Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam!

Od razu powiem, iż stracilem 3 godziny na szukanie tego co chcialem znaleźć. Nie udało się, a więc mam slabiutki karabinek z allegro z firmy CYMA. Zastanawiam się czy wymienic caly karabinek na nowszy za nie wiecej niz 500 zlociszy, czy mozna wymienic czesci gear boxa i z tego co czytalem lufa tez by się przydala. Myśle o wmontowaniu zaestawiku 150 zlotych typu uszczelnienia podklatki itp.http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1921

Czy będą potrzebne wzmacniane zębatki-widzialem takie za 140zł? I ile kusztowała by lufa. Chciałbym poprawic osiagi do tych 300 fps. Wiem ze to moze wydawac sie glupota. Pytam więc czy to jest realne, a nawet jakby to zeby po prostu leciala te 60 metrow czy jakos tak. Od niedawna się tym interesuję. Kupilem na pocztek cos slabszego.

Z gory przepraszam za niespójność postu. Słaby jestem w pisaniu- powierdził to wynik 38 punkotw z testu gimnazjalnego.

Edited by jarius
Posted

Dobra to teraz jeszcze raz prosze o powiedzenie czy kupowanie czesci do gearboxa ma sens, bo wolalbym to zrobic niz kupowac nowy gun. I tutaj pada pytanie czy poprawi to osiagi tej taniutkiej repliki. Jakby co to opchnie sie karabinek za stówe, 3 stowy, ktore przeznaczylbym na zmodernizowanie to razem 4 banki, a z tego co czytalem na tym forum to juz mozna cos kupic na strzelanki z kumplami. Interesuje mnie tylko i wylacznie czy ma sens modernizacja czy to beda pieniadze wy..ucone w błoto.

Z góry dzieki.

Okularkow narazie nie potrzebuje mam te robocze i kominiarke i wygladam w tym ja nurek:D

Posted (edited)

Było już powiedziane, ale skoro musisz mieć napisane wprost to proszę: "nie opłaca się modernizować chińskich zabwaek z tworzywa (repliką "tego" nawet nie nazwę), lepiej kupić coś z metalowym mechanizmem (=Gear Box'em)".

Jeden temat niżej (o ile nic się nie zmieni) ktoś pytał dokładnie o to samo - przeczytaj sobie, to może zorzumiesz 'dlaczego'.

Co do okularów, to zwykłe BHP są do pracy w warsztacie, a nie do ASG. Jak Cię nie stać na porządne, specjalnie do tego przewidziane, to zrezygnuj z airsoftu albo pożegnaj się ze wzrokiem.

Edited by dark_griph
Posted (edited)

dobra to kupuje sobie nowego guna gogle tez teraz mysle nad MP5 z JG jakie inne modele polecilibyscie czyli najlepsze w tej cenie(okolo 500)

wiem ze to nie powinno byc w tym temacie i napewno jest na forum jest dlatego przepraszam i prosze o ostatnia odpowiedz na co warto popatrzec (modele) i z jakich firm chodzi mi takie najlepsze w tym przedziale cenowym

Edited by jarius
Posted

Jeżeli nie chcesz repliki żadnej konkretnej broni, a masz zamiar biegać głównie po lesie, to AK Cymy ze stałą kolba (~450pln) z www.taiwangun.com. Jeśli będziesz walczyć przedewszystkim w budynkach, to MP5 Cymy (~325pln) również od krakmana.

Jakkolwiek ta konkretna MP5 ma małą wadę fabryczną, która wychodzi po jakimś czasie i trzeba wysłać pistolet do sklepu (koszt koło 15 pln), aby naprawił replikę (naprawa w ramach gwarancjii, odsyłają równiez w ramach gwarancjii).

Pozatym warto pomyśleć o mundurze wojskowym, (najtańszy jest chyba niemiecki fleck), bo w dresie będzie Cię widać na kilometr i nawet droga replika nie uratuje Ci tyłka (...).

Z okularów dobre i tanie są Uvex'y (wszystkie modele tej firmy).

Posted (edited)

Dobra to ten AK by wchodzil w gre. Gogle tez sobie kupie. Jestem harcerzem od poltora roku. Mam moracze itp. Teraz kupuje sobie nowsze bo tamte na grach terenowych za slabo sie maskują.:D Bardzo dziękuję za pomoc.

dark_griph jesteś genialnym doradcą

Ile taki karabinek ma zasiegu?

http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=591

http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=172

Który z nich będzie lepszy??

Edited by jarius
Posted (edited)

Generalnie masek lepiej unikać: pozatym, że bedziesz wyglądać jak jakiś kosmita z gwiezdnych wojen, to są ciut "ciepłe". Kumpel używa i nie raz widziałem, jak mu kapało z maski (...).

Od krakmana nic Ci nie mogę polecić, bo nic na pierwszy rzut oka solidnie nie wygląda. W forum dla zielonych jest temat o okularach i googlach. Przeczytaj go, może ktoś opisał tam akurat te dostępne u krakmana.

W zbrojownii jest całkiem spory wybór Uvex'ów, zaczynając naprawdę tanich. Ja za swoje dałem 36 pln razem z przesyłką. Wyglądają jak normalne okulary przeciwsłoneczne i mimo tego, że dzień w dzień katuję (...) je od prawie roku, to mają jedynie kilka małych, w niczym nie przeszkadzających rysek.

Edited by dark_griph