Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

sformatowałem obydwie baterie - standardową i intellecta 8.4 1400mAh... czasami jest tak, że karabin świetnie chodzi bez zastrzeżeń, a czasami zdarza się że słyszę te KLIK, KLIK (wtedy muszę troszkę odczekać lub wypiąć i wpiąć baterię jeszcze raz i działa) - i na AUTO i na SEMI - oczywiście na baterii Intellecta, bo na standardowej to w ogóle mi nie ruszy karabin - ciągle tylko ten odgłos... nie mam pojęcia co jest źle, ma ktoś jakieś propozycje ;P?

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W instrukcji dolaczonej od krakmanow pisze o regulacji silnika wzgledem GB. Moze gdybys zmniejszyl wysokosc twojego silnika zebatki naciskal by mniej na silnik i potzrebowal by on mniejszej mocy do napedzenia GB. Oczywiscie jest to tylko propozycja i sam szcerze watpie zeby to cos pomoglo, ale moze jednak

pozdraiwam

Posted

Ja wystrzelałem dzisiaj całego hi-capa na sformatowanej stockowej batce. Sprawdzałem też jak chodzi na Intellect 8,4 - i już teraz wiem, że kupię tą baterie. Zdecydowanie inny odgłos. Replika chodzi o wiele płynniej. To samo tyczy się hi-capa z CA. Nie ma się co rozwodzić na temat tych baterii. Trzeba je po prostu wymienić ;)

neOx - jak masz takie problemy, to chyba Ci się trafił słaby egzemplarz trafił :P

Guest vander
Posted (edited)

Jeśli chodzi o regulację silniczka względem GB to osobiście u siebie( M4A1) ten mini imbus, którym sie to reguluje w rękojeści, był prawie cały "schowany" czyli mocno dokręcony. Poluzowałem go trochę i teraz chodzi replika jakby żwawiej i trochę ciszej. Takie jest moje odczucie. Sprawdzę to jeszcze potem na "strzelnicy". Moja bateria stockowa nie jest najgorsza. Mogę na "semi" zaraz po ładowaniu wywalić 1 Hi-Capa i to na samym ogniu pojedynczym, oraz 2 Hi-Capa na auto. Czyli razem z 600 kulek. Bateria się grzeje strasznie ale działa. Oczywiście jak sie będzie naciskało spust na "semi" bardzo szybko, tzn. strzał za strzałem w bardzo krótkich odstępach czasu, karabin ma prawo się "zawiesić". trzeba dać wtedy na "auto" i potem na semi, wszystko wraca do normy.

Czy ktoś bardziej doświadczony może coś więcej powiedzieć o regulacji silniczka względem GB? Wiem, że jeśli gun chodzi to po co regulować. Jednak czasem można troszkę usprawnić jego funkcjonowanie ( chodzi mi o komfort "pracy" z karabinkiem.

Ja zamówiłem też Intellecta ale 9.6V 1400.

Edited by vander
Posted

Nigdy nie miałem Aega więc zadaje pytanie.Mam baterie intellecta 9.6 i jak teraz se strzleałem to zaczeła tak ciągle się zacinac i praktycznie wogle strzelac nie mogłem ... To znaczy że jest rozładowana ?Na bateryjce hero bo wczesniej ładowałem ale nie strzlałem jeszcze jakoś strzlało tylko czasem sie zacinało.Acha i ile ładowac intellecta bo ostatnio ładowałem 10h. Wywaliłem około hmmm 1800 kulek

Posted

A ja mam dopiero ciekawostkę...

Dzisiaj postanowiłem sprawdzić, czy po wystrzeleniu jednego hi-capa w poniedziałek dzisiaj jest jeszcze jakis ładunek w akumulatorku i czy zdoła on ruszyć replikę. No i okazało się, że wszystko chodzi ładniej. Jednak po kilku strzałach przestał mi funkcjonować tryb semi. Z doświadczenia wiedziałem, ze jak rozłącze i na nowo podłącze baterię to wszystko pójdzie. I tak się stało. Zaciekawiły mnie te "przygody" z bezpiecznikami innych uzytkowników, tak więc chciałem sprawdzić czy u mnie czasem też po dłuższym strzelaniu nie zaczyna robić się "bezpiecznikowa dyskoteka". Otwieram pojmnik bezpiecznika a tam... bezpiecznik ma pęknięte szkiełko i jego częśc leży oderwana w pojemniczku. Zdziwiło mnie to bardzo, bo z tego co wiem po to drucik będący w bezpieczniku "odcinaczem" napięcia jest zamknięty w szkle w warunkach próżniowych by przepływ prądu odrazu go nie spalił (podobnie jak w przypadku żarnika w żarówce), bo jak wiadomo niezbędny do spalania czegokolwiek jest tlen (który znajduje się oczywiście też w powietrzu żeby nie było żadnych wątpliwośc, bo coniektórzy pewnie by je mieli ;) ). Ale w moi przypadku nie dość, że bezpiecznik się nie przepalił zaraz po peknięciu szkiełka to dalej "puszcza" przez siebie elektrony co jest bardzo dziwne :F No cóż musze kupić nowy bezpiecznik, bo coś mi się zdaje, że ten ma mało wspólnego z bezpiecznikiem, skoro się jeszcze nie spalił, albo jest przygotowany na jakieś masakryczne natężenie prądu lub co też dopuszczam natężenie prądu płynącego z stockowej batki jest aż tak małe. Jednym słowem: elektryka w replikach P&J II generacji wymaga dopracowania.

Posted (edited)

Parafian czy ta cyfra obok Twojego nicka oznacza Twój wiek ? stary nie rób z forum bloga proszę Cię. Wystarczy poczytać w innych tematach na temat ładowania baterii.

Sory, że to mówię, ale naprawdę irytuje mnie to.

PeTer

Edited by PeTer_Legnica
Posted (edited)

Nigdy nie miałem Aega więc zadaje pytanie.Mam baterie intellecta 9.6 i jak teraz se strzleałem to zaczeła tak ciągle się zacinac i praktycznie wogle strzelac nie mogłem ... To znaczy że jest rozładowana ?Na bateryjce hero bo wczesniej ładowałem ale nie strzlałem jeszcze jakoś strzlało tylko czasem sie zacinało.Acha i ile ładowac intellecta bo ostatnio ładowałem 10h. Wywaliłem około hmmm 1800 kulek

gdzie wywaliłes 1800 kulek ? i sory, że jeszcze raz sie przyczepie na pudełku Twojej emki pisze od 18 lat. W instrukcji także... :poddanie:

PeTer

Edited by PeTer_Legnica
Posted (edited)

Twoja ładowarka w godzinę przepuści 250 miliAmper. Twoja batka ma pojemność 1400mAh, czyli działanie jest proste. Biorąc pod uwagę to, że ładowarka podczas ładowania zabiera około 1/6 przekazanego prądu na godzinę, wychodzi, że powinieneś ładować swoją batkę około 7,5h - 8h. Ale jeśli podczas poprzedniego ładowania 8 godzin nie wystarczyło, twoja ładowarka musi pożerać więcej niż 1/6 przekazanego prądu na godzinę, czyli jest po prostu za słaba/zła. Wydłuż czas ładowania do 9h. Po 9 godzinach weź do ręki baterię i sprawdź czy jest ciepła. Przypominam, że bateria powinna być ciepła, ale nie powinna parzyć.

Edited by dr_wisla
Posted

Ahh... Zapomniałem. Wątpię, żeby było tylko 200mA, ze 220/230mA powinno przejść. To i tak wielkiej różnicy nie sprawi, bo ma trochę dupianą ładowarkę, więc ciężko jest dokładnie wliczyć czas ładowania.

Guest vander
Posted

Jeszcze tylko jedno odnośnie bezpieczników stockowych, jakie znajdują się w replikach II Gen P&J. Zrobiłem kolejny teścik:

Bateria stockowa, ładowanie 10H, replika M4A1. Pisałem o mojej baterii stockowej wcześniej, iż nie jest aż taka zła a nawet ponad przeciętna. Więc.....wkładam dzisiaj baterię ( ładowała sie w nocy) podłączam i ...tylko słyszę klik, klik, klik....O kurcze! Zdziwiłem się nieco bo wiem, że wytrzymywała ta bateria 2 Hi-Capy w ty jeden na SEMI, zwłaszcza bezpośrednio po ładowaniu. W ciągu 1 minuty kabelki "przychodzące" i "wychodzące" do bezpiecznika tak się nagrzały ( też sam bezpiecznik), że nie można było ich dotknąć. tak samo bateria.

Myślę sobie: co jest.......Odłączyłem baterię, wyjąłem bezpiecznik a kabelki zetknąłem ze sobą ( te z i do bezpiecznika) na styk, tak prowizorycznie i tymczasowo. następnie podłączyłem baterię.

DRAMATYCZNA ZMIANA NA LEPSZE. Karabin strzela jak marzenie. Po prostu cudownie. Na SEMI mogłem strzelać raz za razem a na AUTO replika chodzi jakby lżej, cisze i szybciej. Nie wspominam oczywiście o tym, że bateria przestała się grzać.

WNIOSEK: wywalcie te bezpieczniki stockowe i kupcie jakieś lepsze, dobrej jakości, w sklepie elektronicznym. W ogóle ten bezpiecznik wyglądał jakoś dziwnie od początku. Niech ktoś sprawdzi u siebie to samo.

Pozdrawiam.

Posted

Ja powiem tak .Jak do mnie przyszedł karabin bezpiecznik odrazu był zjarany kupiłem nowy bateria intellect 9.6 i strzelam kiedy chcę semi i auto nigdy sie nie zacina...(chyba że batera pada :D )