Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Jako że się nie doszukalem otwartego topicu, zakladam nowy ;-)

Mam pytanie do posiadaczy, może żadna to nowość ale... jak trzymają się wasze eMki? Móglby ktoś wypisać występujące w nim awarie (odpukać)?

I jeszcze jedno - nie mylę się sądząc, że po odciągnięciu "wajchy" slużącej do przeladowania, otworzy się okno wylotowe?

Edited by Arafat (KSK)
  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam pytanie do posiadaczy, może żadna to nowość ale... jak trzymają się wasze eMki? Móglby ktoś wypisać występujące w nim awarie (odpukać)?

heh, moja wychowawczyni w zamierzchłym gimnazjalnych czasach często rzeczyłą :odpukać i waliła w ławke ręką.

Moja emka trzyma się zadziwiająco dobrze. ze spraw zewnętrznych to: peknięte górne body (urwane uszy, zdarzyło się to chyba wszystkim posiadaczom eMek z plastikowym body), i to wszystko.

ze spraw wewnętrznych słodziusio-piękniusio. Kiedyś potrafił się pluć selektor ognia. Nie wiem od czego to zależało, coś ze stykami podobno. Naprawiło się samo.

Jak za te cenę? cud-miód. reszta w porządeczku.Aha, proponuję od razu wymienić baterię. Ta stockowa brzmi jakby zdychała...

I jeszcze jedno - nie mylę się sądząc, że po odciągnięciu "wajchy" slużącej do przeladowania, otworzy się okno wylotowe?

tak, a zarazem otworzy się regulacja hopka.

Posted

Dwa razy wymieniany wyłącznik i styki.

Bateria z punktu zmieniona, bo ta stockowa jest jakaś niemrawa.

Uszka od body-pęknięte.(Krakman mi napisał że niedługo pojawią się metalowe body do S-Systema w ich ofercie, a więc czekam)

No i chwyt do pasa nośnego przykręcany do szyn risa, złamany, kiepskiej jakości

A tak po za tym, po zainstalowaniu innej komory HU, gumki G&G i preclufki systemy, repliczka śmiga pięknie :)

Posted

Baterie i body, i jakieś lepsze okablowanie(sylikonowe np.) I to wszystko, bo tak to replika bardzo dobra.

okablowanie chyba daje rade. nawet przy mocniejszych tuningach z tego co mi wiadomo, ludzie nie zmieniają i lata śmiga macha śwista :P

Posted

Mój tak samo jak u kolegów wyżej. Wszystko spoko oprócz batki (wymieniłem 2 dnia) i body. Teraz mam takiego mutanta pomieszanego z SRC bo części są więcej niż kompatybilne. Jak inni czekam na metal body.

O tak się trzyma:

dsc04218yd8.jpg

• 2 weeks later...
Posted (edited)

nom :D jak na 370 FPS, niską cenę i pozytywne opinie " I generacji :lol: " szykują się łakome kąski :)

Ładnie proszę aby gdy ktoś już to zakupi niech coś skrobnie 8-) :) ;-)

Bardzo ciekawi mnie ta PJ4 R.I.S. II Generacji [P&J]. Ma RISa i coś na wzór kolby SF :o

Edited by Fiftii
Posted (edited)

Planowałem zakup Seyr Aug A2 firmy JG u krakmanów ale już mi ślinka leci na te emki :P

Tylko czy będzie m16 ...

Edited by Zexu
Posted
# wzmocniona metalowa głowica cylindra (przeznaczona do zestawu cichego)

# wzmocniona kierunkowa głowica tłoka

# silnik o zwiększonym momencie obrotowym

# wszystkie zębatki są stalowe osadzone na stalowych łożyskach ślizgowych 6mm

# Silniejsza jest też sprężyna (110 m/s), co ma odzwierciedlenie w większej mocy

# prowadnica sprężyny jest w standardzie wzmocniona(metalowa).

To chyba wszystko wyjaśnia.

Posted

Wnętrze mają na pewno lepsze od jg, tu nie ma co porównywać, sam najchętniej ugryzł bym się w tyłek, bo 3 miechy chyba czekałem na p&j a niecałe 2 tygodnie temu zamówiłem jg w akcie desperacji. Po włożeniu do tych cudów precki, mamy teoretycznie osiągi g&p, jeżeli kultura pracy będzie przynajmniej na poziomie pierwszej generacji, to jest to istna rewolucja na "polskim rynku chińskich replik".

Brawo dla panów z krakmanteamu, żal tylko do nich za to cholerne opóźnienie.

Posted (edited)

Kurcze, RIS wykonany na maszynach CNC i kolba SF w gunie za 550zł. Same te części są warte z 500zł. Więc dostajemy praktycznie guna gratis do tego. Teraz to mam dylemat czy kupić G&P z HK czy P&J w Polsce. Współczuję osobom które kupiły niedawno JG.

Pozdro...

.

Edited by Loniu
Posted

Ludzie rozumiem wasze podniecenie na temat P&Jotów że wreszcie się pojawiły ale nie zaśmiecajcie tematu. Prosił bym o wyczyszczenie tematu przez jakiegoś mądrego moda(zresztą łącznie z moim postem)

Posted

Chyba kolega nad mną kupił JG i teraz się wścieka :wink: Albo może startuje w konkursie "Od społeczniaka do moda" :wink: Sorry za OT ale wk*** mnie takie posty i uwagi. Po to jest temat o P&J żeby o nich pisać wiec sorry ale odpier*** się kolego :-F