planowanym wprowadzeniem nowego kamuflażu. Większość trafiła do użytkowników w ramach Rapid Fielding Initiative, gdzie kupowane były bez procedury przetargowej (kontraktu).

• 2 months later...
Posted

Tak mi się nasunęło na myśl, bo trafiłem na zdjęcia takich camelów KLIK podpisanych jako storm i owe D-ringi tutaj widać ;-)

Ale skoro to nie to - to może poczekamy na kogoś mądrzejszego niż ja ;-)

Posted (edited)

Tak się przyjęło, że te dwukolorowe camele od MOLLE i ILBE zowie się STORM, tak samo jak nazwa modelu camela z aukcji którą podałeś.

Jak je rozróżnić? (Poza kontraktami lub ich brakiem)

-Camel od MOLLE ma "gołą" rurkę i starsze modele były u góry zapinane na rzep, a nie napy, występuje w dwóch wersjach kolorystycznych (Oliwkowo-czarna i piaskowo-czarna). Najczęściej były robione przez SDS na licencji camelbaka, a pęcherze były bez hydroguarda.

-Camel od ILBE ma rurkę w nylonowym oplocie i były produkowane bezpośrednio przez camelbaka, z hydroguardem. Występowały tylko w barwie oliwkowo-czarnej.

-Komercyjny nie ma szelek, ma za to wspomniane d-ringi, rurka jest opatulona w neopren. Występował w kolorystyce oliwkowo-czarnej i foliage green-czarnej. Nowy model STORMa jest już oparty na zbiorniku Omega i totalnie się różni od poprzedników.

Edited by aciepk
Posted

Mil-Tec zrobił superaśne kopie nakolanników ALTA, które jak by nie patrzeć dużo się z daleka nie różnią, a jednak nie ma większego syfu niż ten mil-tec. Więc wole się upewnić.

Chyba, że porównanie Bates/Belleville do Altamy nijak ma się do ALTA - Mil-tec...